Connect with us

Novetats discogràfiques

Axolotes Mexicanos publiquen el nou àlbum “:3”

Publicat fa

el

Per fi, arribava el nou disc dels Axolotes Mexicanos, les atapeïdes agendes dels integrants de la banda (CAROLINA DURANTE, CONFETI DE ODIO, TEMERARIO MARIO, Stephen Please, NO FUCKS, etc.) han fet que es fes esperar, però us podem dir que ha valgut la pena. Perquè “: 3” (dos punts, tres) s’atreveix amb tot. És un salt endavant, una incursió impulsiva en què tot pot valer. Estils, sons, històries. Per tot això, el nou àlbum d’Olaya, Juan, Lucas, Mario i Stephen és un autèntic remolí musical, un viatge que desborda energia per tots els costats, fins el inassumible.

“Oshare Kei” és una pista clara sobre les influències que han anat donant forma a l’esdevenir del grup, mostrant homenatge a aquest subestil musical japonès nascut a partir del Visual Kei (cosa que posen en evidència al videoclip de “Que Te Pires”), marcat pel maquillatge i l’estilització tant estètica com sonora. “No Sé Si Llamarte” passa a un ritme ternari, el mig temps del disc, evocació i malenconia, intensitat i exaltació: “Puedo hacer una lista / Contar los motivos / Perderte de vista / No me eches la culpa / Ni digas mentiras / Si tú también quieres / Joderte la vida”. Una cançó que signarien gustosament LOs PLANETAS en un dels seus moments més inspirats. “Te Quiero (…)” és una altra mostra de pop dolç, amb una melodia preciosa, que tendeix un pont entre el passat i el futur del segell Elefant, entre JUNIPER MOON i LISASINSON, entre LA PEQUEÑA SUIZA i AIKO EL GRUPO. “Gotelé” és una cançó especial al disc, un tema que obre un munt de preguntes. Un apunt de maduresa en la temàtica de les cançons? Una balada d’efluvis soul que apunta el pas el temps? En qualsevol cas, exquisida. Les guitarres tornen a cruixir a “Quiero Que Vengas”, ressaques de festes infinites, arranjaments meravellosos que apareixen per sorpresa (‘PIZZICATO FIVE!!). “De Aquí A Un Año” sembla una prolongació de “Gotelé“, amb una producció increïble plena de matalassos de sintetitzadors i bases electròniques poderoses. I amb “Ending” no podia desmerèixer a la seva companya d’obertura: melodia saltadora, la increïble veu de Juan i tota una celebració, un perfecte final de festa.

Tretze cançons que posen en solfa molts dels camins de la música pop i rock de les últimes dècades, que ens mostren a una banda que manté la seva energia, la seva desimboltura i la seva irreverència intactes, però que sap gestionar amb intel·ligència i habilitat una maduresa que va traient la poteta. Perquè, no ens cansarem de dir-ho, Axolotes Mexicanos han estat, i seran, el germen de moltes coses.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.