Connect with us

Festival

OMBRA Festival presenta el cartell complet de la seva 5a edició. De l’1 al 3 de desembre

Publicat fa

el

OMBRA Festival, festival bolcat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, incorpora els últims noms que arrodoneixen el cartell de la que és ja la cinquena edició, que tindrà lloc del 30 al 3 de desembre. Així, s’incorporen al line up de la programació de dia Neon Electronics, Terence Fixmer, Ancient Methods i Electro Dj Squad, ia la nocturna Ramon Moya, Uri Callejo, Dafoe, Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar. Tots ells, se sumen als ja anunciats Kris Baha & GHOSTS IN THE MACHINE, Little Nemo, Mitra Mitra, Monolith o The Invincible Spirit, entre molts més.

A més, OMBRA anuncia també el programa de la seva jornada d’inauguració, que tindrà lloc el dijous 30 de novembre a l’Antiga Fàbrica de Mercedes, i en què es podrà gaudir d’activitats paral·leles com ara exposicions, instal·lacions visuals i intervencions i xerrades de figures representatives de l’escena.

Aquest any com a novetat, per a la programació diürna canvia la seva ubicació habitual i es trasllada a un nou i captivador espai que captura a la perfecció l’essència de l’estètica industrial del festival, l’Antiga Fàbrica ENMASA Mercedes-Benz. D’altra banda, la Sala Upload continuarà sent el lloc encarregat d’allotjar tota la programació nocturna, com ja és costum.

L’OMBRA Festival porta cinc edicions abastant una variada selecció de gèneres sovint relegats al món dels festivals, i que van des del post punk i la minimal wave fins a l’EBM/industrial, l’electro, l’italo o el synth. És, definitivament, l’esdeveniment que més experimentació sonora i energia intransigent ofereix del país, a més de prometre una experiència immersiva completa a tothom que hi assisteixi. La primera part del line up de l’OMBRA, que va ser anunciada el mes de juliol passat, ja comptava amb noms de la talla de Little Nemo, Derriere Le Miroir, Inspirable Spirit, Spike Hellis, Monolith, Codex Empire, Linear Movement, Tamburi Neri o Tolouse Low Trax. Ara, al festival de música electrònica underground d’avantguarda se li sumen artistes com Neon Electronics, Terence Fixmer, Ancient Methods, ElectroDj Squad, Ramon Moya, Uri Callejo, Dafoe, Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar.

Terence Fixmer

Entre aquestes darreres confirmacions hi ha Neon Electronics, el grup compost per Dirk Da Davo, Glenn Keteleer i el baixista Pieter-Jan Theunis que arriba a OMBRA disposat a presentar la seva proposta d’EMB i post-punk electrònic. També hi haurà Terence Fixmer, un dels artistes referents de MUTE i destacada figura a l’escena de la música electrònica mundial; Ancient Methods, el DJ i productor que s’incorpora al line up amb el seu techno fosc i industrial, i Electro Dj Squad, un col·lectiu d’artistes espanyols format per Internal Operator, Elmer Davy, Robert Cosmic i Asymmetric80, que oferiran els seus DJ sets plens de ritmes trencats, gruixuts i contundents. Pel que fa a la proposta nocturna, organitzada en col·laboració amb la Sala Upload, estarà composta de reconeguts talents locals, com ara Ramon Moya, Uri Callejo i Dafoe, juntament amb selectors internacionals molt destacats com són Curses, Carlos Grabstein, Philip Strobel i Omar.

L’edició 2023 de l’OMBRA comptarà amb Mitra Mitra, el duet format per Violet Candide and Mahk Rumbae que destaca per la música electrònica minimalista i la influència del post punk clàssic; o The Exaltics, el projecte que encapçala Robert Heise amb actuacions de la seva particular versió de la música electro i àcida. A més, també es presenten la banda alemanya dels 80s The Invincible Spirit, i també Codex Empire, un altre dels projectes de Mahk Rumbae, que també forma part de Mitra Mitra, i que s’endinsa al costat més experimental i fosc del gènere. Els que tampoc no han volgut perdre’s el festival són Linear Movement, la banda de Peter Bonne, el qual va formar part d’altres bandes com Autumn, Twilight Ritual i A Split-Second, i que farà el seu primer concert en 40 anys a l’OMBRA. També hi serà present Spike Hellis, la banda emergent de LA que es presentarà per primera vegada a Espanya i els sets de la qual incorporen elements que van des de l’industrial, el techno, el freestyle, l’EBM i l’electro per crear temes pop experimental foscos.

