Connect with us

Bolos

Suport al “The Ricón del Pío Sound” després de l’incendi a les seves instalacions

Publicat fa

el

El passat 28 de gener, la segona planta de la nau de l’associació The Ricón del Pío Sound a Don Benito (Badajoz) va cremar, i va quedar totalment destruïda. L’accident va acabar amb tot el que hi havia dins –incloses Eska i Borlan, les gossetes que convivien al local–, i multitud d’hores, anys i segles de música. Un espai mític dins de l’escena alternativa, per on han passat infinitat de bandes nacionals i internacionals, un lloc d’aturada obligada per a qualsevol gira.

Segons el comunicat: “No és moment de posar-se sentimental ni escriure poesies. No ens cal. Cada persona que hagi trepitjat The Ricón del Pío Sound coneix què significa, què representa Yiye i quant devem als qui habiten aquest lloc”. Segueix el cominicat “Tenim sort perquè sabem com demostrar i compartir l’amor que ens tenim. Per això Yiye i la família de The Ricón del Pío Sound tornaran a comprovar que la nostra sort també és la seva. No ens podem veure i abraçar-nos, però sabem com reconstruir i defensar això que tant ens importa. Portem temps suficient en aquest “Do It Together“, que és col·lectiu per definició, com per surfejar qualsevol adversitat.

Us deixem enllaç per col·laborar a reconstruir aquest espai únic, especial, imprescindible i necessari, situat al mig de l’estepa espanyola, un oasi que s’ha de preservar com sigui, en èpoques convulses per a la cultura del directe com l’actual, The Ricón del Pío Sound, és un ve necessari per a la salut mental de molts. Des de l’undergropund.cat ja hem col·laborat, i tu?


Us deixem el documental on explica la història i filosofia de la considerada sala de concerts més underground a nivell nacional.

Bolos

Joan Colomo estarà aquest mes de desembre presentant el seu nou àlbum “Disc Trist” a diverses ciutats de Catalunya, Euskadi i Valencia

Published

on

By

“Disc Trist” és el setè àlbum en solitari del músic català Joan Colomo, la carrera del qual abasta ja dues dècades. Després de diversos anys integrant bandes de renom com The Unfinished Sympathy, Zeidun o el supergrup La Celula Durmiente, des de 2009 publica un material en solitari que resulta sempre tan sorprenent com reconeixible. El seu estil fresc, eclèctic i juganer és una de les peces clau del puzle que dóna forma al panorama de la música independent made in Catalunya.

Insistim: Joan Colomo és un crac. No content amb haver injectat una revitalitzant dosi de frescor a The Unfinished Sympathy, ni amb capitanejar Celula Durmiente, el grup més lliurepensant i lliuretocant de l’estat, a més de seguir assajant amb els clàssics i influents Zeidun, Colomo s’ha tret de la màniga un disc que representa una de les sorpreses més interessants i refrescants de la temporada. Amb la seva coneguda bicefàlia cultural, entre les seves arrels navarreses i el seu arrelament als turons del Montnegre, Colomo fa unes revolucionàries voltes de rosca a la cançó castellana ia la cançó catalana; amb una lírica inèdita en ell fins ara, se’ns descobreix com un mestre de la cançó de protesta, amb el nihilisme polític com a capçalera i l’amor per les relacions humanes com a alternativa a la mundana brutícia, Colomo confronta una agressivitat brutal de continguts amb una commovedora candidesa formal. L’eclecticisme musical que sempre l’ha caracteritzat també és aquí present, encara que allunyat dels cànons del rock per aprofundir en instruments acústics, arranjaments orquestrals, de vegades circense-cabareters i sempre combinats amb un bon gust i una musicalitat pròpies d’un mestre de les melodies, les harmonies i els arranjaments.


Divendres 17 desembre – 66 Butaques, La Cate, Figueres (Girona)  
Dimarts 28 desembre – La Bohemia (solo show), Castelló 
Dimecres 29 de desembre – Casa del Mar, València 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.