Connect with us

Novetats discogràfiques

Dotore estrena “La canción de nuestro próximo verano” primer avançament del seu nou disc

Publicat fa

el

Dotore torna després de gairebé 7 anys, amb un disc especial, creat exclusivament a partir de samplejats de les seves veus i les seves “palmes”. Dotore, projecte personal de Pablo Martínez Sanromá, avança aquesta oda de pop a l’estiu, primer single del seu quart llarg que veurà la llum a la tardor a través de Fohen Records.

“Totes les cançons estan fetes només amb samplejos de les meves veus i els meus cops demans, és a dir, en tot el disc no hi ha ni un sol so que no sigui la meva pròpia veu o els meus palmells. En aquestes cançons volia aprofundir sobre el que ja vaig començar amb el disc anterior “Variacions” en el qual feia servir el sampler de les meves veus com un instrument més, per passar a convertir-lo en el concepte vertebral del disc.

Es tracta d’una espècie de recerca de l’orgànic i el singular, i volia fer servir el més bàsic i personal que tenia per fer un disc, que és la meva pròpia veu. D’una banda em seduïa la perfecció i les possibilitats de fer música de forma digital, però per un altre em repel·lia el món del que és purament digital, i el fred i sintètic de fer música electrònica amb les mateixes eines i llibreries de sons a l’abast de tot el món. Buscava una mica la sensació de calidesa, no tant en el so, sinó la sensació del familiar.

El disc està inspirat en la història del pop, però molt influenciat per coses com el minimalisme de Steve Reich, la música coral i clàssica contemporània de l’Arvo Pärt, o l’ambient de Brian Eno entre d’altres. Aquestes influències no són tan òbvies potser en aquest primer single, molt més pop, però sí que ho són, com es veurà més endavant, a la resta del disc”

Novetats discogràfiques

El Chvnco, a ritme de cúmbia amb actitud punk, mira a la cara a la mort en el seu nou single “En mi ataúd”

Published

on

By

Cúmbia is the new punk. El Chvnco és el nou projecte capitanejat per Edgar Serrano, veí de la localitat catalana de Sant Feliu de Llobregat però ciutadà de el món musical llatí. Van debutar el 2020 amb Duelo Tropical, un àlbum ple de col·laboracions que, segons els seus autors, “és calor i sabor, una barreja de sons que recorre la música llatina i caribenya, des del són cubà fins al calypso de trinitat passant pel folklore andí i la cúmbia, tot després d’una atmosfera noir i vintage que gira al voltant de la mort i el sobrenatural”. Seguint la seva estela i la mateixa inspiració, van llançar a principis d’aquest any “Marimba Voodoo”, un EP de quatre temes en clau ska / cúmbia en col·laboració amb la formació mexicana Son Rompe Pera.

Ara, en aquest estrany estiu del 2021, El Chvnco presenta un nou single que dóna solució de continuïtat al seu peculiar proposta de latineo alternatiu: “En mi ataúd”. Amb un toc de romanticisme inèdit en la seva lírica, sempre atreta per un concepte de la mort que la mira cara a cara sense immutar-se, el single ofereix el relat d’una mort que espera a algú a l’altra banda. Ho fa mitjançant una malenconiosa cúmbia amb tocs de batucada, que ens arriba en forma de videoclip realitzat per Grulla Estudio i rodat als peus de Montserrat en format 1: 1. En ell, entre moltes altres persones, apareixen els membres de la banda vestint les mateixes màscares ukuku (típiques de nord del Perú) que porten en els seus concerts. La dada més curiosa, i potser el més pertorbador, és que el taüt pertany al propi Edgar, qui el va guanyar en un concurs. Nota de l’editor: no hem volgut preguntar en quin tipus de concursos participa…

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.