Spike Hellis

OMBRA Festival també presenta propostes d’artistes que s’han incorporat més recentment a aquesta indústria, com ara I Tpame I Tvrame, el projecte industrial/cold wave d’Albània/Kosovo, que fusiona música tradicional amb sons electrònics avantguardistes; SpammerHeads, el duet valencià emergent de Soil records, o la banda HAMMERSHØI, influenciada per l’expressionisme alemany i creadors de composicions mecàniques i fredes.

Per a la jornada d’inauguració, que tindrà lloc el dijous 30 de novembre de 15:00 a 23:00ha l’Antiga Fàbrica de Mercedes, es podrà gaudir d’una variada proposta d’activitats paral·leles com exposicions, instal·lacions visuals i intervencions i xerrades de figures representatives de l’escena, cadascuna, repartides en tres sales diferents. Algunes de les més destacades són l’exposició del polifacètic artista suís H.R. Giger, considerat un dels artistes més importants del panorama contemporani, amb molts vincles amb l’Art Fantàstic, així com amb el simbolisme i el surrealisme i conegut per haver dissenyat les criatures i escenaris de les pel·lícules d’Alien i altres pel·lícules. Una altra de molt interessant és el xou de FA amb Pedro Maia, ia més totes les conferències PRO i internacionals com la MAYAKI Series Introduction amb el seu director creatiu Gerardo Martinez o la masterclass d’UMWELT sobre com produir un tema en viu.

Els abonaments del segon llançament i les entrades de dia per a OMBRA Festival 2023 ja són a la venda a Eventix. D’altra banda, els esdeveniments nocturns a la Sala Upload requeriran una entrada addicional a un preu reduït de 10€, a causa de la capacitat limitada de la sala.

OMBRA Festival 2023
Dates: 1, 2 i 3 de desembre
Lloc: Àntiga Fabrica ENMASA Mercedes-Benz (C/ de Sant Adrià, 65, 08030 Barcelona) y Sala Upload (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona)
www.ombrafestival.com

Festival

BOCA, el festival de música creat per i per a adolescents, completa el cartell amb Santa Salut i Munic HB

Published

on

By

BOCA, el festival de música per a joves d’entre 14 i 17 anys, completa el cartell de la seva segona edició, que tindrà lloc el dissabte 2 de març al Hall del CCCBde Barcelona. Després d’haver anunciat el mes de desembre passat als dos primers artistes confirmats, Kuu i Martigo, ara anuncia la resta del line up amb dos noms molt potents: Santa Salut i Munic HB.  Les entrades per al BOCA ja estan a la venda en la plataforma DICE per 5€

BOCA es tradueix en una proposta única que es distingeix per la seva innovació, diversitat i accessibilitat, i que a més ha estat guardonat amb el premi Impulsa Cultura, gràcies al projecte participatiu i de co-creació Muntem Un Festival, creat per un Consell Jove, un grup de joves d’entre 15 i 19 anys i que s’encarrega d’organitzar i gestionar el festival. Així doncs, BOCA va més enllà de ser simplement un esdeveniment de música per a adolescent i fet per ídem, sinó que és un espai que advoca pels drets culturals d’aquesta població, brindant-los un entorn segur, acollidor i divertit per a viure una experiència cultural, col·lectiva i presencial.

