Connect with us

Bandes

Rata Negra, la banda de postpunk s’uneix a la família Humo Internacional

Publicat fa

el

Rata Negra estaven aquí abans que tu, i ara que tu hi vas, ells tornen. Una carrera a mort i sense fren,s que es va enlairar el 2014 després del decés de “Juanita y Los Feos”, i que ja ha donat a llum, de moment, dos LPs i dos EPs al segell londinenc de culte “La Vida és un Mus”.

Destinats a doblegar la més forta de les voluntats, obligant-te a ballar amb un crossover punk-pop tan honest que faria plorar a Grant Hart i posaria a Dan Treacy de genolls, tan brillant que a The Go-Go ‘s se’ls torçaria el gest, i alhora tan fosc i mordaç, com per deixar a Chris Stein en vist i enviar-li el “pantallazo” a Eve Libertine i Joy De Vivre. I quan per fi, acceptes a la segona escolta que ara mateix formen part de la teva vida, més que la teva mare o la teva parella, mentre fas els teus encàrrecs, alguna cosa en el fons de la teva ment torna a replantejar-se si la distinció entre underground i mainstream va tenir alguna vegada sentit. No hi ha ningú més legítim, no hi ha ningú més precís. És per tot això i molt més que s’anuncia que Rata Negra passen a formar part del catàleg d’Humo Internacional.

Rata Negra han fet diverses gires per Europa i els Estats Units, recollint una base de fans incondicionals en l’escena punk per als que, sí, Rata Negra és més important que qualsevol altra cosa que passi, fins i tot, a la teva ciutat, fins i tot a casa teva. Fins i tot, al pare de gairebé tot, Iggy Pop, els va punxar en el seu programa de ràdio a la BBC. Si encara no els coneixes acabaràs celebran-t’ho, perquè si estàs trist van bé, si estàs content van bé, si estàs odiant van bé, i si vols ballar i enviar tot a la merda van bé també. I a sobre sonen a glòria.

A l’abril de 2021 presentaran el seu tercer disc d’estudi, “Una Vida Vulgar”. Per anar obrint boca, el seu primer single d’avançament, “El escarmiento”, serà compartit en forma de videoclip el 11 de desembre, però ja podem escoltar tres cançons en el directe que han ofert a “La Salvaje” per “Ciudad Sonora”, projecte en suport a les sales de la Fundació Municipal de Cultura d’Oviedo. Estigueu pendents a internet, perquè això podria canviar el teu 2021, i aquí ningú està com per fer-li fàstics a cap mà salvadora.

Bandes

Tornen Familea Miranda, en directe i amb vinil

Published

on

By

Amb més de 20 anys d’existència i havent tocat a gairebé tots els racons recòndits de les Europes. Katafu Rozas, Alex Farré i Milo Gomberoff segueixen donant-ho tot als seus inoblidables i quantiosos concerts. La banda Familea Miranda anuncia una sèrie de novetats i concerts per a aquest final d’any.

Tot començarà amb un concert a Barcelona amb els seus col·legues Tiznao i alguns convidats per un retrobament espectacular.

28 d’octubre 2022
Familea Miranda + Tiznao + Convidats espectaculars
21.30h. Sala Vol (C/. Sancho d’Àvila, 78, 08018 Barcelona)
Entrades ja a la venda al següent enllaç

Agenda
El 29 d’octubre Familea Miranda estarà en directe a una de les catedrals de la música de la península, el Plug In the Gear de Benicarló, al costat dels mateixos Tiznao.
Del 10 al 22 de novembre els Miranda estaran posant-li soroll al Festival Primavera Sound de Xile i realitzant presentacions en directe en aquell llarg i angost país, amb la col·laboració amb les amigues d’Armonica (armonica.cl).

Novetats discogràfiques
Les novetats inclouen l’alliberament de gairebé tota la seva discografia a les plataformes de streaming i (Sorpresa!) el llançament de l’edició en vinil, per primera vegada, del disc “Ensayo Error” (2006 Hukot Disc, Disco Intrépido). El disc es pot pre-reservar des d’aquest mateix moment a Botiga Hukot.

Ensayo Error (2006, Hukot Disc, Disco Intrépido)

I no acaben aquí les novetats, ja que Familea Miranda estan preparant una sèrie de cançons que constituiran nou material discogràfic properament.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.