Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda de “post” CON4 – Caja de Ordenación nº4 – ens presenta el seu nou disc “Terra Negra”

Publicat fa

el

Caja de Ordenación nº4, el duet establert a la comarca catalana de La Selva (entre Barcelona i Girona) acaben de treure el seu segon disc, després del seu primer treball al 2018. Han calgut moltes gires, molts concerts, molta carretera, unes quantes sessions d’enregistrament i molts dies per posar-ho tot en ordre i plasmar el que ha acabat sent “Terra Negra”.

Onze cançons que van des del preciosisme recitat “Prefiero la Distancia”, “Els Ulls Ferotges”, “Incertesa” pasant pel noventeo ruidos de voltes impars “Part”, “No Plou Prou”, “Supernova”, fins el pop de tornades “Tu primo es un brimo” i “Truc”. S’atreveixen fins i tot amb sons que els són més allunyats, com pugui ser el hip-hop proper a l’industrial amb “Encaixar”. El disc es tana amb una versión-homenaje a la desapareguda banda Capaje “Inagotable Suministro”.

Les cançons de nou parlen de la vida terrenal (Montgròs o la Terra Negra són paratges propers) o de la mort, de les relacions humanes i la convivència política.

L’edició del disc vindrà acompanyada d’una gira al Febrer per Espanya al costat de la banda berlinesa Nunofyrbeeswax que comprèn les dates següents, així com la reedició del seu primer disc “Montgròs”.

Gira,
Divendres 18 – L’Astilla, L’Hospitalet de Llobregat
Dissabte 19 – El Llimac Elèctric, Lleida
Diumenge 20 – Plug in the Gear, Benicarló
Dilluns 21 – Valencia TBC
Dimarts 22 – La Mistelera, La Xara/Dènia
Dimecres 23 – Lemon Rock, Granada
Dijous 24 – Las Vegas, Málaga
Divendres 25 – El Tugurio, Córdoba
Dissabte 26 – Sala Hollander, Sevilla
Diumenge 27 – Rock Palace, Madrid

“Terra Negra” va ser gravat, barrejat i masteritzat per Milo Gomberoff als Estudis Hukot, excepte “Truc” i “Part”, gravades i barrejades per Dadavid a la seu de SubPost, i “Encaixar”, gravada a SubPost i barrejada i produïda per Iker Ormazábal (IOM) a Londres.
Tot el procés va del 2019 al 2022.
Edita SubPost en una edició limitada a 100 còpies en casset.

Novetats discogràfiques

El Ferrari de Cala Vento

Published

on

By

Cala Vento publica el tercer avançament del seu nou disc. Ferrari és una cançó total que uneix els tres pilars de la música: energia, emoció i missatge.

Són molts els punts de trobada entre la cultura automobilística i la cultura musical, atès que els vehicles motoritzats amb rodes han tingut i tenen un gran impacte a la nostra cultura popular. Al nostre imaginari col·lectiu els cotxes, els camions, les motos, adopten un simbolisme concret, una aura que dota d’una identitat singular tot allò relacionat amb ells. És precisament per això que Rosalia s’ha acostat a les motos, que Nina Personn de The Cardigans va pujar a un descapotable o que Los Inhumanos li van dedicar una cançó al Simca 1000.

Cala Vento també ha volgut dedicar un moment al món de l’automòbil, en concret a la marca Ferrari. Amb un simbolisme molt arrelat a la nostra mentalitat col·lectiva que uneix exclusivitat, luxe, èxit, velocitat, etc…, un Ferrari suposa tota una icona de la qual el Joan i l’Aleix han volgut apropiar-se en la seva nova cançó. Hi exploren les dificultats que tenim a l’hora d’enfrontar-nos a les nostres temptacions ia la figura de l’èxit.

Ferrari ha estat produïda per YOUTH (Killing Joke, The Fireman), productor de grups com The Verve, Pink Floyd, The Jesus And Mary Chain, Dido… Amb ell han treballat Ferrari, Equilibri i una altra cançó que encara ha de veure la llum. També va ser la persona darrere de Teletecho i El Acecho, el doble single que va publicar Cala Vento el 2021 al costat d’Amaral.

Al videoclip que l’acompanya, podem veure una representació dels set pecats capitals, segurament, algunes de les temptacions amb què ens creuem més sovint. Ha estat realitzat per la productora L’Upuntvuit amb l’equip següent: Direcció: Manel Serrat / Ajudant de direcció: Norbert Palazón / Producció: Atzar Vilanova / Direcció de fotografia: Martí Palazón / Operador de càmera: Albert Ramírez / Foquista: Bernat Compte / Elèctrics: Cristina Ramón, Jaume Segòvia / Direcció d’art: Sandra Prat / Foto fixa: Gin Torrado / Crèdits: Joan / Cala Vent: Aleix i Joan / Talent: Iñigo Saenz, Abril Martí, Cèlia Corvillo, Daura Mangara, Nansa Macalou, Aleix , Joan, Gin Torrado, Agraïments: Ramon Magriña, Ginesta, Sara Ferran, Montgrí.

Foto principal de @gin_tc

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.