Santa Salut

Encapçalant el cartell del BOCA estarà la sabadellenca Santa Salut, que arribarà al festival trepitjant fort i captivarà al públic juvenil amb els seus temes de temàtica social, revolucionària i feminista amb ritmes energètics. L’artista va debutar en petits escenaris en 2018 amb la seva primera maqueta “Converses Internes”, que incloïa hits com ara Bala Perdida, Herida Abierta, 90 Retro o Marcada i, des de llavors no ha parat de créixer fins a omplir sales i festivals de renom. Ara, presenta el seu nou disc “Discordia“, que la portarà de gira per tota Espanya, Europa i fins i tot LATAM. D’altra banda, estarà Munic HB (imatge principal), que és sens dubte un dels noms revelació de la present temporada en la música urbana en castellà. Nascut també a Sabadell però d’origen gambiano, el jove s’ha proposat a revolucionar el panorama amb la seva proposta musical i els seus temes que van del trap melòdic fins a les seves arrels en el afrobeat i el amapiano. Gràcies a que “ShazamPredictions” x Apple Music ho va posar en les seves llistes, va poder embarcar-se en una extensa gira per tota la península, destacant que va ser teloner de Duki en el Wizink Center i el Palau Sant Jordi. En el BOCA 2024, presentarà el seu nou i acabat d’estrenar EP al costat de Kabasaki “UN DÍA MALO PARA CELEBRAR“.

Una de les primeres artistes confirmades per al Festival BOCA va ser Kuu que, malgrat tenir tan sols 19 anys, ja porta un temps experimentant amb la música a l’estudi amb Roots, el productor d’artistes nacionals de la talla de The Tyets i Mushka. Kuu té les idees molt clares i ja sap que el pop electrònic és el seu camí dins la indústria, per la qual cosa a partir de 2024 començarà a publicar els seus primers temes. D’altra banda, l’altre artista ja confirmat és Martigo que, en molt poc temps, s’ha posicionat com la nova joia emergent de l’escena urbana de Mataró. El jove combina el reggaeton i el pop per a crear temes vibrants i ballables, acompanyats amb lletres molt intenses. Martigo ja ha llançat un mixtape, el qual va compondre completament en català i va batejar com XARNEGO. Un projecte que inclou 8 temes com Sakura o Surt el Sol, i que juntament amb tots els altres tocarà al BOCA.

BOCA va néixer a partir del programa ‘Muntem un Festival’– una proposta educativa innovadora que es va integrar des de 2016 als centres públics de secundària de Barcelona, i on  l’alumnat de l’ESO treballa en el disseny, producció i realització d’un mini festival de música exclusivament per a la seva franja d’edat, acompañat per una comunitat de professionals de la indústria de la música. Després de l’èxit de la seva primera edició, dóna recer a un grup que normalment és exclòs de la cultura dels festivals: els adolescents menors d’edat. Així, BOCA vol ser una plataforma d’exhibició per als artistes locals, i donar lloc a un festival on tinguin cabuda dinàmiques d’oci de diferents sensibilitats amb la condició d’aconseguir una major transversalitat dins dels gustos i preferències de lxs jovxs, en un entorn completament adolescent.
Amb aquest propòsit, el Festival BOCA es concep com un espai cultural i social propi per a joves d’entre 14 i 17 anys, on poden explorar la connexió amb la música en directe i potenciar la seva creativitat natural a través de diverses activitats multidisciplinàries. Aquest projecte innovador de co-creació prioritza l’accés equitatiu a la cultura per als joves, fomenta la seva participació cultural en els espais públics, impulsa l’activisme cultural i defensa els drets culturals de la comunitat adolescent. Com era d’esperar, el festival es presenta com un esdeveniment feminista i inclusiu, que compta amb un Punt Lila. Aquest espai segur i respectuós garanteix que tots els assistents es sentin benvinguts i a gust en un entorn 100% adolescent.

El Consell Jove 2023/2024 encarregat d’organitzar, gestionar i co-crear aquesta edició del festival és molt divers i representa un ampli ventall de barris de la ciutat. Està format per quinze noves incorporacions, joves d’entre 15 i 19 anys, i està acompanyat per cinc participants del Consell Jove del BOCA de 2022, lxs quals actuen com mentorxs per a ajudar les noves generacions a poder créixer dins del projecte després de la seva passada experiència. Això  els va portar a més a estar nominats en els Music Cities Awards 2023 als EUA, i a guanyar el Premi Impulsa Cultura 2023 de la Fundació Catalunya Cultura, un premi que impulsa, secunda i visibilitza al projecte presentat en el programa IMPULSA CULTURA que més ha destacat per la seva excel·lència artística i capacitat transformadora.  

Què: Festival BOCA
Quan: dissabte 2 de març 2024
On: Hall del CCCB (C/Montalegre, 5)
Quant: 5€ 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.