Connect with us

Novetats discogràfiques

Airbag presenta el seu nou EP “Discotecas”, en format vinil transparent de 10″

Publicat fa

el

Que Airbag són un dels grups més necessaris i especials de la història musical recent, és una cosa que ja sabíem. Però que segueixin fent cançons majúscules, directes, i sense concessions després de més de 20 anys de carrera, és una cosa per emocionar-se. Si fa unes setmanes presentaven “Disco Azul”, un cop de puny de 2 minuts en format hit, ara a la fi podem escoltar l’EP complet. I és que els de Màlaga mai fallen: si al llarg de la seva història han estat referència fonamental de bandes tan notòries com Carolina Durante, ara presenten una col·lecció de quatre cançons produïdes per Juan Pedrayes (de Axolotes Mexicanos o Carolina Durante), amb el que confirmen que estan més vius que mai, i que això és només el principi.

“Discotecas” són quatre nous temes molt variats entre si, però amb el segell inconfusible dels de Màlaga. En les seves pròpies paraules: “L’EP s’obre amb la cançó que el titula. El moment actual i el nostre esperit de contradicció ens ha portat a fer una cançó per ballar, precisament ara, quan no es pot anar a les discoteques. També hi ha espai per al punkpop més clàssic – “Selfie antes de Morir” -, i la rauxa més 90’s amb “Disco Azul”. Temàtiques clàssiques de el grup però amb l’enèsima volta de rosca que aporta sempre alguna cosa nova. I tanquem aquest mini disc amb el que aparenta ser un instrumental clàssic de el grup, però que té un gir de guió inesperat, “Novias de los Ramones”.

Discotecas” ja disponible en format vinil 10 “transparent en edició limitada.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.