Connect with us

Novetats discogràfiques

El Petit de Cal Eril estrena el videoclip de “Non tornerai”, segon avançament del nou disc

Publicat fa

el

El Petit de Cal Eril estrena el nou videoclip de “Non tornerai”, segon single d’avançament del que serà el seu vuitè disc, previst per la tardor, i que també es pot escoltar a totes les plataformes. El videoclip ha estat dirigit i muntat per Artur Tort.

“Non tornerai” representa una sorpresa ja des del títol i la lletra: és la primera cançó d’El Petit de Cal Eril en italià! I compta amb la participació especial de Valentina Risi (Valentina & The Electric Post) a les segones veus.

El nou treball ha estat enregistrat a Casafont, un estudi de muntanya al Solsonès, i ha estat produït pel propi grup, format per Jordi Matas, Artur Tort, Dani Comas, Ildefons Alonso i Joan Pons.

Coincidint amb el llançament, el grup torna als escenaris per oferir una sèrie de concerts, en un any que es preveu farcit de sorpreses i nova música. La gira d’estiu continua el dia 3 de juliol al Vida Festival de Vilanova i la Geltrú.

La portada del single és obra de l’il·lustrador David de las Heras, i forma part d’una sèrie de col·laboracions amb l’artista per al nou disc.

PROPERS CONCERTS
03/7 Vilanova i la Geltrú – Vida Festival
10/7 Campdevànol – Festival Clavetaires
15/7 Granollers – Roca Umbert
17/7 Barcelona – Monumental Club
15/8 Sant Feliu de Guíxols – Festival Porta Ferrada 
21/8 Les Planes d’Hostoles – Festival Planestiueja’t

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.