Connect with us

Novetats discogràfiques

Böira estrenen “Brot”, el primer single del segon àlbum de la banda

Publicat fa

el

Böira van voler recollir les cendres resultants del seu primer disc i crear alguna cosa. Aquesta va ser la premissa que va portar a la banda a compondre un segon disc. Per aquest motiu, “Cendres ~ Mineral” no es pot entendre sense l’existència de “Si de la runa Naixes”, un primer àlbum que va donar vida i experiències úniques als seus components, donant-los ales per seguir treballant dur, com abans.

Immersos en el que implicava moure un primer disc, les idees ja van anar fluint, pinzellades del que podia acabar sent un futur segon àlbum, sense deixar el camí que el present els estava brindant. A el temps, es van adonar que les idees no paraven de rajar, però enyoraven un fil conductor que va fer que el primer disc s’entengués com una peça única, fet que sovint va fer que els nervis brollessin, ja que des de la seva experiència els costava entendre un disc si no seguia aquesta premissa.

Quan la ressaca de la primera feina es va haver calmat, van començar a veure les coses diferents i van anar agafant totes les peces, mirant amb quines altres encaixaven, fent que al final, tot quadrés. Van aprendre a sentir-se còmodes amb la manera de treballar, fins i tot quan les idees fixes fluctuaven. Van marcar un nou camí, una nova etapa que culmina amb “Cendres ~ Mineral“. Un trencaclosques amb peces provinents de llocs infinitament llunyans entre si però que al seu torn, creen un tot sorprenent, únic i revitalitzador.

«Brot» és el single escollit per Böira per presentar el seu nou treball. Un tema que coqueteja amb el mathrock salvatge de velocitats impossibles, on el viatge gira cap a terrenys de calma, assossec i bellesa als que la banda ens té acostumats. Grandíssim aperitiu del que ve!

“Cendres ~ Mineral” arribarà el proper 23 d’abril co-editat per Aloud Music i la pròpia banda.

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Published

on

By

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.