Connect with us

Novetats discogràfiques

Chaqueta de Chándal publicarà el seu nou disc “Futuro, tú antes molabas” la setmana vinent

Publicat fa

el

Chaqueta de Chándal desvetllen la portada, el títol i més detalls del seu esperat segon disc “Futuro, tú antes molabas”, que es publicarà la setmana vinent, divendres 14 de gener.

Abans, aquest divendres 7, la banda estrenarà a plataformes “Tú a Boston y yo a California”, tercer single d’avançament del disc, després dels anteriors Vademécum y Firme usted aquí, estrenats al novembre i desembre.

Amb el nou àlbum, el grup fa un gran salt respecte al seu excitant debut “Gimnasia menor” (2019). I avisen: encara que té cançons més pop, colors més càlids, melodies més amables, encara que el seu embolcall musical és més lluminós, eclèctic i brillant… aquest disc vol donar mal rotllo. Perquè aquest disc està més preocupat, fins i tot desenganyat. Coses de fer-se gran, sí.

Chaqueta de Chándal estan enfadades, però canalitzen l’enuig a la seva manera: amb sorna, amb la ironia com a salconduit, potser com a protecció. No han vingut a salvar el món, ni a agitar consciències més del que cal; el seu objectiu continua sent fer ballar, cantar fort i compartir la profunda queixa de la manera més horitzontal possible: rient-nos una mica.

Ja s’han anunciat les primeres dates de presentació oficials: el 19 de gener a l’Inverfest de Madrid, i el 22 de gener al festival NEU! de Girona. També estan confirmats pel 3 de juny al Primavera Sound de Barcelona, pel juliol al festival Emergentes de Zamora, i per l’agost al festival Canela Party de Màlaga, entre d’altres.

Tú a Boston y yo a California
Zoroàstrics, paulicians, bogomils, càtars, maniqueus, tennistes… El dualisme és més vell que l’escarapel·la. Però això d’avui passa de taca d’oli.

Heus aquí “Tú a Boston y yo a California”, tercer i darrer avançament del nou disc de Chaqueta de Chándal. Una cançó que sorprèn, que indaga en nous registres sonors per a la banda, acostant-se a una mena de dream-pop de botellot de festa major, a uns XTC poligoners, a uns James de (més) brotxa grossa, a homenatge vuitanter. Hi ha fins i tot trompetes i fiscorns. A la seva tronada manera, els Chaqueta se’ns han sofisticat.

El que no canvia gaire és la voluntat de criticar i assenyalar amb certa dosi d’humorisme. Ara li toca rebre a Twitter i xarxes similars, o més aviat a gran part dels seus feligresos. El dard dóna a la diana dels debats machirúlics i de la hiperventilació casposa, de l’aforisme de defensa llenyer, de l’insult fàcil sota un avatar adequat, de la sordesa virtual, de l’estupidesa 2.0. Sí, avui dia, com diuen ells, escopir és opinar. I així ens en va.

Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu i teclats), Natalia Brovedanni (veu i guitarra) i Alfonso Pérez Méndez (bateria i cors).

Novetats discogràfiques

El trio Arrrgo treu nou single amb Hukot Disc

Published

on

By

Avui surt “Preistórico” el primer avençament de l’LP d’aquesta formació barcelonina. Dos italians i un xilè componen Arrrgo i van irrompre al mundanal soroll amb un grapat de concerts a Barcelona durant la pandèmia. El guitarrista i veu Antonio Iannola i el baterista Gianpiero Cacace, provinents dels inquiets Common Defelection Problems van unir cops, paraules i riffs amb el baixista de Familea Miranda Milo Gomberoff.

Arrrgo és un power trio en la seva expressió més brutal. Per als incrèduls que busquen referències llegeixin Melvins, Shellac mirant el mar i sentint el seu onatge.

Ara presenten aquest potent track que l’acompanya un bell videoclip construït pel mateix Iannola. El disc sortirà molt ràpidament i va ser gravat, barrejat i masteritzat pel mateix Gomberoff a l’Estudi Hukot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.