Connect with us

Novetats discogràfiques

Axolotes Mexicanos publiquen el nou àlbum “:3”

Publicat fa

el

Per fi, arribava el nou disc dels Axolotes Mexicanos, les atapeïdes agendes dels integrants de la banda (CAROLINA DURANTE, CONFETI DE ODIO, TEMERARIO MARIO, Stephen Please, NO FUCKS, etc.) han fet que es fes esperar, però us podem dir que ha valgut la pena. Perquè “: 3” (dos punts, tres) s’atreveix amb tot. És un salt endavant, una incursió impulsiva en què tot pot valer. Estils, sons, històries. Per tot això, el nou àlbum d’Olaya, Juan, Lucas, Mario i Stephen és un autèntic remolí musical, un viatge que desborda energia per tots els costats, fins el inassumible.

“Oshare Kei” és una pista clara sobre les influències que han anat donant forma a l’esdevenir del grup, mostrant homenatge a aquest subestil musical japonès nascut a partir del Visual Kei (cosa que posen en evidència al videoclip de “Que Te Pires”), marcat pel maquillatge i l’estilització tant estètica com sonora. “No Sé Si Llamarte” passa a un ritme ternari, el mig temps del disc, evocació i malenconia, intensitat i exaltació: “Puedo hacer una lista / Contar los motivos / Perderte de vista / No me eches la culpa / Ni digas mentiras / Si tú también quieres / Joderte la vida”. Una cançó que signarien gustosament LOs PLANETAS en un dels seus moments més inspirats. “Te Quiero (…)” és una altra mostra de pop dolç, amb una melodia preciosa, que tendeix un pont entre el passat i el futur del segell Elefant, entre JUNIPER MOON i LISASINSON, entre LA PEQUEÑA SUIZA i AIKO EL GRUPO. “Gotelé” és una cançó especial al disc, un tema que obre un munt de preguntes. Un apunt de maduresa en la temàtica de les cançons? Una balada d’efluvis soul que apunta el pas el temps? En qualsevol cas, exquisida. Les guitarres tornen a cruixir a “Quiero Que Vengas”, ressaques de festes infinites, arranjaments meravellosos que apareixen per sorpresa (‘PIZZICATO FIVE!!). “De Aquí A Un Año” sembla una prolongació de “Gotelé“, amb una producció increïble plena de matalassos de sintetitzadors i bases electròniques poderoses. I amb “Ending” no podia desmerèixer a la seva companya d’obertura: melodia saltadora, la increïble veu de Juan i tota una celebració, un perfecte final de festa.

Tretze cançons que posen en solfa molts dels camins de la música pop i rock de les últimes dècades, que ens mostren a una banda que manté la seva energia, la seva desimboltura i la seva irreverència intactes, però que sap gestionar amb intel·ligència i habilitat una maduresa que va traient la poteta. Perquè, no ens cansarem de dir-ho, Axolotes Mexicanos han estat, i seran, el germen de moltes coses.

Novetats discogràfiques

Neix el segell “Magic in the Air Records”, fundat per l’agència de comunicació Fever! Productions

Published

on

By

Quan a l’inici de la pandèmia es va dir allò de que “d’això en sortirem millors”, molta gent va ser escèptica. I quan es va témer que la indústria musical sortiria ferida de mort, d’altra molta va ser incapaç d’albirar un horitzó esperançador per al sector. Fever! Productions, però, s’ha rebel·lat contra les dues reaccions i ha decidit fer un pas més enllà del seu camp d’acció i del seu cercle de confort. Arriscat, sí, però decidit i il·lusionant. D’aquesta voluntat, i fruit de la feina de molts mesos, neix el segell Magic in the Air Records: una aventura capitanejada per Eneida Fever i Pablo Luna Chao per a la qual s’han aliat amb el segell Hidden Track.

Molts anys realitzant campanyes de comunicació i promoció en premsa per a artistes musicals nacionals i estrangers que duraven un temps limitat, Fever! Productions necessitava nous reptes i aspiracions. Acompanyar els artistes en el seu procés de creació, publicació i difusió dels seus projectes més a llarg termini, oferir-los suport, no només per a la comunicació, sinó en 360º, abastant tots els aspectes necessaris perquè tinguin èxit, i construir al costat d’ells una relació duradora amb la qual ambdues parts se sentin orgulloses i còmodes són la seva nova raó de ser. Amb aquest objectiu neix Magic in the Air, el nom fa honor al club que va muntar Eneida fa més de 20 anys a la sala Magic de Barcelona, referent de l’escena 60s i pop del moment.

Hi va haver un detonant amb nom i cognom: Chico Jorge. Quan l’estiu passat Jordi Bastida (guitarrista de Carlos Sadness, Trau, Els Pets, Ramon Mirabet, etc.) va recórrer a l’agència Fever! per promocionar el seu EP de debut en solitari, la seva música i el seu potencial com a artista van enamorar a Eneida i Pablo.

Era la persona i el músic idoni per emprendre amb ell un camí de llarg recorregut que, encara que porta gestant-se des de llavors, va arrencar oficialment el passat divendres 8 d’octubre amb el llançament de què serà el seu nou single, ‘Revolución a 32 versos’, la primera referència de Magic in the Air Records. El presentarà, al costat del seu EP de debut, Chico Jorge i i més cançons inèdites, el 21 d’octubre a la sala Laut de Barcelona en el cicle Tomorrow Never Knows organitzat per Houston Party.

Salvatge Cor

Chico Jorge és la primera pedra sobre la qual s’està edificant Magic in the Air, però no és l’única. A aquest primer fitxatge l’han seguit altres dos més. Un d’ells és la banda mallorquina Salvatge Cor, avalada per dos meravellosos àlbums i un grapat d’EPs i singles publicats des de mitjans de la dècada passada. ‘Cap a la llum’, l’imminent primer avançament de què serà el seu tercer disc, serà la segona referència de Magic in the Air el divendres 29 d’octubre.

Majo D’Souza és l’altre fitxatge. La cantautora folky de nacionalitat anglesa-uruguaiana però resident a Sant Cugat va publicar el seu primer EP en 2019, i al llarg del primer semestre del 2022 farà el seu debut en el segell amb un nou llançament.

Magic in the Air és una aposta pel concepte tradicional d’un segell discogràfic: estil, coherència, criteri. Un lloc a què els fans acudiran perquè els agrada i confien en la seva línia editorial. Un lloc, en definitiva, per seguir creient i estimant la música, perquè aquesta sí que de veritat ens fa millors.

Chico Jorge

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.