Connect with us

Novetats discogràfiques

Chaqueta de Chándal publiquen avui “La insoportable levedad del ser rico”

Publicat fa

el

En aquell món paral·lel que no va ser per causa de la pandèmia, els Chaqueta de Chándal havien de tocar en tots els festivals. El 2020 estaven confirmats al Tomavistas, Primavera Sound, Vida Festival, Palencia Sonora, Gigante, Embassa’t, Canela Party… Hauria estat un bonic cartell per a aquell sorprenent disc de debut, “Gimnasia menor”, però es va esfumar fins i tot abans de publicar el flyer.

Davant aquest gir argumental, el trio astur-català-argentí va donar “rienda suelta” a la seva creativitat i prova d’això són les noves cançons que apareixen avui al seu single “La insoportable levedad del ser rico” (Bankrobber / TBC, 2021), electritzants i lisèrgiques com ells mateixos.

S’han anunciat les primeres dates de presentació en directe: 5 de maig a Barcelona, 9 de maig a València (La Pèrgola), i 23 de juliol a Madrid, entre d’altres.

“La insoportable levedad del ser rico”, amb la seva picada d’ullet a Kundera al títol ia Los Planetas a la tornada, apunta i dispara a aquesta minoria no discriminada de la qual formen part Amancios, Anas, Jeffs, Bills, Georges, Julios i algun que un altre youtuber. I ens porta a la conclusió òbvia, allò que ens uneix a tots i ens iguala: el pijama de fusta. Al musical, un viatge que comença en punkoide i acaba fregant el travesser del brit-pop més hooligan.

A la cara B, “Cayetana” és una carta a aquestes dones que avancen per la dreta. Irònica, alhora que explícita, el missatge feminista subjacent en la lletra explota al final del tema.

Les dues cançons van ser gravades en un estudi privilegiat, cortesia també de la pandèmia: una Sala Apolo completament buida. Equip de luxe: gravació de Soldesants, producció de Sergio Pérez i mastering de Víctor García a Ultramarinos. Les preses originals van ser capturades també en vídeo per Furious Content per gaudir a Youtube.

Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu i teclats), Natalia Brovedanni (veu i guitarra) i Alfonso ‘Pocho’ Méndez (bateria i cors).

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.