Connect with us

Bandes

Luces Negras, melodies pop lluminoses properes al punk

Publicat fa

el

El trio Luces Negras és un grup nascut a Barcelona l’estiu de 2017. Anna, Blanca i Pilar van gravar la seva primera demo a l’octubre de 2018, produïda per Víctor Saldaña. Arran d’això han estat tocant en diferents sales del territori nacional. Les seves cançons, embolicades en melodies pop lluminoses tanquen un fons fosc on treuen el cap les seves influències més properes al punk. Cruesa, amateurisme i apoderament femení. Durant el 2020 han presentat el seu nou EP amb el nom impronunciable “N​.​D​.​Q​.​N​.​O​.​D​.​Q​.​N​.​S​.​L​.​M”.

Al igual que el seu predecessor, aquest EP també es compon de 3 temes: Desierto, Dramas i Ventilador. Tres cançons en les quals mostren les tres cares de Luces Negras i que representen un recorregut dicotòmic entre la llum i la foscor. Optant aquesta vegada pel castellà en totes les seves cançons, ens trobem de cara amb melodies molt directes, que no donen cap tipus de concesió i amb lletres ben esmolades. “Dramas” també forma part del recopilatori MONOTEMAS 3 editat per La Nada Col·lectiva on comparteixen espai amb altres bandes com Bright Joy, Urpa, Los Yolos, Pinpilinpussies, La Femme Brutal o Walking Lands. Les cançons de N.D.Q.N.O.D.Q.N.S.L.M han estat novament gravades i mesclades al seu local d’assaig per Víctor Saldaña i l’artwork és obra de Raquel González.

Bandes

Ricky Gil col·labora amb Viggo Mortensen al seu nou videoclip

Published

on

By

La tardor del 2018, el director de fotografia Marcel Zyskind i el director Viggo Mortensen van viatjar a les zones rurals d’Ontario (Canadà) per reunir imatges i cercar localitzacions destinades a la pel·lícula Falling. La major part d’aquestes imatges no es van fer servir en el muntatge final de la pel·lícula.
 
L’estiu del 2020, mentre la pel·lícula s’estrenava arreu del món, el músic Ricky Gil es va reunir amb la banda Biscuit i la cantant Joana Serrat en un estudi de gravació d’una zona rural de Catalunya per enregistrar “En una altra vida”, la peça central del disc Infinites rutes invisibles.
 
La primavera del 2021, poques setmanes després de la publicació del disc, la muntadora Telma Llos, armada amb les imatges de Zyskind, va donar forma al videoclip de la cançó. Aquest és el resultat.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.