Connect with us

Novetats discogràfiques

Pinpilinpussies a punt d’editar el seu nou disc “Hipocondría”

Publicat fa

el

El duet Pinpilinpussies treu el pròxim 25 de febrer el que serà el seu segon llarga durada, després de “Fuerza 3”, amb la sempre estilista discogràfica barcelonina Aloud Music.

“L’única cosa que no canvia és que tot canvia. El pas del temps ens aclapara i el fet que l’estabilitat es pugui enfonsar de la nit al dia ens aterreix. Creixen les pors, i amb això, l’exigència de ser capaços d’assumir tot allò desconegut amb una solvència que de vegades sembla impossible.

Mirem al nostre interior i alguna cosa no funciona. Ens comencem a sentir malament, ens fa mal el cos, la ment ens juga males passades. És real aquest dolor? Ens ho imposem nosaltres mateixes?

“Hipocondría” va dedicat a les que necessitem treure aquests punyals i deixar (d’una vegada per totes) que creixin roses en aquestes ferides imaginàries i auto-imposades. Esperem que, com a nosaltres, aquestes 13 cançons carregades d’energia visceral com si fossin melodies pop i distorsions eixordadores, et facin sentir més fort.

La por s’esvaeix quan ens enfrontem unides. El canvi és real i ara més que mai, ens sentim capaços d’enfrontar-nos a allò desconegut. A tot allò que estigui per arribar.”

PRE-ORDER HIPOCONDRÍA

La Raquel i Ane es van conèixer creant. 2 ments rapides, inquietes i apassionades que comparteixen molt més que afició per la música. El grup va començar gairebé paral·lelament a les classes de bateria. I un objectiu pel mig: «Almenys, fer un concert al mes».

Quan «80/B», el seu primer EP autoeditat, va sortir en digital el febrer del 2019, la seva agenda no només aprovava l’objectiu sinó que el superava amb escreix. Pinpilinpussies han fet créixer el seu directe amb molts concerts a pràcticament totes les sales de Barcelona, amb petites incursions a petits racons de Catalunya i Euskadi, i compartint escenari amb multitud de bandes que no han aconseguit, per ara, treure’ls la seva obsessió per Courtney Barnett. I és que així es defineixen elles: «Rollo Lo-Fi. Una mica de Sleater-Kinney, una mica de Bikini Kill, però més chill. Afegeix-li una mica de Courtney Barnett. Garatge-pop amb actitud post-punk. Cançons per fer pogos amb alguna balada. So cru i tal.»

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.