Connect with us

Novetats discogràfiques

Recopilatori “a 17dbs de l’infern” amb 76 bandes en suport al Dràstik Punkaires

Publicat fa

el

Aquest recopilatori s’ha realitzat durant el maig del 2020 per donar suport al Dràstik Punkaires, seu social de l’Arcada Koncerts i del Col·lectiu Punkaires. Tot el que es reculli anirà íntegrament destinat al local.

Segons comenten des de el col·lectiu “Després d’insonoritzar gran part de l’espai i fer tota la paperassa que ens han demanat, el Dràstik Punkaires està a només 17dbs de complir amb la normativa municipal de Granollers. Un cop puguem acabar les reformes necessàries, podrem tornar a fotre concerts i activitats pels més de 800 socis que tenim actualment, i com sempre, amb respecte, cervesa, ratafia i molta canya!. Per aquest motiu, i perquè ens fascina la cultura alternativa i autogestionada en directe, necessitem el teu suport”.

Un total de 76 bandes de primeríssim ordre de l’escena underground, amb temes inèdits, cares B i cares A, han donat el seu suport al recopilatori “a 17dbs de l’infern”, una iniciativa per recaptar fons per poder acabar amb les obres pendents al Dràstik Punkaires i ajudar a tirar endavant un projecte amb més de 800 socis, tan necessària com imprescindible, en un moment on els grans festivals es volen emportar totes les engrunes de la cultura actual. Des de la plataforma underground.cat també donem suport a iniciatives col·laboratives i de petit format com aquesta, i recomanem fer una escolta a aquest magnífic disc que dibuixa els anys de lluita alternativa contra el sistema establert.

“Volem donar les gràcies a tots els implicats en aquest projecte i molt especialment a les 76 bandes que ens han donat el seu suport. L’underground es nodreix de tots els espectres i ningú pot funcionar sense l’altre, músics, associacions, promotors, sales, distris i públic, tots junts ho tirarem endavant. El Dràstik Punkaires és casa vostra!!! Ens veiem aviat. “Seguim lluitant, seguim somiant, seguim bevent”. Hardcore, punk i fuet!!

Novetats discogràfiques

“Cool World”, avançament del nou disc de Los Yolos

Published

on

No hi ha grup més lliure que Los Yolos. Sembla una hipèrbole, però és un fet. Cap banda no viu més aliena a modes i expectatives. No hi ha cap grup creant el seu univers personal amb tanta cura, ningú rescata el passat amb un encert semblant, ni ningú aposta tan decididament pel present com ells. La prova tangible del seu triomf ja és amb nosaltres, a “Cool World”, el primer avançament del seu imminent segon disc.

Los Yolos han anat cuinant la seva mitologia a foc lent. Nascuts a la calor de l’underground barceloní, madurats en directes subterranis i enregistraments furtius, la seva esquivava des del principi comparatives i idees preconcebudes. Si bé l’actitud, la immediatesa i la manca de prejudicis els entroncava amb un punk salvatge i visceral, les seves cançons tenen nervi pop i substrat novaoler. Los Yolos poden ser alhora Talking Heads, Radio Futura i Ciudad Jardín, però també miren de front a qualsevol grup punk de Brooklyn. Tenen gràcia tropical, verborrea vacilona i l’ambició dels grups que se saben amos d’un univers personal i intransferible. “Rock Ciudad” (2021) va ser la primera pedra sobre la qual construir el que serà, ho podem assegurar, un imperi.

“Cool World”, concretament, busseja en referents inesperats. Com a prova, el delirant film de Ralph Bakshi a què fa referència el títol. O aquest final de tema com Gabinete Caligari, en un crescendo entre marcial i barroc. Los Yolos piquen d’aquí i d’allà, travessant el tema amb la seva personalitat fortíssima, i són capaços de crear una mena d’himne d’un país inventat, àcrata i sensual. Un lloc que només hi cap a la imaginació d’un conjunt que té per bandera la imaginació i el desig. Això és “Cool World”.

Al clip de “Cool World”, dirigit per ells mateixos, Los Yolos il·lustren el seu particular edèn en forma d’antre calidoscòpic. L’univers delirant de la banda barcelonina entronca amb la new wave en un vídeo a mig camí entre el Milkbar Korova de la Taronja Mecànica i els divertits clips de Madness o The Beat. Una altra petita victòria del grup més lliure que hi ha.

Aquest single anticipa la sortida del seu nou disc “Nos siguen por delante”, en vinil gloriós, d’aquí a molt, molt poc. Gràcies, Yolos.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.