Connect with us

Novetats discogràfiques

Magia Bruta editen a Fohen Records el seu primer disc “Un día nuevo”

Publicat fa

el

Un camí brillant que sempre canvia de direcció. Una estela profunda i poderosa. Magia Bruta és la nova aventura d’Isabel Fernández, compositora i productora amb una desena de discos editats a Espanya, EUA i Japó, escriptora de bandes sonores i fundadora dels grups Charades i Aries. Després d’unir-se a la talentosa multiinstrumentista Mara Romero per donar vida a les cançons en directe, juntes generen una ona expansiva d’harmonies i experimentació instrumental.

L’àlbum s’anomena “Un día nuevo” i està barrejat per Jose Vazquez i Pablo Martí (Banana Bah Music, Sweat Taste) i masteritzat per Alan Douches (Sufjan Stevens, Fleetwood Mac, Damon & Naomi). Al nou disc no hi ha lloc per als clixés, les fórmules i les presons mentals; aquí només trobaràs himnes desbordants i lliures sobre l’alienació, l’amor, la veritat i la bellesa.

La visió d’Isabel com a compositora continua creixent i es reafirma amb extraordinària qualitat: Pop místic, electrònica experimental, harmonies a la girl groups, minimalisme expansiu i sampling tel·lic, tot aglutinat en precioses melodies. Des del seu tranquil refugi a la natura atlàntica de Vigo però parapetat per una escena artística vibrant, “Un día nuevo” ha necessitat dos anys i mig per trobar el disseny de so adequat. Una producció única que fa passar per fàcil allò tremendament difícil. Lluny d’enterbolir les aigües perquè semblin profundes, el primer àlbum de Magia Bruta és una celebració de l’alegria i la pena que mira directament als ulls. Cada dia que comença és una nova oportunitat, on la Isa i la Mara construeixen la seva pròpia manera d’estar i fer. En un món i una indústria que perpètua la mentida, el conservadorisme i el consum voraç, aquest disc s’alegria amb honestedat a la bellesa de l’univers canviant i la vulnerabilitat de l’ésser humà… i ho fa amb cançons gegants.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.