Connect with us

Novetats discogràfiques

Will Spector i Los Fatus et porten a un tràngol narcòtic a “Somni”, el seu nou single

Publicat fa

el

Seguint el camí de l’escapisme abraçat ja a “Fondo de la muerte”, el primer single del seu nou disc, la banda oscenca Will Spector i Los Fatus ens envia una nova recepta per gairebé desaparèixer amb “Sueño”, el segon avançament de “La Llama” , el seu tercer àlbum, que serà coeditat pels segells Magic in the Air i Magic Mountain passat l’estiu. És una invitació a perdre’s en un somni: uns llimbs on no hi ha ensurts, un estat comatós, un oblit narcòtic de la vida en un èter oníric. Un torrent de veus processades que, a manera de cant de sirena, vol atreure’t i arrossegar-te a un món on poder descansar, encara a risc d’esvair-te. Tu sabràs si et deixes embadalir o aconsegueixes oferir resistència…

Amb un estil més synthpop i dark disco, amb un ull a la pista de ball, però sense abandonar la seva vocació psicodèlica, “Sueño” té elements que ens recorden al western crepuscular. No només per la sonoritat, per aquests riffs de guitarra que semblen vagar pel desert sense destí fix, sinó també pel fons del seu missatge. Amb ell s’identificaria el cowboy que encarna John Wayne a Centauros del desert, que ja no troba el seu lloc al món i només vol desaparèixer i descansar. Però també qualsevol ciutadà del present que demana al món que minori la marxa. En aquest sentit, “Sueño” ens proposa abraçar Morfeo encara que sigui a base d’ansiolítics, sedatius o alcohol, una solució només apta per a qui no tingui por als malsons.

I per si a algú li costa trobar la clara vocació psych de Will Spector i Los Fatus a “Sueño”, el single ve acompanyat per un videoclip on el caràcter oníric de la cançó es materialitza en visuals psicodèliques i imatges gairebé surrealistes. Dirigit per Juan Carlos Roldán, es comenta entre bastidors que el vídeo tradueix en imatges cinematografiables el contingut oníric de la ment conjunta de la banda. Perquè, potser dubteu que Els Fatus somniessin amb ovelles psicodèliques?

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Published

on

By

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.