Connect with us

Novetats discogràfiques

Bela, un projecte arriscat i personal

Publicat fa

el

Quan ens arriba a la nostra oïda un projecte d’aquesta magnitud, ens dóna un “subidón” com pocs, no és per la velocitat, com la majoria de vegades, sinó per la intensitat. Bela és un projecte que no et deixa indiferent, a mi em va entrar a la primera, però reconec que no li passarà el mateix a la majoria. La intensitat la mesurem per la quantitat de borrissol que s’aixeca al braç, per la plataforma sònica que formen poques notes ben lligades. Ens agraden els projectes arriscats, personals, ens agrada Bela!

“Quan li pregunto a Kike Bela per què ara, per què començar una carrera de solista després de tants anys en això, em demana 24 hores per respondre’m. Les seves peces tampoc tenen pressa, evolucionen de forma lenta i orgànica, amb crescendos, altiplans i desenvolupaments al servei d’una banda sonora expressionista i minimalista”, ens comenta l’Edi Pou, periodista i membre dels ZA!.

“La Entrega” és un títol importat d’una altra peça artística, de l’artista plàstic Marco Noris, que també és autor de la portada. A Bela el va seduir la polisèmia de la paraula: el lliurament com a publicació que exigeix tancar alguna cosa, donar-li forma i mostrar-; però també el lliurament com esforç personal, honest i nu.

“La Entrega” s’edita en coedició per part de Amen Discos (discogràfica del col·lectiu El Pumarejo) i Gandula (segell i família de ZA!, Sara Fontan, Blood Quartet, etc).

Publicat el 19.01.2021, compost / interpretat per BELA. A la guitarra en 6 y 7 de Miquel Casaponsa.  Grabat a Fabra i Coats, Fàbrica de Creació per BELA 
(a excepció de les guitarres a La Palmera).  Mesclat a La Palmera Estudios (Barcelona) perr Bernie Murdoc i materitzat per Mark Cunningham.

Novetats discogràfiques

Amor Butano ens presenta nou single digital

Published

on

By

Queda poc perquè arribi el primer Mini-LP dels Amor Butano, “Ultravioleta“, que es publicarà al setembre dins la col·lecció de Eleefant Records “New Adventures In Pop”. Però el trio valencià s’ha proposat posar banda sonora al nostre estiu, i ens regalen una cançó inèdita, que no estarà inclosa al disc, però que gaudeix del so fresc, immediat, amb una mirada clara i directa a la pista de ball i amb un cert esperit escapista.

“CDO” explica un petit conte: la nostra protagonista improvisa un viatge amb els seus amics (a Cangas de Onís), fugint del tràfec de la ciutat, amb la intenció d’escapar del soroll i explorar algun racó tranquil. Sense preveure’l, troben un paradís que els emociona i fa d’aquells dies una temporada inoblidable, una fàbrica de records i una explosió de nostàlgia quan han de tornar a casa, mentre “lo pintan todo de plata”, una picada d’ullet molt especial a “La Noche Inventada” de FAMILY, amb què a més comparteixen connexions pel seu esperit oníric i preciosista.

Sintetitzadors dels vuitanta, caixes de ritme amb ecos profunds, velocitat, hedonisme i molta joventut. Amor Butano ens conviden a un viatge especial i irrepetible amb les seves tornades ultra enganxoses i les seves fantàstiques melodies.

Imatge Pedro Herrador

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.