Connect with us

Novetats discogràfiques

Böira estrenen “Brot”, el primer single del segon àlbum de la banda

Publicat fa

el

Böira van voler recollir les cendres resultants del seu primer disc i crear alguna cosa. Aquesta va ser la premissa que va portar a la banda a compondre un segon disc. Per aquest motiu, “Cendres ~ Mineral” no es pot entendre sense l’existència de “Si de la runa Naixes”, un primer àlbum que va donar vida i experiències úniques als seus components, donant-los ales per seguir treballant dur, com abans.

Immersos en el que implicava moure un primer disc, les idees ja van anar fluint, pinzellades del que podia acabar sent un futur segon àlbum, sense deixar el camí que el present els estava brindant. A el temps, es van adonar que les idees no paraven de rajar, però enyoraven un fil conductor que va fer que el primer disc s’entengués com una peça única, fet que sovint va fer que els nervis brollessin, ja que des de la seva experiència els costava entendre un disc si no seguia aquesta premissa.

Quan la ressaca de la primera feina es va haver calmat, van començar a veure les coses diferents i van anar agafant totes les peces, mirant amb quines altres encaixaven, fent que al final, tot quadrés. Van aprendre a sentir-se còmodes amb la manera de treballar, fins i tot quan les idees fixes fluctuaven. Van marcar un nou camí, una nova etapa que culmina amb “Cendres ~ Mineral“. Un trencaclosques amb peces provinents de llocs infinitament llunyans entre si però que al seu torn, creen un tot sorprenent, únic i revitalitzador.

«Brot» és el single escollit per Böira per presentar el seu nou treball. Un tema que coqueteja amb el mathrock salvatge de velocitats impossibles, on el viatge gira cap a terrenys de calma, assossec i bellesa als que la banda ens té acostumats. Grandíssim aperitiu del que ve!

“Cendres ~ Mineral” arribarà el proper 23 d’abril co-editat per Aloud Music i la pròpia banda.

Novetats discogràfiques

Bala ens presenta el single “Mi Orden” avançament de l’esperat nou disc “Maleza”

Published

on

By

El duo gallec Bala debuta amb la discogràfica Century Media, on publicaran el próxim 14 de maig “Maleza”, el seu àlbum més versàtil i sofisticat fins ara. Volem remarcar, que seguim la trajectòria de l’Anxela i la Violeta, les Bala, des dels seus inicis, cap allà el 2015, i ara estem especialment contents de poder-nos retrobar amb les seves novetats sòniques.

Després dels ja aclamats senzills “Agitar”, “Hoy No” i “X”, Bala ara ofereixen una altra cançó assassina anomenada “Mi Orden”, que farà que els crítics i els fans estiguin en l’estat d’ànim adequat per al nou disc.

El vídeo de “Mi Orden” va ser creat per José Caballero (RSV Visual Studio) on subratlla el poderós missatge de la cançó.

La banda comenta “Mi Orden és un viatge de la foscor a la llum. Ens acostumem a aquesta situació crepuscular fins que passa alguna cosa i tot explota. La nostra comanda deixa de rebre el caos. El gran canvi que al principi ens fa por, però després n’estem molt agraïts. Sense saber-ho, aquest canvi ens aporta la llum que tant necessitàvem. Aquest viatge també es converteix en quelcom literal a través del vídeo, que ens transporta hipnòticament des d’un túnel fosc fins al color de les flors florides”.

Bala és un cavall de dues peces procedent de Galícia. Les seves influències van des de les diferents cares del grunge fins als grans noms del punk o el stoner rock. Aquesta barreja única de paisatges musicals i inspiracions pan-generacionals va ajudar a configurar el seu so pesat de les bandes i on reten homenatge a llegendes com Nirvana, Melvins, Fu Manchu i L7.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.