Connect with us

Art Visual

Salvatge Cor recuperen la Mallorca perduda (i pre-guiri) al videoclip de “Magaluf Summertime”

Publicat fa

el

No és una dita oficial ni una tradició històrica local, no és una cosa del que sentir-se orgullosos ni que faci gràcia, però a Mallorca tothom sap que la temporada d’estiu comença no oficialment quan mor el primer turista fent balconing. És un fet trist i desagradable que, d’una manera més nostàlgica que morbosa, ha inspirat una de les cançons més aplaudides del “CRUÏLLA”, el nou àlbum de Salvatge Cor “Magaluf Summertime”.

Amb aquesta realitat de fons, la banda capitanejada per Llorenç Romera Pericàs exposa aquí la crònica d’una ruptura sentimental sense drames, fluida i en clau d’un synthpop vuitanta i estiuenc. Una balada elegant i plaent cantada a duo amb Guineu que, de passada, reivindica una època ja passada de l’illa: una en què el turisme massiu encara no havia arribat i la Mallorca autèntica seguia fora de perill.

Aquest esperit nostàlgic ha estat captat a la perfecció pel realitzador Edu Carayol per crear el videoclip de la cançó. Rodat en súper 8 i recuperant localitzacions i escenes d’aquesta Mallorca ja perduda, el vídeo de “Magaluf Summertime” sembla traslladar la història de desamor als temps en què a l’illa l’estiu arribava quan el clima així ho determinava. I no un guiri inconscient suïcidant-se involuntàriament. Almenys, d’un fet tan trist i vergonyós Salvatge Cor han tret una cosa positiva.

Foto de Marina Bril Gutiérrez

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.