Connect with us

Novetats discogràfiques

Chaqueta de Chándal publicarà el seu nou disc “Futuro, tú antes molabas” la setmana vinent

Publicat fa

el

Chaqueta de Chándal desvetllen la portada, el títol i més detalls del seu esperat segon disc “Futuro, tú antes molabas”, que es publicarà la setmana vinent, divendres 14 de gener.

Abans, aquest divendres 7, la banda estrenarà a plataformes “Tú a Boston y yo a California”, tercer single d’avançament del disc, després dels anteriors Vademécum y Firme usted aquí, estrenats al novembre i desembre.

Amb el nou àlbum, el grup fa un gran salt respecte al seu excitant debut “Gimnasia menor” (2019). I avisen: encara que té cançons més pop, colors més càlids, melodies més amables, encara que el seu embolcall musical és més lluminós, eclèctic i brillant… aquest disc vol donar mal rotllo. Perquè aquest disc està més preocupat, fins i tot desenganyat. Coses de fer-se gran, sí.

Chaqueta de Chándal estan enfadades, però canalitzen l’enuig a la seva manera: amb sorna, amb la ironia com a salconduit, potser com a protecció. No han vingut a salvar el món, ni a agitar consciències més del que cal; el seu objectiu continua sent fer ballar, cantar fort i compartir la profunda queixa de la manera més horitzontal possible: rient-nos una mica.

Ja s’han anunciat les primeres dates de presentació oficials: el 19 de gener a l’Inverfest de Madrid, i el 22 de gener al festival NEU! de Girona. També estan confirmats pel 3 de juny al Primavera Sound de Barcelona, pel juliol al festival Emergentes de Zamora, i per l’agost al festival Canela Party de Màlaga, entre d’altres.

Tú a Boston y yo a California
Zoroàstrics, paulicians, bogomils, càtars, maniqueus, tennistes… El dualisme és més vell que l’escarapel·la. Però això d’avui passa de taca d’oli.

Heus aquí “Tú a Boston y yo a California”, tercer i darrer avançament del nou disc de Chaqueta de Chándal. Una cançó que sorprèn, que indaga en nous registres sonors per a la banda, acostant-se a una mena de dream-pop de botellot de festa major, a uns XTC poligoners, a uns James de (més) brotxa grossa, a homenatge vuitanter. Hi ha fins i tot trompetes i fiscorns. A la seva tronada manera, els Chaqueta se’ns han sofisticat.

El que no canvia gaire és la voluntat de criticar i assenyalar amb certa dosi d’humorisme. Ara li toca rebre a Twitter i xarxes similars, o més aviat a gran part dels seus feligresos. El dard dóna a la diana dels debats machirúlics i de la hiperventilació casposa, de l’aforisme de defensa llenyer, de l’insult fàcil sota un avatar adequat, de la sordesa virtual, de l’estupidesa 2.0. Sí, avui dia, com diuen ells, escopir és opinar. I així ens en va.

Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu i teclats), Natalia Brovedanni (veu i guitarra) i Alfonso Pérez Méndez (bateria i cors).

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.