Connect with us

Novetats discogràfiques

BCore Disc reedita en vinil dos discs mítics, Zeidun “001” i Half Foot Outside “New ad ideas”

Publicat fa

el

La discogràfica BCore Disc juntament amb La Agonia de Vivir, reediten dos clàssics del seu catàleg que ara fan 20 anys.

Zeidun són un accident. Ho són com ho són les muntanyes, la penicil·lina o el primer astronauta espanyol. Un accident com quan de petit mires la lluna desitjant que es cremi l’escola i l’endemà la trobes reduïda a cendres. No tenen ni una sola foto decent, ni un sol concert decent, ni un videoclip decent, ni una entrevista decent i segur que si no hagués estat per Santi Garcia, no tindrien ni un sol disc decent. Zeidun eren un grup de música com podien haver estat d’un grup anarquista armat. Són crits de veus descoordinades com a Lide Misto Zisku, cançó d’aquest disc, després de l’explosió inicial. Tot a la cara a boca de canó. (Text Lluís Huedo)⁣

ZEIDUN “001” LP⁣
Edició 20 Aniversari, editat en vinil per primera vegada⁣.
Edició limitada de 300 còpies, 100 en vinil de color bottle coke⁣.
Pre-Order obert! Sortida 9/12/2021⁣

L’energia que projectaven Edu, Carlotto, Isra, Hans i Brian era especial. Totes les vegades que em pujava a la furgoneta amb ells, anava al local d’assaig oa una jornada completa de concert eren moments únics que recordo amb moltíssim afecte. Eren un grup d’amics dins i fora de la furgoneta. Mai no estaven amb les poses i actituds tan habituals a l’època. Mai van pertànyer canònicament a cap escena.⁣ (Text: Manel M. Hontoria)

HALF FOOT OUTSIDE “New ad idees” LP⁣⁣
Edició 20 Aniversari, editat en vinil per primera vegada⁣.⁣
Edició limitada de 300 còpies, 100 còpies en vinil de color verd transparent⁣.
Pre-Order obert! Sortida 9/12/2021⁣

Imatge capçalera: Oriol Escarmís

Novetats discogràfiques

Koko-Jean & The Tonics presntaran el seu nou disc “Shaken & Stirred” durant aquest mes de desembre

Published

on

By

La formació barcelonina de soul i rhythm and blues, Koko-Jean & The Tonics, acaba de publicar el seu àlbum de debut “Shaken & Stirred”, i el presentarà en directe el 10 de desembre a la sala Upload de Barcelona, 17 de desembre a la sala Zero de Tarragona i el 18 de desembre al Cafè del Teatre de Lleida.

La voracitat musical de Koko-Jean Davis, vocalista afrocatalana nascuda a Moçambic però resident a Barcelona, es va posar a prova durant la pandèmia, però n’està sortint amb més gana i ritme que mai. A la seva nova aventura amb The Tonics, formació amb què ja havia posat de cap per avall l’escena soul i rhythm’n’blues barcelonina anys enrere, han canviat el seu hàbitat natural del directe (malgrat haver actuat més de 25 vegades des que va acabar el confinament) potenciant el de l’estudi d’enregistrament, gestant els seus dos primers EPs el 2020: Hairwhip (Do The Do) –publicat just abans de la pandèmia – i Please Mr. Milton, tots dos produïts per Dani Nel.lo. Ara presenten “Shaken & Stirred”, un flamant àlbum de debut amb grans dosis de soul, blues i rock’n’roll, tot envoltat de l’esperit musical de Nova Orleans. És a dir: Koko-Jean & The Tonics en estat pur.

Totes les tradicions musicals de les quals beu la banda queden exposades a Shaken & Stirred. El seu primer avenç, Pattin Juba, és un revival d’un folklore afroamericà que comença funky groove i es va accelerant cap a un ritme alegre de gospel. Aquest tema ens revela les arrels del swampy blues i del claqué, recuperant la referència a una forma de dansa amb què purgaven els seus mals els esclaus, i aprofundint de passada al blues africà. Per contra, el segon, ‘Never Said No’, la seva cançó més “pop”, abraça ritmes de rock’n’roll seixanta a l’estil yeyé, sense que això li resti una mica de carisma i d’aquesta actitud soulera que ha fet cèlebre a Koko-Jean i la seva tropa. És fàcil imaginar que ‘New Orleans’ beu directament de l’inconfusible riff de guitarra a l’estil Bo’ Diddley. És un second line inspirat pel Mardi Gras de la gran ciutat de Louisiana. I temes com ‘Hard To Say Goodbye’, on Koko-Jean registra el seu primer duet amb la veu de Víctor Puertas en homenatge al bluesman barceloní recentment mort Amadeus Casas, i ‘Leaving Trunk’, versió del mític tema del gran Taj Mahal, traspuen blues pels quatre costats.

No falten picades d’ullet a temàtiques romàntiques i alhora reivindicatives a Shaken & Stirred. ‘Practice What You Preach’ tracta sobre una persona que està atrapada en una relació controladora, però la parella de la qual és menys que perfecta; i ‘What You Mean to Me’, en forma de preciosa i punyent balada entre el blues i el rock progressiu dels 70, és en realitat una carta d’amor agraint als ex pel creixement emocional malgrat l’experiència tumultuosa, però confessant que per fi s’ha alliberat del dolor perquè l’ha perdonat. D’altra banda, temes com “From the Country to the City” i “Movin On” reflecteixen el poder de la perseverança i la lluita per un futur millor per a la societat. La primera, sobre un rerefons molt dixie i country-góspel, explica la història d’una noia negra del camp que somia emigrar a la gran ciutat per viure la rebel·lia del rock’n’roll. La segona, en canvi, és una cançó protesta que recorda les manifestacions de l’any 1968 als Estats Units contra la Guerra del Vietnam i les injustícies socials i racials dels temps i del president. Construïda sobre la base d’un patró de blues 6/8 i inspirada en una cançó de “Sharon Jones”, adapta el poema “I Look At The World” de l’històric activista i escriptor afroamericà Langston Hughes.

Concerts,
10/12  Sala Upload – BARCELONA
17/12  Sala Zero – TARRAGONA
18/12  Cafè del Teatre –  LLEIDA

Entrades a www.curtcircuit.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.