Connect with us

Novetats discogràfiques

Bacon Radars esmolen les seves guitarres amb “Troublemaker”, primer avançament del seu àlbum de debut

Publicat fa

el

Aquest moment a la fi de la nit, quan els teus peus estan en flames i tot és gresca i diversió al garito de torn… i van i s’encenen els llums. No, Bacon Radars es neguen al fet que arribi aquesta baixada de teló, l’hora de tornar a la realitat de la teva vida quotidiana i responsable. Per això, “Keep the Lights Off”, a més de ser el crit de guerra d’aquest quintet amb membres catalans i balears, és l’eloqüent nom del seu imminent àlbum de debut, que es publicarà autoeditat aquesta primavera. Una crida a no donar-li del tot l’esquena a l’oci i al plaer, ja hi haurà temps per al deure!. Als temes despleguen el seu incontestable tonatge de guitarres afilades, veus distorsionades, i totes les seves referències creuades, que van des del garatge de Ty Segall al stoner i el rock progressiu, passant per influències com Foals, Cage the Elephant, Deerhunter o The Hives.

Com a primer avançament de “Keep the Lights Off”, Bacon Radars presenten aquests dies en directe “Troublemaker”, un cartutx de rock llibertí amb melodies desafiants, que versa sobre l’antagonisme existent entre les noves formes de consumir amor (relacions obertes, el poliamor, tinder…) i l’assumpció d’un compromís. Però, ¿qui som per jutjar què està bé i què no a l’hora de triar la forma de reclutar i mantenir la companyia afectiva? Deixem que cadascú trobi, en aquest sentit, el seu encaix en la societat. “Troublemaker” arriba acompanyat d’un videoclip obra de Cristina Tomàs.

Després de publicar un EP i un grapat de singles entre 2018 i 2019, Roger Abella (veus), Guillem Laborda (guitarra), Lluís Gelabert (guitarra i cors), Marc Fisa (baix i cors) i Santi Arderiu (bateria) culminen el seu aterratge en l’escena rock nacional amb un primer LP sòlid i entregat, aval més que suficient per aspirar a grans escenaris. Enrere queda la seva participació en el Cranc Festival 2018 i els seus concerts a sales de Barcelona com Sidecar, La Nau, Freedonia o Almo2bar. Formada arran d’amistats sorgides durant els anys d’universitat dels seus components, la banda establerta a la Ciutat Comtal està a punt per fer el salt.

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.