Connect with us

Novetats discogràfiques

Lluís Cabot treu en vinil de 7″ el nou disc “Fernanda”

Publicat fa

el

El nou treball en solitari de Lluís Cabot‘Fernanda’ ja es pot adquirir finalment en format físic. Es tracta d’un vinil 7″ d’edició limitada, que ja es pot trobar des d’ara a la Bankrobber Store, i a partir del 26 de febrer a totes les botigues.

Coincidint amb la publicació en vinil, el guitarrista i cantant de Da Souza ha anunciat també noves dates de concert: Barcelona (14/3, Heliogàbal), Manresa (2/4, sala Stroika), Tarragona (9/4, sala Zero), Ciutadella de Menorca (10/4, Teatre des Born), Maó (11/4, Es Nou Bar), Mataró (16/4, Clap), i Vilanova i la Geltrú (24/4).

FERNANDA
Fernanda no és una persona. Bé, una mica sí. Però no només és una persona. És també una mudança i un canvi d’estació. Fernanda és nom d’huracà o de tempesta tropical. I és una figura amb ulls i remolins de color rosa al darrere. “Fernanda” són cinc cançons que parlen de la possibilitat d’anar a millor. Del poder transformador que tenen algunes coses ben normals, com és el fet de conèixer algú o de canviar-se de pis; i d’altres no tan normals com una pandèmia mundial.

Més conegut arran del seu treball amb Da SouzaLluís Cabot viatja aquesta vegada fins a l’arrel de les cançons. Ha lluitat per mantenir-les en la seva forma primigènia, tal com neixen: veu i guitarra. “Quan les cançons són per a Da Souza –explica- els hi afegim tot d’elements posteriorment i acaben sent una altra cosa. Arbres petits que tornen arbres grans. Aquesta vegada, en canvi, no han passat de la seva fase primitiva, tot i que d’alguna manera també han crescut. Arbres petits que tornen bonsais”

El resultat són aquestes cinc cançons curtes i aparentment senzilles, que amb pocs elements ja diuen tot allò que havien de dir. Lluís Cabot en va gravar una primera versió durant el confinament, al seu dormitori de Barcelona. A finals d’estiu n’enregistraria la versió final a Pollença, aquest cop amb Jordi Matas als controls i també en un altre dormitori, per mantenir l’essència original. Tot cuinat entre ells a quatre mans, amb l’única col·laboració de Maria Jaume que posa veu a “Verí de s’altra punta”

Nascut a Palma el 1990, Lluís Cabot és cantant, guitarra i principal compositor de Da Souza, que enguany ha publicat el seu quart i aclamat elapé, “Salsa agredolça”“Fernanda” és el segon EP que publica en solitari després de “Periple estacionari” (2018). 

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.