Connect with us

Novetats discogràfiques

Pablo Und Destruktion presenta “Ultramonte”, cançons d’amor per als darrers rebels

Publicat fa

el

Si amb el seu cinquè treball “Futuros valores” (Humo, 2020), Pablo Und Destruktion va realitzar un treball d’introspecció, allunyant-se del mundanal soroll per lliurar-nos una obra més simbòlica i minimalista, al seu nou disc, “Ultramonte”, torna a estar al món sense ser del món, servint-se del romanticisme com a acte de rebel·lia.

Dotze temes donen forma a aquest compendi de cançó lleugera, ultramoderna, folk i mitològica, co-editat amb La Synthesis. Un treball subtil, metafòric i profundament estètic que repensa el significat del sagrat a la societat contemporània. “Ultramonte”, per moments bell i tenebrós, porta la llibertat als seus propis límits per intentar descobrir com es construeixen les pors i els desitjos que la delimiten.

Pablo Und Destruktion, el dandi vingut del Nord que rebutja en les seves lletres allò immediat per buscar allò transformador, allò profund i allò subversiu, recupera l’heroi campbellià i la fantasia de matar el drac, veure el castell, pujar a la torre i fondre’s amb l’objecte de desig, assumint l’esperit de l’heretge com a única manera d’alliberar-se de la tirania. Un cop més, l’artista qüestiona la hipocresia de la Societat de l’Espectacle, mirant de trobar les darreres gestes d’un món descregut, els darrers exaltats que no abjuraran de la seva fe, les branques de llorer que creixeran sobre les cendres del món modern.

“Ultramonte” es va gravar a casa de Pablo Und Destruktion, als Pics d’Europa. A la banda, una dotzena de músics entre els quals hi havia Ángel Kaplan, Pablo González (Pibli), Alfonso Alfonso o Andrés Rodriguez. Gent, tota ella, vinguda del folk, la psicodèlia i la música espiritual.

Novetats discogràfiques

CHAQUETA DE CHÁNDAL estrenen el nou single “Declaración Universal de unos Desechos Humanos”

Published

on

By

CHAQUETA DE CHÁNDAL surten de la letargia amb una carta d’amor cap a la fauna d’aquest món. La literal. Amb la figurada se segueixen ficant, és clar. Una cançó senzilla i directa, melòdica, encomanadissa, que s’eleva i ens sobrevola però amb cert punt de perill, com tota au rapinyaire. Un altre còndor més al seu repertori. O un altre aufrany, més aviat.
 
Gravada i produïda per Joan Colomo“Declaración Universal De Unos Desechos Humanos” és la primera pista que que ens arriba del nou àlbum de Chaqueta de Chándal, encara sense títol i previst per la tardor. Serà la continuació dels càlidament ponderats Gimnasia menor (2019) i Futuro, tú antes molabas (2022).
 
El nou single i altres cançons inèdites es presenten en directe aquest divendres 11 de maig al Café La Palma de Madrid, dins la programació de Sound Isidro, i el 25 del mateix mes al festival Som del Montseny, a Santa Maria de Palautordera
 
Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu, teclats i sintes), Natalia Brovedanni(veu i guitarra) i Alfonso Méndez (bateria i cors).

Propers concerts
11/5 Madrid / Sound Isidro / Café La Palma
25/5 Santa Maria de Palautordera / Som Del Montseny

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.