Connect with us

Novetats discogràfiques

La URSS ens presenta “Armonía”

Publicat fa

el

“Harmonia” és el primer senzill de «+», una nova obra dividida en dotze cançons amb què La URSS posa fi a quatre anys silenci editorial. “+” suposa el cinquè d’una sèrie de discos que La URSS va començar a compartir el 2006 i el segon que llançarà amb Humo Internacional.

En aquest primer avançament La URSS prescindeix de l’obvietat de la crispació i l’histrionisme per invocar allò sinistre a través de melodies i atmosferes aparentment inofensives. Les lletres, són mostres de fe en una veritat que s’extirpa del que és poètic, i que exigeix ​​poder expandir-se a través de cadascuna de les gorges dels que coregen en els seus concerts, com si, amb això, s’alliberessin de greuges propis.

Harmonia és la primera aresta d’un disc centrat en la idea de capitalisme com a religió i en el culte a l’avançament i el creixement. Cada cançó suposa així una perspectiva possible des d’on observar aquesta mateixa idea. “Harmonia” tracta la connexió entre allò natural i el sistema, entenent els processos naturals i socioeconòmics com a part d’un tot orgànic. Hi ha una mica de religiositat en això, al big bang oa la big data.

No hi ha banda al punk estatal amb una cintura tan alta. La URSS ha sabut mantenir-se com un pilar fonamental de la fidelitat, l’honestedat i la voluntat de superació, i és potser per això que els qui els escolten es prenen la seva música com una cosa personal. La URSS és d’aquesta nissaga gairebé extinta de bandes que formen part de les teves bandes preferides de debò.

Com a complement d’aquest rotund avançament, “Harmonia” està acompanyada d’un videoclip realitzat per Derek Van den Bulcke.

Bandes

“Leoncio Badía”, primer avançament del nou LP dels Futuro Terror, que se separen

Published

on

By

Diverses notícies en una. La primera és que Futuro Terror ens presenten “Leoncio Badía”, el single d’avançament del que serà el seu nou LP, “Presente”, que estarà als carrers el 20 d’octubre en una edició limitada en vinil de 12”. La segona és que Futuro Terror se separen, ho deixen. La tercera és que faran un concert de comiat el 22 de desembre a la sala Copérnico, a Madrid, al costat dels seus amics de Sudor. La quarta és que la prevenda del vinil de “Presente” ja està oberta.

Superada la muntanya russa d’emocions d’aquestes tres notícies, hi anem per parts. “Leoncio Badía” és el tema amb què s’obre “Presente”, un disc de 7 cançons que ens torna als Futuro Terror que sempre vam voler, que necessitem, que en aquests 11 anys ens han acompanyat, sempre presents malgrat haver-se’n situat (també sempre) elegantment al marge de la voràgine de la indústria. “Presente” serà el cinquè àlbum de la banda, el cinquè en una trajectòria impecable en què no ha sobrat ni un disc, ni un sol tema, en la intersecció perfecta de punk, pop, i les millors lletres que s’han vist a Espanya en molt de temps.

Per compondre i gravar “Presente” Futuro Terror s’han pres el seu temps. Ho han gravat en dues tandes diferents i en dos estudis diferents (Harrisound amb Alex Román i Millenia amb Diego Escriche), i ha estat barrejat per Jose Pazos. El disseny de l’edició en vinil és obra de Óscar Mezquita. Tot a València, tot queda a casa.

La portada de “Presente”, com la del seu single d’avançament, és negra, és el no-res, tot s’apaga. Estant, com està, el terror en el present, el futur ja no existeix, el futur ja és aquí, i ja no hi ha lloc a Futuro Terror. No és possible un comiat més íntegre que aquest.

Tot i que moltes vegades Futuro Terror ha estat etiquetat com a “post-punk” aquesta és la primera vegada en què realment les cançons mostren una clara intenció en aquesta direcció, deixant enrere les estructures clàssiques, progressions i mottos del punk i del pop per endinsar-se en altres territoris. “Leoncio Badía” n’és una mostra.

Cadascuna de les cançons de “Presente” té una història, però per ara ens centrarem en aquest avaçament Leoncio Badía, que llegeixi la premsa ho haurà vist, va ser un republicà a qui van encarregar enterrar els represaliats a les fosses comunes de la duríssima repressió que va tenir lloc a la Comunitat Valenciana a les acaballes de la guerra. Leoncio es va preocupar d’afegir a cada cadàver algun element personal perquè, si algun dia en el futur algú recuperava aquests cossos, pogués identificar els seus familiars. Un gest a cegues d’un home que va triar arriscar-se per un futur que potser ni tan sols arribaria a conèixer mai. I amb aquesta elegia a Leoncio, Futuro Terror torna una vegada més els peus a la terra enmig del mar de mentides, llocs comuns i soroll que embarulla el nostre dia a dia.

“Leoncio Badía” ja es pot escoltar a totes les plataformes, aquí els enllaços. El vinil de “Presente” es pot comprar en prevenda a la web de Humo Internacional. I les entrades per al concert a Copérnico són a la venda aquí.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.