Connect with us

Bolos

Els escocesos Walt Disco passen la seva gira al juny

Publicat fa

el

Les noves dates del seu tour són les següents: Sant Sebastià, el 24 de juny (Dabadaba); Vigo, el 25 (Radar Estudios, SÓN Estrella Galícia); Madrid, el 26 (Independace Club, esdeveniment The Hunter @ Independace); Granada, el 28 (Lemon Rock, SÓN Estrella Galícia); València, el 29 (16 Toneladas); i Barcelona, el 30 (Vol).

El motiu del canvi, el covid-19, inevitablement. Les entrades ja adquirides segueixen sent vàlides per als concerts del juny, que conformaran la primera gira de The Hunter “Music Discovery Series”, l’aparador d’artistes emergents nacionals i internacionals que han creat conjuntament MasGalicia i Houston Party. A la festa de presentació de The Hunter (que tindrà lloc el 26 de juny a la sala Independance Club de Madrid) participaran més artistes, els noms dels es donaran a conèixer properament. www.thehunterfest.com

Walt Disco, originaris de Glasgow, es van formar al 2016 i les seves influències deriven no només de la música, sinó també de conceptes com l’amor, el glamur i l’androgínia. A les cançons d’aquest quintet s’escolten veus melodioses, guitarres anguloses i sintetitzadors amb una resplendor fosc: són una porta d’entrada a un espai de luxúria i pèrdua. El seu glamurós post-punk ha rebut elogis de mitjans DIY i també s’han guanyat un fort suport de locutors com Jack Saunders i Annie Mac de la BBC Radio1.

El seu fort aspecte androgin ha portat a Walt Disco a treballar amb Hedi Slimane, reconegut fotògraf i ex director creatiu de Dior i Saint Laurent, mentre que el seu líder, el cantant i baixista James Potter, ha protagonitzat la campanya de roba masculina “Polaroids Of A British Youth” per a la casa de moda Celine. Fins al moment han publicat cinc singles, dos el 2018 “Dream Girl # 2” i “Drowning In Your Velvet Bed” i tres més el 2019 “My Pop Sensibilities”, “Strange To Know Nothing” i “Dancing Shoes Won ‘t Fix My Mind”, ia finals de setembre de 2020 el seu primer EP, “Young Hard And Handsome”.

Bolos

Wud presenten “Meant to Collide”, el seu nou disc, a Barcelona el proper dijous 8 de juny

Published

on

By

Col·lisionar i col·lapsar són verbs que qualsevol de nosaltres, en el seu sa judici, intenta evitar tant sí com no per viure en calma. Tret que tinguis la teva trajectòria ben clara; llevat que tinguis els sentiments molt ben posats. Tret que siguis wud. Perquè l’ara trio de mathrock procedent de Torelló no té por del xoc, de trencar-ho tot en mil trossos per després curar-se reconstruint-ne els fragments. Aquí el leitmotiv de “Meant to Collide”, el seu nou disc, publicat a BCore el 21 d’abril passat. I és precisament surfejant aquest magma emocional on wud treuen pit, donant-li un nou sentit a la paraula “valor”: el que cal per col·lisionar, col·lapsar, demanar ajuda i començar la reconstrucció gairebé des de zero.

El segon àlbum del grup arriba tres anys després del debut “Okeanos” (2019), tres també són els components nuclears que el formen actualment (i no els cinc d’abans) i, una altra vegada, tres són les lletres amb les quals queda el nom de la banda (wud), que abans feia referència a la fusta (Wood). Sembla que en tres anys hagin canviat moltes coses i és així, el grup ha crescut alhora que s’ha reduït i aquest nou disc així ho testifica. Les vuit cançons concentren de manera més concisa l’ànima del projecte. Encara que el que els continua xiflant és l’atreviment estructurat del math-rock, volen que el treball tingui el punk-rock i el pop constantment a l’horitzó, cosa que fa que el còmput sigui més digerible per a tota mena d’orelles que els agradi la música de guitarres afilades.

wud (wood 2016/2022) neix el 2016 en format trio amb Marc Fernández, Aleix Vilarrasa i Pol Villegas. Al setembre del mateix any graven la seva primera maqueta a Planta Records de la mà de David García. El grup incorpora Arnau Pallarols als teclats i Raimon Costa com a segon guitarrista abans de gravar el seu primer disc, Okeanos (2017), editat pel segell BCore, sota la producció del músic i productor barceloní Eric Fuentes als estudis Lluerna A/ V Durant 2020 i 2022 graven de nou com a trio (sense Arnau i Pol) el seu segon àlbum, Meant to Collide, editat per BCore (BCN) i Stiff Slack (Japó). Actualment es presenten en directe com a quartet, amb l’ajuda de Martí Riera al baix.

wud
Dijous 8 de juny, 21:30h
Heliogábal, Barcelona
Entrades aquí > https://link.dice.fm/Gf0a77cec060

Imatge principal x Sílvia Parés

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.