Connect with us

Novetats discogràfiques

Alberto Montero presenta Le Soleil, segon single d’avançament en el qual col·labora amb Laetitia Sadier

Publicat fa

el

Després d’avançar Mira, un primer single que actuava a manera de presentació de el nou disc d’Alberto Montero, ara arriba Le Soleil, una cançó amb la qual aixeca els fonaments del seu nou rumb. Le Soleil, cançó que compta amb l’extraordinària col·laboració de Laetitia Sadier (Stereolab), parla de començar una nova vida, d’emprendre nous camins, de donar passos que són necessaris per avançar, per molt dolorosos que semblin. Una història explicada a dues veus. Una història dolça, esperançadora i punyent a parts iguals, amb la qual Alberto Montero aconsegueix que li jurem amor etern.

Si amb Mira ja podíem intuir la cruesa amb què Alberto Montero s’anava a comunicar, amb Le Soleil els dubtes queden buits completament. Les dues cançons formen part del El Desencanto, el nou disc d’Alberto Montero, que sortirà el proper 6 de novembre amb el segell barceloní BCore Disc..

A més, Alberto Montero ja té data de presentació del El Desencanto a Barcelona. Serà el proper 9 de desembre a la Sala Apolo compartint nit amb Nacho Casado i Daniel Lumbreras, que també presentaran els seus nous treballs.

Concert de Presentació a Barcelona
Nacho Casado, Daniel Lumbreras i Alberto Montero visiten la Sala Apolo per presentar els seus nous treballs: Amor, Música & Lágrimas, Cinematic i El Desencanto, respectivament.

Nacho Casado sempre li ha agradat volar lliure i per això la seva música alberga conceptes que fugen de la música sintètica, de l’indie més mainstream i de qualsevol tendència en voga. La música de Daniel Lumbreras és difícil de classificar, té tints de música africana, celta, brasilera o fins i tot dels cants sufís o de la música raï. Però la base no deixa de ser un pop folk de tall occidental, ric en matisos i molt líric. Presentarà acompanyat en un format mai vist. Alberto Montero es mou amb sigil i elegància entre les cançons, com si estigués elaborant un diari de viatge, una antologia d’emocions, on cada disc suposa una nova mirada a la realitat i al seu entorn més immediat, però també a tot allò que s’escapa al nostre poder de decisió.

ENTRADES

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Published

on

By

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.