Connect with us

Novetats discogràfiques

Fetus canta a Jaume Arnella al nou LP “Sota, cavall i rei”

Publicat fa

el

Després de ser assenyalats com a Talent Radical de l’any pel Time Out, els empordanesos Fetus emprenen un nou assalt amb “Sota, cavall i rei”, que es publicarà el 19 de febrer. Aparcant provisionalment els temes propis, al nou disc aposten per accelerar i distorsionar el cançoner de l’últim joglar català, Jaume Arnella. Un homenatge que fuig de la nostàlgia per esdevenir un frenètic cant a la vida.

Des d’avui ja es pot escoltar el primer avançament“Romanço d’en Quico Sabaté”, que narra el darrer i fatídic viatge del llegendari guerriller anarquista.

Jaume Arnella és una baula imprescindible per entendre com la cançó popular ha perviscut i ha transmutat fins arribar als nostres dies. Les seves cançons s’han integrat a l’imaginari popular com si existissin de sempre. Ara Fetus les reinventen en clau punk de garatge i amb una naturalitat sorprenent: tot un farcell de cançons i romanços que canten al bon vi i al vent de la carena, al Comte Arnau de Verdaguer, al Fèlix de Ramon Llull o al darrer viatge del maqui Quico Sabaté.

Fetus són Adrià Cortadellas (veu i guitarra), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez(bateria), reforçats per l’ocasió amb la guitarra de Jordi Anticó i les tecles de Guille Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal). Produeix i mescla Joan Colomo, com ja va fer en els anteriors discos de Fetus “L’epicentre del fangar” (2017) i “Terra cuita” (2019). La portada la signa Roger Peláez, amb una il·lustració que també remet al disc “Cançons de vi i de taverna” del propi Arnella.

“Sota, cavall i rei” apareixerà en vinil el 19 de febrer, tot i que ja es pot comprar per avançat a la Bankrobber Store. La presentació oficial en viu serà el 20 de març al CAT, dins els festivals Tradicionàrius i Barnasants.

PREORDER JA A LA VENDA
3 opcions disponibles

Pack 1 (16€):
Vinil 12” signat pel grup
+ Descàrrega/escolta exclusiva
+ Xapa Fetus
COMPRA AQUÍ

Pack 2 (21€):
Vinil 12” signat pel grup
+ Descàrrega/escolta exclusiva
+ Xapa Fetus
+ Bossa vermella “Sota, cavall i rei”
COMPRA AQUÍ

Pack 3 (33€):
Vinil 12” signat pel grup
+ Descàrrega/escolta exclusiva
+ Xapa Fetus
+ Bossa vermella “Sota, cavall i rei”
+ Vinil “Terra cuita”
COMPRA AQUÍ

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.