Connect with us

Novetats discogràfiques

Caja de ordenación número 4 publica “Pla especial”, el nou àlbum del duet de post tot

Publicat fa

el

Caja de ordenación número 4 està format per Dèlia (Meconio, Ratpenat) i Dadavid (Tiznao, Decurs, N.I.T, Ratpenat), talents clau per entendre el DIY ibèric des de fa més d’una dècada. Formen part d’un dels col·lectius fonamentals a Barcelona, Ojalá estë mi bici, així com del segell SubPost. Ara, amb dos àlbums publicats (l’últim ‘Terra negra’ de 2022) i innombrables gires i quilòmetres d’escenari al darrere, el duet de Fogars de La Selva presenta el seu tercer treball d’estudi, el títol del qual fa referència al silenci administratiu amb el que es va aprovar al pla d’ordenació del Montnegre-Corredor, el 1989. Operació gràcies a la qual avui dia l’administració pública continua expropiant habitatges a zones forestals, dibuixant amb això un setge hostil a llocs en plena naturalesa, com és el cas de la Serra de l’Esquirol, on habiten la Dèlia i en Dadavid: benvinguts a “Pla especial“.

Per primera vegada el disc ha estat enregistrat, produït i mesdclat pel mateix duet a casa seva, i bona part dels temes es van acabar durant les sessions d’estudi. Sessions que han aconseguit capturar una distribució dels plànols acústics que amplifica la contundència de l’àlbum, així com ajuda a gaudir encara més de la gestió del tempo, dels silencis lírics i de la tensió narrativa que el duet manega magistralment a les cançons. Treball pel qual, a més d’incorporar instrumentació inèdita fins ara (baix, oscil·ladors i sintetitzadors), van comptar amb la participació de músics de la talla d’Stef Ketteringham (Shield your eyes, Reciprocate, Price Attack), Balty Albiol (KLS, Trompeta i responsable del disseny de l’àlbum) o Robert Martínez (Usnea, Muzak, Mutan Monkey).

Amb homenatge al mític programa de ràdio alternativa ‘Maximum clatellot’ inclòs, odes a la literatura com “Llegir ens farà lliures” o “La libreta”, i viscerals peces com ‘2021’ o l’emocionant ‘Re-estàrter’… ‘Pla especial ‘ consolida Caja de ordenación número 4 com una de les bandes més transgressores de l’actualitat. Un combo intransigentment personal, la música del qual no només és capaç de projectar un emocionant i idiosincràsic imaginari poètic, sinó que directament escapa a comparacions d’estil estanques. La Dèlia i en David transcendeixen el gènere musical per adoptar atributs de les arts escèniques, de l’spoken word i fins i tot de l’art contemporani. La seva música -i els seus imponents directes- suposen una experiència impactant, inexplicable, crua i intimidant però alhora sofisticada. Una proposta que és política alhora de filosòfica i que menta allò artístic en estat pur.

Ens trobem davant d’una de les poques bandes de rock veritablement personals de l’actualitat. Un duet que imprimeix veritat i bellesa esmolada a les seves cançons i que és capaç d’assolir allò que pràcticament ningú no aconsegueix entreveure en l’escena d’oci cultural actual. És a dir, induir la nostra sublimació. Canviar-nos.

EL REPETIDOR

Novetats discogràfiques

FETUS juntament amb LES TESTARUDES estrenen “Filet de pobre”, avançament del seu proper disc

Published

on

By

Fetus estrenen avui, en col·laboració amb Les Testarudes, el nou single “Filet de pobre”, que ja es pot escoltar a totes les plataformes, i veure el lyric video a youtube. És el segon avançament del seu proper disc “Càntir nou fa aigua fresca”, que es publicarà el dia 11 d’octubre.

El nou àlbum dels empordanesos, produït novament per Joan Colomo i amb art gràfic de Branca Studio, donarà continuïtat als aclamats “Sota, cavall i rei” (2021) i “La Serra dels Perduts” (2022), amb què han estès un pont entre el punk-rock garatger, els sons d’arrel i la cançó de taverna.

Els concerts de presentació tindran lloc el mateix 11 d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, el 26 d’octubre al festival Accents de Reus, i el 12 de desembre a la Sala Apolo (2) de Barcelona. Més info i entrades a la venda aquí.

Fetus són Adrià Cortadellas (veu i guitarra elèctrica), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria), acompanyats habitualment per Guillem Caballero (teclats), Ricard Ros (sac de gemecs, whistles), Marta Barbero (violí) i Carles Belda (acordió diatònic).

GIRA D’ESTIU
Aquest estiu els Fetus fan poc concerts però escollits. Els pots veure el 25 de juliol a les Santes de Mataró, el 27 de juliol al Tingladu de Vilanova i la Geltrú i finalment el 2 d’agost a Perafita, dins el cicle Perifèria Cultural. Tota la info i entrades, aquí. A partir de llavors, l’activitat en directe s’aturarà del tot fins que surti el nou disc.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.