Connect with us

Novetats discogràfiques

El duo japonès Still Dreams ens presenten “Make Believe”, la seva primera referència a Elefant Records

Publicat fa

el

No cal confessar la debilitat que tenen a Elefant Records per les bandes vingudes de l’Àsia més oriental. El duo Still Dreams reafirma al segell en la meravellosa música que els arriba d’allà, la qual passa a formar part del seu catàleg amb un Mini-LP en vinil 12″ de color rosa que, com no, es publica dins de la seva col·lecció “New Adventures in Pop” que reserven per a noves bandes prometedores.

Ryuta i Maaya ja estaven junts en bandes des de l’època de l’institut. Però després de casar-se és quan decideixen formar Still Dreams. I després d’un parell d’EP’s arriben a Elefant amb “Make Believe”, una depuració del seu concepte musical portat al excels, i és que aquestes vuit cançons conformen un conglomerat d’emocions evocadores, lluminoses i d’esperit obertament pop, prop de Cocteau Twins, Sarah Records, el synth-pop i New Order.

El disc comença amb una cançó que ja havia servit com a presentació. “Ultra Doomed”, és un exercici de pop sintetitzat, evocador i de grans melodies, que podria caure en algun lloc entre Saint Etienne i The Human League. Una cançó que convida a ballar i a emocionar-se a parts iguals. “Last True Love” torna a recordar-nos l’univers dels de Bernard Sumner: baixos plens d’energia, línies ultra enganxoses i lluminositat vitaminada sense límits. Amb un extens desenvolupament de vocació inequívocament pop, alguna cosa que a poc a poc es va convertint en marca de la casa. “Spell” dóna un dels primers girs sorprenents: tocs de funk i música disco a el servei d’una tornada chicloso i euforitzant. Stratocasters mutejades, sintetitzadors percussius, els 80 en explosió. “Drive All Night (Faster Than Light)” posa l’accelerador: vam començar en un syth-pop no molt llunyà a OMD i vam acabar amb tecno-pop en la línia de grups com BIS o DUBSTAR. Hedonisme pur.

“One More Kiss” obre la cara B d’aquest preciós vinil limitat i numerat (i de nou amb una exquisida il·lustració en portada de Kanutsanan Khemthong (és a dir, KNN.5) i torna a recordar-nos la meravellosa dualitat de la música dels Still Dreams, ideal per ser escoltada mentre veus l’alba, màgica per a una nit d’exaltació de la vida. Una cosa així com aquells inicials THE Pains OF BEING PURE AT HEART empesos en aquest cas per una caixa de ritmes. “Make Believe”, a part de posar nom a el disc, dispara el factor malenconiós. Cors trencats i sensibilitat a flor de pell en una peça encandiladora com poques. “Live With Excuse” és tota una explosió èpica d’eufòria, extraient tota l’essència pop de bandes com M83 o Arcade Fire. Un mur de so amagant melodies grans, o la reformulació de l’univers My Bloody Valentine a través dels sintetitzadors. “2008”, per acabar, torna a tecno-pop més preciosista i desinhibit, a les nits d’estiu, a la màxima felicitat.

Un disc que resulta sorprenent per la seva capacitat d’habitar diferents espais emocionals, d’allò més festiu al introspectiu, sempre fidel a unes melodies ineludiblement pop. Una estrena que ens fa presagiar grans moments en companyia de la música dels Still Dreams.

Novetats discogràfiques

Neix el segell “Magic in the Air Records”, fundat per l’agència de comunicació Fever! Productions

Published

on

By

Quan a l’inici de la pandèmia es va dir allò de que “d’això en sortirem millors”, molta gent va ser escèptica. I quan es va témer que la indústria musical sortiria ferida de mort, d’altra molta va ser incapaç d’albirar un horitzó esperançador per al sector. Fever! Productions, però, s’ha rebel·lat contra les dues reaccions i ha decidit fer un pas més enllà del seu camp d’acció i del seu cercle de confort. Arriscat, sí, però decidit i il·lusionant. D’aquesta voluntat, i fruit de la feina de molts mesos, neix el segell Magic in the Air Records: una aventura capitanejada per Eneida Fever i Pablo Luna Chao per a la qual s’han aliat amb el segell Hidden Track.

Molts anys realitzant campanyes de comunicació i promoció en premsa per a artistes musicals nacionals i estrangers que duraven un temps limitat, Fever! Productions necessitava nous reptes i aspiracions. Acompanyar els artistes en el seu procés de creació, publicació i difusió dels seus projectes més a llarg termini, oferir-los suport, no només per a la comunicació, sinó en 360º, abastant tots els aspectes necessaris perquè tinguin èxit, i construir al costat d’ells una relació duradora amb la qual ambdues parts se sentin orgulloses i còmodes són la seva nova raó de ser. Amb aquest objectiu neix Magic in the Air, el nom fa honor al club que va muntar Eneida fa més de 20 anys a la sala Magic de Barcelona, referent de l’escena 60s i pop del moment.

Hi va haver un detonant amb nom i cognom: Chico Jorge. Quan l’estiu passat Jordi Bastida (guitarrista de Carlos Sadness, Trau, Els Pets, Ramon Mirabet, etc.) va recórrer a l’agència Fever! per promocionar el seu EP de debut en solitari, la seva música i el seu potencial com a artista van enamorar a Eneida i Pablo.

Era la persona i el músic idoni per emprendre amb ell un camí de llarg recorregut que, encara que porta gestant-se des de llavors, va arrencar oficialment el passat divendres 8 d’octubre amb el llançament de què serà el seu nou single, ‘Revolución a 32 versos’, la primera referència de Magic in the Air Records. El presentarà, al costat del seu EP de debut, Chico Jorge i i més cançons inèdites, el 21 d’octubre a la sala Laut de Barcelona en el cicle Tomorrow Never Knows organitzat per Houston Party.

Salvatge Cor

Chico Jorge és la primera pedra sobre la qual s’està edificant Magic in the Air, però no és l’única. A aquest primer fitxatge l’han seguit altres dos més. Un d’ells és la banda mallorquina Salvatge Cor, avalada per dos meravellosos àlbums i un grapat d’EPs i singles publicats des de mitjans de la dècada passada. ‘Cap a la llum’, l’imminent primer avançament de què serà el seu tercer disc, serà la segona referència de Magic in the Air el divendres 29 d’octubre.

Majo D’Souza és l’altre fitxatge. La cantautora folky de nacionalitat anglesa-uruguaiana però resident a Sant Cugat va publicar el seu primer EP en 2019, i al llarg del primer semestre del 2022 farà el seu debut en el segell amb un nou llançament.

Magic in the Air és una aposta pel concepte tradicional d’un segell discogràfic: estil, coherència, criteri. Un lloc a què els fans acudiran perquè els agrada i confien en la seva línia editorial. Un lloc, en definitiva, per seguir creient i estimant la música, perquè aquesta sí que de veritat ens fa millors.

Chico Jorge

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.