Connect with us

Novetats discogràfiques

“Desconfía de ese chico”, nou single d’avançament de Rata Negra

Publicat fa

el

Per Rata Negra ficar-se fins als genolls al fangar, és més senzill i els atrau més que empatitzar amb el bo i bonic, i així ho proclamen al el seu segon single d’avançament Desconfía de ese chico. Com avançament al seu imminent nou disc “Una vida vulgar”, el trio madrileny desafia un cop més en aquest tall les nostres contradiccions internes en un embolcall pop, enèrgic i captivador. Un míssil de guitarres ballables per il·lustrar la figura del “hijo de puta”, aquesta persona de la qual com més t’adverteixen que t’allunyis, més impossible et resulta no acostar-ti.

Amb un lliurament musical absolutament incontestable, el vídeo posa imatges a la lletra de Violeta amb una animació de Fa segons la seva interpretació personal de la mateixa: un fantasma delinqüent troba l’amor veritable malgrat el rebuig dels altres pels seus terribles actes.

Amb aquest segon single d’avançament, i després del seu fulminant single de presentació “El escarment”, Rata Negra continuen el seu camí preguntant sota una capa de melodies i ritmes perfectesm, irresistibles, sobre el què està bé i què està malament, quins són els nostres errors, i si baixem més enllà, girant al voltant de la condició humana, passions, debilitat, esperança i redempció.

Si vols veure’ls en directe, el proper 21 de gener tocaran al cicle de concerts Mall Madrid, on encara queden algunes entrades disponibles

Novetats discogràfiques

“Costumbrismo”, nou single de la banda postpunk Viuda

Published

on

By

Gota a gota, cançó a cançó, Viuda continuen el seu camí més enllà de les castanyoles i l’halo de bruixeria que els ha inspirat des que el seu esgotadíssim EP homònim, gravat el desembre del 2020, veiés la llum. Si el març d’aquest any el quartet afinava el rumb amb “Alleraná”, adaptació d’una tonada tradicional, amb aquest nou single semblen sacsejar-se i despullar-se de qualsevol rastre de debutants. A “Costumismo” no hi ha navalles ni satanisme (encara que sí un cementiri), passa per un interludi gairebé dub, i al seu interior té la força d’un hit dels que fa diverses generacions arrasaven en ràdios i televisions.

Com en els seus treballs previs, Viuda s’ho munten pel seu compte: composen, graven, mesclen i masteritzen a l’estudi de l’Elisa, a les muntanyes, “Costumismo” és l’expressió exacta del que floreix de la suma d’aquestes quatre asturianes: sense adulteracions, concessions, ni interferències de cap mena. Per això Viuda és un grup únic, inesperat, propietàries dels seus errors i dels seus encerts.

Concert a concert, sumant quilòmetres i escenaris en els seus dos anys de trajectòria, Viuda han aconseguit una poció molt especial fent fora el seu calder propòsit, entranyes, i enormes dosis de carisma. Potser és per aquesta màgia que més enllà de gèneres i etiquetes conquisten amb la immediatesa d’un sortilegi instantani.

“Costumismo” parla sobre el que t’aporten les coses mundanes, ser feliç amb poc. També fa referència a tenir present la mort, tot recordant el valor de les coses que realment tenen pes per triar en què o qui inverteixes el teu temps. Un parell de grapats de saviesa immortal en forma de cançó pop.

La portada de “Costumismo” és una fotografia analògica de la sèrie que la fotògrafa Irene Palacio va fer per a Viuda l’hivern passat, i el videoclip que l’acompanya, amb l’actuació d’Iván Arroyo, va ser realitzat per Eva Llavona, disseny de crèdits de Sara Rego, i la producció musical de l’Elisa G. Gómez.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.