Connect with us

Novetats discogràfiques

Chaqueta de Chándal publiquen avui “La insoportable levedad del ser rico”

Publicat fa

el

En aquell món paral·lel que no va ser per causa de la pandèmia, els Chaqueta de Chándal havien de tocar en tots els festivals. El 2020 estaven confirmats al Tomavistas, Primavera Sound, Vida Festival, Palencia Sonora, Gigante, Embassa’t, Canela Party… Hauria estat un bonic cartell per a aquell sorprenent disc de debut, “Gimnasia menor”, però es va esfumar fins i tot abans de publicar el flyer.

Davant aquest gir argumental, el trio astur-català-argentí va donar “rienda suelta” a la seva creativitat i prova d’això són les noves cançons que apareixen avui al seu single “La insoportable levedad del ser rico” (Bankrobber / TBC, 2021), electritzants i lisèrgiques com ells mateixos.

S’han anunciat les primeres dates de presentació en directe: 5 de maig a Barcelona, 9 de maig a València (La Pèrgola), i 23 de juliol a Madrid, entre d’altres.

“La insoportable levedad del ser rico”, amb la seva picada d’ullet a Kundera al títol ia Los Planetas a la tornada, apunta i dispara a aquesta minoria no discriminada de la qual formen part Amancios, Anas, Jeffs, Bills, Georges, Julios i algun que un altre youtuber. I ens porta a la conclusió òbvia, allò que ens uneix a tots i ens iguala: el pijama de fusta. Al musical, un viatge que comença en punkoide i acaba fregant el travesser del brit-pop més hooligan.

A la cara B, “Cayetana” és una carta a aquestes dones que avancen per la dreta. Irònica, alhora que explícita, el missatge feminista subjacent en la lletra explota al final del tema.

Les dues cançons van ser gravades en un estudi privilegiat, cortesia també de la pandèmia: una Sala Apolo completament buida. Equip de luxe: gravació de Soldesants, producció de Sergio Pérez i mastering de Víctor García a Ultramarinos. Les preses originals van ser capturades també en vídeo per Furious Content per gaudir a Youtube.

Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu i teclats), Natalia Brovedanni (veu i guitarra) i Alfonso ‘Pocho’ Méndez (bateria i cors).

Novetats discogràfiques

Amor Butano ens presenta nou single digital

Published

on

By

Queda poc perquè arribi el primer Mini-LP dels Amor Butano, “Ultravioleta“, que es publicarà al setembre dins la col·lecció de Eleefant Records “New Adventures In Pop”. Però el trio valencià s’ha proposat posar banda sonora al nostre estiu, i ens regalen una cançó inèdita, que no estarà inclosa al disc, però que gaudeix del so fresc, immediat, amb una mirada clara i directa a la pista de ball i amb un cert esperit escapista.

“CDO” explica un petit conte: la nostra protagonista improvisa un viatge amb els seus amics (a Cangas de Onís), fugint del tràfec de la ciutat, amb la intenció d’escapar del soroll i explorar algun racó tranquil. Sense preveure’l, troben un paradís que els emociona i fa d’aquells dies una temporada inoblidable, una fàbrica de records i una explosió de nostàlgia quan han de tornar a casa, mentre “lo pintan todo de plata”, una picada d’ullet molt especial a “La Noche Inventada” de FAMILY, amb què a més comparteixen connexions pel seu esperit oníric i preciosista.

Sintetitzadors dels vuitanta, caixes de ritme amb ecos profunds, velocitat, hedonisme i molta joventut. Amor Butano ens conviden a un viatge especial i irrepetible amb les seves tornades ultra enganxoses i les seves fantàstiques melodies.

Imatge Pedro Herrador

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.