Connect with us

Novetats discogràfiques

Guerrilla Zen, primer avançament del nou disc dels Biscuit

Publicat fa

el

Estem molt contents d’anunciar novetats d’una de les millors bandes de rock que ha parit la terra, Biscuit, els de Vilanova i la Geltrú han estat una temporada fora de la carretera, sempre és bo agafar aire i una mica d’embranzida, ara tornen, amb força i un nou tema que anirà inclòs al seu proper treball.

“Guerrilla Zen” és la primera composició dels Biscuit en quatre anys, es desmarca de l’estil mostrat anteriorment per la banda i els serveix de carta de presentació del que serà el seu proper disc: íntegre, innegociable i per primera vegada escrit en català. Un àlbum ple de canvis, però també un retorn a l’essència més profunda de la formació.

“Una guerra només és bona si es perd…” roadtrip existencial i solitari. De l’estat de Washington de Lanegan i companyia, a la Texas psicodèlica de Roky Erickson. I de tornada a el Ranxo de la Lluna i al “peyote” del desert californià. És possible que els Biscuit sonin com Smash, els clàssics sevillans del progressiu? Doncs sí, ho és. El tema “Guerrilla Zen” comunica que han deixat la lluita, que ha deixat les armes.

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.