Connect with us

Bolos

Crystal Fighters publiquen el seu nou disc, “Light+”

Publicat fa

el

Els britànics Crystal Fighters han publicat en format digital el seu nou disc, “Light+”. Un àlbum que ens vindran a presentar en directe durant el mes de febrer, amb el seu tour passant per les ciutats següents: el 9 de febrer, Santander (Escenari Santander); el 10, Burgos (Sala Andén 56); el 12, Sevilla (Sala Custom); el 14, Sant Sebastià (Kursaal Auditorioa); el 15, Madrid (WiZink Center); i el 16, Barcelona (Razzmatazz 1).

A més d’aquesta gira, també tenen anunciada la seva presència al Festival de les Arts de València, la 9a edició del qual tindrà lloc el 7 i 8 de juny a la Ciutat de les Arts i les Ciències de la capital del Túria, i al festival Granada Sound, la 12a edició del qual tindrà lloc els dies 13 i 14 de setembre del proper any a l’espai del Mas del Comte de la capital granadina.

Sobre “Light+”, dir que és un disc que va sorgir durant la pandèmia. Quan el món va canviar, ells també. Separats els seus components a diferents continents, van mirar cap a dins i van començar a adonar-se de què els faltava. Recuperant l’energia dels seus primers enregistraments, el nou àlbum “Light+” és la seva declaració més inspirada, dinàmica i addictiva fins ara, el so d’una banda renovada.

A les albors de la pandèmia estaven a punt d’esgotar-se, començant a perdre de vista allò que els motivava. Quan va arribar el confinament va ser gairebé un alleugeriment, un respir d’una agenda inabastable. Atret a Sud-amèrica per la seva passió per la música, el cantant Seb va buscar els ritmes de cúmbia, xampeta i bullerengue de Colòmbia. Sense una opció millor quan el món es va començar a apagar, va decidir quedar-se a viure la pandèmia a la Serra Nevada de Santa Marta, a la costa del Carib. “Era com viure fora del temps normal”, diu. “Estava en una platja, sense gaire accés al món exterior. Va ser un alleujament, la veritat. Vaig poder gaudir de la vida i reflexionar sobre les meves experiències”.

El coautor Gilbert Vierich va romandre al Regne Unit, mentre que el seu company de banda Graham Dickson va seguir els esdeveniments des de la seva nova llar als Estats Units. Malgrat tot, la banda va romandre connectada mitjançant trucades telefòniques, reunions de Zoom i grups de WhatsApp. Pot ser que el món s’alentís, però la seva creativitat va augmentar. “Escrivíem només per a nosaltres”, assenyala el cantant. Quan per fi va poder tornar a casa al Regne Unit l’estiu del 2021, Crystal Fighters estaven preparats i llestos per començar. Abans que el grup entrés a l’estudi, van fer una maqueta de seixanta cançons. “Hi ha una quantitat infinita de coses noves que es poden fer amb la música”, diu. “Això és el que em manté interessat. És com pots barrejar música antiga i nova, sons tradicionals amb música electrònica d’avantguarda”.

La idea era senzilla: donar als fans una nova definició de Crystal Fighters tornant als valors fonamentals. Com a resultat, “Light+” està ple d’idees: des d’exercicis rave fins a pop tropical, des de tocs de cúmbia fins a delicioses melodies pop. “Volíem arribar a les arrels del que som i de com ens sentíem quan començàvem”, assenyala el cantant. “Quan només volíem fer música per a nosaltres i fer ballar la gent als nostres concerts. El temps que vam passar separats ens va suavitzar a tots, en certa manera. Som més feliços que mai i volem utilitzar la nostra plataforma per fer arribar el nostre missatge al màxim nombre de persones possible”. Com diu l’àlbum, més llum. Més positivitat, més claredat.

Bolos

El concert de l’Ensorrada fa el salt al circuit peninsular amb Chulería, Joder! i Batec com a caps de cartell

Published

on

By

El Col·lectiu Ensorrada organitza el proper dissabte 1 de juny de 2024 la cinquena edició del concert de l’Ensorrada, el festival bianual que aquest col·lectiu cultural celebra a la seva localitat de Rosselló (Segrià). Tindrà lloc al frontó de l’antiga colònia tèxtil d’Alkanís a partir de les 19.00h i l’entrada és gratuïta.

En aquesta nova edició, el certamen presenta el seu cartell més ambiciós fins a la data, amb la presència, per primera vegada, d’una banda de fora del territori català: es tracta del grup Chulería, Joder!, provinents de Bilbao i que visitaran per primera vegada Catalunya de la mà de l’Ensorrada. La banda arriba presentant el seu primer treball La Urbe, el qual els ha permés embarcar-se en una gira per tota la Península Ibèrica i que l’1 de juny farà parada a Rosselló del Segrià. Els acompanyaran com a caps de cartell el grup Batec, que també presenten nou disc No és un simulacre. La banda, formada per músics del Vallès i de Ponent, va ser creada l’any 2015 i des de llavors s’han convertit en un referent de l’escena del punk rock català, amb gires arreu del país i Europa.

El frontó de l’antiga colònia d’Alkanís de Rosselló acollirà el concert l’1 de juny amb un cartell amb gran presència de grups de Ponent

Com és costum, l’Ensorrada també vol ser un escenari obert a les formacions de Ponent, per això també hi actuaran Gos Mullat, provinents d’Alcarràs i que es caracteritzen pel seu hardcore-punk i Pork Chop Boys, un duet de punk-folk acústic format a les Garrigues. L’1 de juny també serà el debut dels trempolins Los Ingenieros de la Universidad de Oklahoma, un duo stoner i hard rock, amb excomponents de Fracaso Escolar. Finalment, al cartell també hi haurà els locals The Strio i Fox System, aquests darrers, amb nova formació.

Chuleria!

L’entrada al concert és gratuïta i hi haurà servei de barra i menjar a preus populars. Els concerts començaran a les 19:00h i l’organització publicarà els horaris de les actuacions a les seves xarxes socials.

El Col·lectiu Ensorrada es va fundar l’any 2022 amb l’objectiu d’organitzar concerts i activitats contraculturals al municipi de Rosselló. Des de llavors, ha organitzat 5 concerts de l’Ensorrada –dos a l’any– i altres activitats com vermuts musicals o tallers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.