Connect with us

Bolos

The Posies, finalment de gira al setembre

Publicat fa

el

The Posies, el grup comandat per Ken Stringfellow i Jon Auer és una de les més populars formacions de power pop nascudes amb l’alba dels anys noranta (ells, concretament a Seattle i una mica abans, ja que van treure el seu primer disc, “Failure”, al 1988 ), havent estat nomenat entre les bandes preferides de tots els temps per músics tan diversos com Gary Lightbody (Snow Patrol), Ed O’Brien (Radiohead), James Alex (Beach Slang) i fins per la mateixa Queen Latifah. Una reputació que també resideix en als seus intensos directes, on la dolçor de la seva interacció vocal xoca de front amb guitarres distorsionades, una bateria explosiva i ara, en l’era moderna, amb ritmes i textures electròniques.

Per més que passin els anys, Stringfellow i Auer segueixen sent un referent de melodies infeccioses, que ells creen amb sorprenent facilitat i amb un accent tan accessible i atemporal que es diria prestat per Alex Chilton. Un maridatge neo-revivalista de la suma British Invasion + grunge que va anunciar l’aparició del rock alternatiu noaranter. O dit d’una altra manera: una despentinada, sexy i alternativa, barreja de pop rodó i guitarres sorolloses. Entre els seus àlbums, els icònics “Frosting On The Beater” (1993) i “Amazing Disgrace” (1996) es porten “la palma”. Al 2018, per commemorar el 30è aniversari de la banda, van reeditar els dos treballs, a més de la seva segona obra, “Dear 23” (1990), tant en format de doble CD com en vinil, acompanyats de númerosos bonus tracks que mai havien vist la llum. Quant a la seva més recent producció d’estudi, el 2016 van tornar a la càrrega amb el disc “Solid States”, el primer que publicaven des de “Blood / Candy” (2010). En l’actualitat, tant Stringfellow i Auer com el bateria Frankie Siracusa estan treballant en un àlbum de nou material, que estan gravant a l’estudi que Ken té a Seattle.

The Posies oferriran una gira d’onze concerts el proper septiembre. Aquesta serà la seva ruta: Mallorca (el dia 14, sala per confirmar); Menorca (el 15, sala per confirmar); San Sebastián (el 16, sala per confirmar); Zaragoza (el 17, Sala López); Benidorm (el 18, Visor Fest); Terrassa (el 19, Nova Jazz Cava); Granada (el 21, Lemon Rock); Sevilla (el 22, Sala X); Córdoba (el 23, Hangar); Madrid (el 24, Independance Club); i Valladolid (el 25, Porta Caeli).

Bolos

Inspira presenta en directe el nou disc aquest divendres a Barcelona

Published

on

By

Els barcelonins Inspira han tornat. Després d’un parèntesi de set anys, la banda capitanejada per Jordi Lanuza acaba de publicar el seu nou disc “Acaba i comença”, que ha produït Pau Vallvé, i aquest proper divendres 13 de maig tindrà lloc el concert de presentació a la nova sala La Textil de Barcelona. Les entrades estan a la venda aquí.

Deu noves cançons on Jordi Lanuza mira enrere però també obre el prisma cap a nous horitzons. La nostàlgia i el record es confronten als múltiples camins que s’obren després d’un adéu. De moment ja se n’han avançat tres: “El desig original”“Mentre cauen els demés” i “Al bar Vinil”.

Inspira és una de les bandes clau de l’escena barcelonina d’aquest mil·lenni. A la formació actual hi trobem Jordi Lanuza (veu i guitarra), Xavi Molero (bateria), Darío Vuelta (baix) i Fer Acosta (teclats i cors). El grup ha publicat cinc discos: “Cova placenta”(2008), “Escapistes” (2010), “Amunt!” (2013), “Greta” (2015) i aquest nou “Acaba i comença”.

Els propers anunciats d’Inspira són a Roda de Ter (14 de maig) i Tarragona (20 de maig).

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.