Connect with us

Festival

L’Hereu Escampa presentarà dins de la programació del Festival Fusiònica el seu darrer disc “Futur Ancestral”

Publicat fa

el

Aquesta ja serà la quarta participació de l’Hereu Escampa al Festival Fusiònica. El concert serà aquest dissabte 24 de setembre al Dràstik de Granollers, juntament amb els Tiznao, trio de la fatoria Ojala Estë Mi Bici. “Tant musicalment, com d’actitud, encaixen perfectament al perfil fusiònic i amb l’excusa del nou disc per part seva, i dels 25 anys per part nostra, és una bonica ocasió per tornar a creuar els nostres camins i gaudir d’una vesprada de punk nostàlig” ens comenten des de l’organització.

L’Hereu Escampa és punk i nostàlgia, el duet de Manlleu (Barcelona) format per Guillem (bateria i veu) i Carles (guitarra i veu) vessa energia, ruralisme i malenconia a parts iguals. Durant els últims mesos porten divagant per retrobar-se i compartint sobretaules infinites per definir el que podria ser el grup després d’un 2020 estrany. El resultat podria ser un nou LP anomenat “Futur Ancestral (HiddenTrack Records, 2022)”, el seu tercer disc, una nova etapa de la seva trajectòria, i també de les seves vides. Les seves cançons no parlen de l’avorriment, la fe, la fortuna, els dies bons, clars i fugaços o la incertesa, sinó que, a través de les històries que s’hi expliquen, veuen com impacten en les seves vides tots aquests factors.

Els acompanyaran Tiznao, que com si es tractés d’un tros de plastilina a què se li colpeja des de tots els angles possibles, aquest trio format per dos terços del que va ser Decurs assota la seva música post-coses amb la intenció de donar-li una forma que encara no saben molt bé quina serà, ni per què serà o amb quines intencions serà: com quan jugues amb plastilina, l’important és amassar, formar i després destruir per acabar fent cançons més o menys normals amb les seves dissonàncies, els seus canvis, els seus senars i les seves atmosferes.

++++++
Dràstik
Joanot Martorell, 12. Granollers (BCN)
Donatiu 8€
fusionica.org
++++++

Festival

KOP i Batec encapçalen la nova edició del Makot Fest, on també s’aposta pel talent local

Published

on

By

L’associació Makot Rock recupera el seu festival, el Makot Fest, després de dos anys on no es va poder celebrar per la pandèmia. El cartell estarà conformat per KOP, Batec, EGO i Fox System, conformant una fusió de grups emblemàtics del punk i el rock català (KOP i Batec), però també amb una clara aposta per les propostes de Ponent (EGO i Fox System). El festival tindrà lloc a el dissabte 15 d’octubre a l’Esbart Bell Camp d’Alguaire (Segrià), a partir de les 21.00h i amb entrada gratuïta. També hi haurà servei de barra i entrepans a preus populars.

El grup barceloní KOP repetirà com a cap de cartell del Makot Fest, després que la Covid obligués a suspendre la seva darrera visita a Alguaire l’any 2020. El quintet de hardcore-punk arriba amb l’etiqueta de tenir un dels directes més potents de l’escena catalana i amb el bagatge que els aporten els seus gairebé 25 anys de carrera. “Acció Directa”, “Desalojos son disturbios” o “Revolta” són alguns dels seus temes més emblemàtics.

El festival, organitzat per l’associació Makot Rock, tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre al Esbart Bell Camp d’Alguaire (Lleida)

Per la seva part, Batec són un dels grups punters de la nova fornada del punk-rock cantat en català. La banda està formada a mig camí entre el Vallès Occidental i Almacelles, amb antics membres de grups com Karbunko, Encefalika FM, Ostiaputa o INEM Killers. Arriben a Alguaire amb el seu nou treball “Rebels de Cor” recent sortit del forn.

EGO es van proclamar guanyadors del 3er Concurs de Bandes Makot Rock del passat mes d’abril. El seu so combina el rock alternatiu amb el punk i el funk, també aportant una fusió entre música i arts escèniques en els seus directes.

El cartell el tanca Fox System, una de les bandes més en forma del panorama punk lleidatà. El grup de Rosselló (Segrià) es troba immers en la gira de presentació del seu primer disc “Dualitat”, el qual els ha portat per escenaris de tota Catalunya durant el darrer any i que el 15 d’octubre farà parada al Makot Fest.

El Makot Fest tornarà a ser totalment gratuït, ja que la intenció és que sigui una festa del rock per a totes i tots. També hi haurà servei de barra i entrepans a preus populars. Durant les properes setmanes es donarà més informació sobre la jornada a través de les xarxes socials de l’associació Makot Rock.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.