Connect with us

Bandes

Dotze músics del Prat de Llobregat i Alondra Bentley presenten la versió de “Si Tuviera” en la dotzena edició del projecte #Almeuritme

Publicat fa

el

En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Música (21 de juny), divendres passat es va presentar el videoclip del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música. Enguany, ha partit de la interpretació del tema “Si Tuviera” d’Alondra Bentley.
 
La banda ha estat formada per dotze músics de diverses edats de la ciutat, la majoria alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i usuaris dels bucs d’assaig de La Capsa. Tots ells juntament amb Alondra Bentley són els protagonistes del videoclip d’enguany. La productora audiovisual Elsabeth Produccions ha estat l’encarregada de la seva realització. 
 
L’edició d’enguany, rodada per primer cop íntegrament de nit pels carrers de la ciutat, vol reflexionar sobre com la vida que imaginem dista sovint força de la nostra realitat, per exemple per haver de deixar de fer el que de veritat ens agrada i ens omple, per la inèrcia i les obligacions de la rutina diària, i no poder dedicar temps a aprendre coses noves i viure un estil de vida tranquil, sostenible i enriquidor.
 
La Capsa i L’Escola de d’Arts en Viu han dinamitzat un procés ciutadà de creació artística amb la participació d’Alondra Bentley. Aquesta experiència artística forma part de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música, una activitat rica i plural que és indissociable de l’entorn on es desenvolupa, en aquest cas el Prat de Llobregat. Enguany, el projecte ha arribat a la seva dotzena edició.
 
Una dotzena de músics de diverses edats de la ciutat, la majoria alumnes de l’Escola d’Arts en Viu i persones que fan ús dels bucs d’assaig de La Capsa, han fet una versió de la cançó “Si Tuviera” d’Alondra Bentley i han tingut l’oportunitat de compartir durant el mes de març tres assajos amb la cantautora. D’aquesta manera, han pogut perfilar entre tots i totes la producció de la versió del tema que protagonitzarà el vídeo d’enguany. 
 
Durant el mes d’abril, els dotze músics van passar per l’estudi de so de La Capsa per enregistrar la cançó. El videoclip ha estat rodat íntegrament de nit en diversos espais i carrers del Prat de Llobregat el passat mes de maig i ha estat realitzat per la productora audiovisual Elsabeth Produccions,  que ja ha estat l’encarregada d’alguns #almeuritme cèlebres com el d’Alegria d’Antònia Font (2016). el d’ Estáis Aquí de Sidonie (2018) o l’emotiu Bon Dia dels Pets, rodat en ple confinament el 2020.
 
La trajectòria d’Alondra  Bentley
De mare anglesa i pare espanyol, Alondra Bentley va néixer a principis dels anys 80 a Lancaster, el Regne Unit. Les seves cançons transcendeixen gèneres -pop, folk, rock, electrònica- i la seva presència en l’escenari està plena de profunditat, emoció i humor.

Alondra va néixer amb un do, sí, el d’una veu divina. Es pot comprovar en els cinc discos que ha publicat fins ara, en qualsevol dels seus concerts i, per descomptat, en “Solar System”, el seu últim treball discogràfic. Després de debutar amb “Ashfield Avenue (2009)”, disc que la va ajudar a pujar immediatament a la primera línia del panorama musical nacional, Alondra es va dedicar a girar pel nostre país i per l’estranger, seduint al públic allà on ha actuat.
 
Per a 2022, s’espera el seu nou àlbum, que serà en castellà i del qual ja hem pogut escoltar el lluminós “Si Tuviera”.

12 anys de la iniciativa de la creació musical #Almeuritme
El projecte #almeuritme sorgeix del repte d’intentar aplegar músics ben diversos de la ciutat al voltant d’un nexe comú, la música, per poder així reivindicar-la com una pràctica col·lectiva que implica totes les persones i que, a més, pren més sentit, arrelada a un lloc en concret, en aquest cas, al Prat.
 
Els videoclips #almeuritme han anat mutant durant aquestes dotze edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets per la ciutadania a peu de carrer. A partir de l’any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais de la ciutat un tema conjunt: Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano (2014), Magic del grup Chucho (2015) i Alegria del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lema Música i Memòria, #almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida, que, després, van ser interpretades per gairebé una trentena de músics. El 2018, es va incorporar la novetat de convidar Sidonie a participar al costat dels músics de la ciutat en el procés de creació de la versió de la seva cançó Estáis Aquí. Els assajos compartits entre la banda i els músics van durar sis setmanes i van atorgar el caràcter final a la cançó.
 
Per a l’edició del 2019, es va composar la primera cançó original del projecte Aeropuerto del Prat en un procés de creació col·lectiva juntament amb el grup musical Los Ganglios. L’any 2020, recuperàvem la fórmula del 2018, aquest cop amb Els Pets i el seu tema Bon dia tot i que el procés de creació va coincidir amb la declaració de l’estat d’alarma i el videoclip i gravació de la cançó es van realitzar de manera confinada, cosa que va donar lloc a un document que retracta el moment i el temps viscut tot i que, en la distància, de manera col·lectiva.
 
L’edició de 2021 va comptar amb la participació de més de 200 músics molt joves i  El Petit de Cal Eril, versionant el seu tema Amb Tot. Els espais naturals van ser el protagonistes del videoclip amb la voluntat de plasmar la diversitat de paisatges del territori, en què hi conviuen tant grans infraestructures de transport, industrials i urbanes amb zones agrícoles i naturals d’un alt valor amb un hàbitat únic de flora i fauna.

Bandes

Santa Companha, nova incorporació a Humo Intl.

Published

on

By

“Andad de día, que la noche es mía”. Aquesta és la frase que es diu que repeteix la “Campaña” mentre vaga pels camins. Tot just complerts els 20 anys, Ares, Mateo, Elvira i Lucía han format a València aquest quartet de post-punk eteri i malenconiós. Perles de pop brillant, embadalit, alhora atmosfèric i directe com una fletxa, xopat de ressons del passat des del present més radical, carregat d’albada sense dormir.

Decidits a traçar el seu propi camí fins a les darreres conseqüències, Santa Companha han avançat entre les tenebres amb intuïció i intenció en cadascun dels seus passos, amb tota la fermesa que atorga escoltar-se un mateix. Amb aquestes cinc pistes d’avançament, disponibles per escoltar a partir d’avui sota el títol de “Lance”, inicien el seu recorregut a Humo Internacional. Aquestes cinc pistes d’avançament materialitzen la primera part del que serà el seu imminent EP de debut, “Lance de Honor”.

En un món enterrat per la mala herba dels segles, Santa Companha ens transporta a duels de guant blanc en què encara regeixen normes cavalleresques, i també a duels per pèrdues íntimes, canalitzats en melodies i lírica entelades de colors en VHS, una boira onírica que rebutja renunciar a la màgia. La música de Santa Companha t’envaeix a poc a poc des de les profunditats dels boscos i, com la processó d’ànimes penitents, t’espera a la cruïlla de camins per dir-te “et toca a tu”.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.