Connect with us

Novetats discogràfiques

Chaqueta de Chándal publiquen avui “La insoportable levedad del ser rico”

Publicat fa

el

En aquell món paral·lel que no va ser per causa de la pandèmia, els Chaqueta de Chándal havien de tocar en tots els festivals. El 2020 estaven confirmats al Tomavistas, Primavera Sound, Vida Festival, Palencia Sonora, Gigante, Embassa’t, Canela Party… Hauria estat un bonic cartell per a aquell sorprenent disc de debut, “Gimnasia menor”, però es va esfumar fins i tot abans de publicar el flyer.

Davant aquest gir argumental, el trio astur-català-argentí va donar “rienda suelta” a la seva creativitat i prova d’això són les noves cançons que apareixen avui al seu single “La insoportable levedad del ser rico” (Bankrobber / TBC, 2021), electritzants i lisèrgiques com ells mateixos.

S’han anunciat les primeres dates de presentació en directe: 5 de maig a Barcelona, 9 de maig a València (La Pèrgola), i 23 de juliol a Madrid, entre d’altres.

“La insoportable levedad del ser rico”, amb la seva picada d’ullet a Kundera al títol ia Los Planetas a la tornada, apunta i dispara a aquesta minoria no discriminada de la qual formen part Amancios, Anas, Jeffs, Bills, Georges, Julios i algun que un altre youtuber. I ens porta a la conclusió òbvia, allò que ens uneix a tots i ens iguala: el pijama de fusta. Al musical, un viatge que comença en punkoide i acaba fregant el travesser del brit-pop més hooligan.

A la cara B, “Cayetana” és una carta a aquestes dones que avancen per la dreta. Irònica, alhora que explícita, el missatge feminista subjacent en la lletra explota al final del tema.

Les dues cançons van ser gravades en un estudi privilegiat, cortesia també de la pandèmia: una Sala Apolo completament buida. Equip de luxe: gravació de Soldesants, producció de Sergio Pérez i mastering de Víctor García a Ultramarinos. Les preses originals van ser capturades també en vídeo per Furious Content per gaudir a Youtube.

Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu i teclats), Natalia Brovedanni (veu i guitarra) i Alfonso ‘Pocho’ Méndez (bateria i cors).

Bandes

“Leoncio Badía”, primer avançament del nou LP dels Futuro Terror, que se separen

Published

on

By

Diverses notícies en una. La primera és que Futuro Terror ens presenten “Leoncio Badía”, el single d’avançament del que serà el seu nou LP, “Presente”, que estarà als carrers el 20 d’octubre en una edició limitada en vinil de 12”. La segona és que Futuro Terror se separen, ho deixen. La tercera és que faran un concert de comiat el 22 de desembre a la sala Copérnico, a Madrid, al costat dels seus amics de Sudor. La quarta és que la prevenda del vinil de “Presente” ja està oberta.

Superada la muntanya russa d’emocions d’aquestes tres notícies, hi anem per parts. “Leoncio Badía” és el tema amb què s’obre “Presente”, un disc de 7 cançons que ens torna als Futuro Terror que sempre vam voler, que necessitem, que en aquests 11 anys ens han acompanyat, sempre presents malgrat haver-se’n situat (també sempre) elegantment al marge de la voràgine de la indústria. “Presente” serà el cinquè àlbum de la banda, el cinquè en una trajectòria impecable en què no ha sobrat ni un disc, ni un sol tema, en la intersecció perfecta de punk, pop, i les millors lletres que s’han vist a Espanya en molt de temps.

Per compondre i gravar “Presente” Futuro Terror s’han pres el seu temps. Ho han gravat en dues tandes diferents i en dos estudis diferents (Harrisound amb Alex Román i Millenia amb Diego Escriche), i ha estat barrejat per Jose Pazos. El disseny de l’edició en vinil és obra de Óscar Mezquita. Tot a València, tot queda a casa.

La portada de “Presente”, com la del seu single d’avançament, és negra, és el no-res, tot s’apaga. Estant, com està, el terror en el present, el futur ja no existeix, el futur ja és aquí, i ja no hi ha lloc a Futuro Terror. No és possible un comiat més íntegre que aquest.

Tot i que moltes vegades Futuro Terror ha estat etiquetat com a “post-punk” aquesta és la primera vegada en què realment les cançons mostren una clara intenció en aquesta direcció, deixant enrere les estructures clàssiques, progressions i mottos del punk i del pop per endinsar-se en altres territoris. “Leoncio Badía” n’és una mostra.

Cadascuna de les cançons de “Presente” té una història, però per ara ens centrarem en aquest avaçament Leoncio Badía, que llegeixi la premsa ho haurà vist, va ser un republicà a qui van encarregar enterrar els represaliats a les fosses comunes de la duríssima repressió que va tenir lloc a la Comunitat Valenciana a les acaballes de la guerra. Leoncio es va preocupar d’afegir a cada cadàver algun element personal perquè, si algun dia en el futur algú recuperava aquests cossos, pogués identificar els seus familiars. Un gest a cegues d’un home que va triar arriscar-se per un futur que potser ni tan sols arribaria a conèixer mai. I amb aquesta elegia a Leoncio, Futuro Terror torna una vegada més els peus a la terra enmig del mar de mentides, llocs comuns i soroll que embarulla el nostre dia a dia.

“Leoncio Badía” ja es pot escoltar a totes les plataformes, aquí els enllaços. El vinil de “Presente” es pot comprar en prevenda a la web de Humo Internacional. I les entrades per al concert a Copérnico són a la venda aquí.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.