Connect with us

Bandes

Fetus estrena el videoclip “Sé que venen pels camins” i anuncia noves dates

Publicat fa

el

Els empordanesos Fetus estrenen un nou videoclip, “Sé que venen pels camins”, extret del seu darrer disc “Sota, cavall i rei”. El videoclip, amb direcció i realització de Jep Jorba (Poca Broma Produccions).

Coincidint amb l’estrena, el grup ha anunciat noves dates de la gira de presentació del disc. Els propers concerts seran a Vic (29/6), Barcelona (2/7), Castell d’Aro (3/7) i Gallecs (23/7).

Després de ser assenyalats com a Talent Radical de l’any pel Time Out, els  Fetus emprenen un nou assalt el 2021 amb “Sota, cavall i rei”. Aparcant provisionalment els temes propis, al nou disc aposten per accelerar i distorsionar el cançoner de l’últim joglar català, Jaume Arnella. Un homenatge que fuig de la nostàlgia per esdevenir un frenètic cant a la vida.

Jaume Arnella és una baula imprescindible per entendre com la cançó popular ha perviscut i ha transmutat fins arribar als nostres dies. Les seves cançons s’han integrat a l’imaginari popular com si existissin de sempre. Ara Fetus les reinventen en clau punk de garatge i amb una naturalitat sorprenent: tot un farcell de cançons i romanços que canten al bon vi i al vent de la carena, al Comte Arnau de Verdaguer, al Fèlix de Ramon Llull o al darrer viatge del maqui Quico Sabaté.

Bandes

Santa Companha, nova incorporació a Humo Intl.

Published

on

By

“Andad de día, que la noche es mía”. Aquesta és la frase que es diu que repeteix la “Campaña” mentre vaga pels camins. Tot just complerts els 20 anys, Ares, Mateo, Elvira i Lucía han format a València aquest quartet de post-punk eteri i malenconiós. Perles de pop brillant, embadalit, alhora atmosfèric i directe com una fletxa, xopat de ressons del passat des del present més radical, carregat d’albada sense dormir.

Decidits a traçar el seu propi camí fins a les darreres conseqüències, Santa Companha han avançat entre les tenebres amb intuïció i intenció en cadascun dels seus passos, amb tota la fermesa que atorga escoltar-se un mateix. Amb aquestes cinc pistes d’avançament, disponibles per escoltar a partir d’avui sota el títol de “Lance”, inicien el seu recorregut a Humo Internacional. Aquestes cinc pistes d’avançament materialitzen la primera part del que serà el seu imminent EP de debut, “Lance de Honor”.

En un món enterrat per la mala herba dels segles, Santa Companha ens transporta a duels de guant blanc en què encara regeixen normes cavalleresques, i també a duels per pèrdues íntimes, canalitzats en melodies i lírica entelades de colors en VHS, una boira onírica que rebutja renunciar a la màgia. La música de Santa Companha t’envaeix a poc a poc des de les profunditats dels boscos i, com la processó d’ànimes penitents, t’espera a la cruïlla de camins per dir-te “et toca a tu”.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.