Connect with us

Bolos

“Gloria Eterna”, nou LP de la banda asturiana Balcanes

Publicat fa

el

Balcanes donen vida, després d’uns anys de gairebé silenci, a “Gloria Eterna”, un disc on la brutícia, el minimalisme, la brutalitat i tot allò, sigui el que sigui, que Balcanes destil·la, ha assolit el seu grau més pur. Treballat de manera meticulosa, potser malaltissa, al llarg d’un temps avui dia inaudit per a un treball d’estudi, les peces emprades en cadascun dels seus nou temes potser no són desconegudes, però mai no les havíem escoltat combinades així, i encaixen tan bé que entre el fang donen llum a alguna cosa que en essència hauria de ser definició per al rock dur contemporani.

Post punk violent des de les entranyes del que anuncia el desastre amb la ironia dels que es van fer forts en la derrota. Fúria entre rialles, hardcore punk, drone, electrònica ruïnosa, black metall i desvaris que els porten de l’ambient a la baladeta crooner. Tot i sempre, mantenint a dalt el triomf de sonar a si mateixos, fora de l’abast de modes i convencionalismes, demostrant que es pot fer ROCK al 2022, mirant per descomptat al passat, però fent-ho sense complexos, sense nostàlgies i construint un pont amb el futur.

El disc ha estat coeditat amb Mágia Roja, Flexidiscos i Pifia Records, la portada és una adaptació de l’increïble quadre de Tiago Barzana “Beatus Ille?” a la qual va posar ordre al voltant Igor Casayjardin. Ha estat gravat a estones a OVNI estudi per Pablo Martinez, sí, del famós grup Desakato, barrejat per Edu Dibison a Estudio Uno i produït per Guillermo Rojo, bateria de Somos la heréncia i Buen Chaval, el productor més desitjat a l’underground espanyol pels propers anys. El colofó, la masterització de Kike Sanchis a casa seva, Green Desert Mastering. Molta gent bona, al voltant dun disc important.

Concerts,
BARCELONA / OCT 21 / EL PUMAREJO​ 
BILBAO / OCT 22 / MUELLE BAREntrades
MADRID / OCT 29 / MAZO MADRIZEntrades 
MURCIA / NOV 18 / LA MADRIGUERA​ 
VALENCIA / NOV 19 / LA RESIDENCIA​ 
OVIEDO / DEC 10 / LA SALVAJEEntrades​ 
OURENSE / DEC 16 / EL PUEBLO CAFÉ CULTURAL​ 
VIGO / DEC 17 / A FÁBRICA DE CHOCOLATEEntrades
AVILÉS / DEC 23 / EL GARAJE

Bolos

Cannibal Corpse en directe a Barcelona

Published

on

By

És francament difícil quedar-se amb només un dels treballs dels Cannibal Corpse, quan recordem tota una adolescència vibrant amb “Tomb Of The Mutilated” (1992), “Vile” (1996) o “Bloodthirst” (1999). Però els pioners del brutal death metall no han deixat de treballar en aquests 35 anys de carrera i encara culejaba la pandèmia quan “Violence Unimagined” (2021) esclatava a la nostra cara amb l’habitual càrrega de triperia i riffs embogidors. Amb aquest darrer treball, la controvertida formació obria la porta al llegendari Erik Rutan, exguitarrista de Morbid Angel i líder indiscutible de Hate Eternal, redoblant així la demolidora aposta dels nord-americans.

Per si tot això fos poc, Cannibal Corpse s’han envoltat d’una cohort demoníaca per assaltar tota Europa, ni més ni menys que els suecs Dark Funeral, Ingested i Storm Ruler.

Cannibal Corpse recalarà a la peninsula aquest març amb 3 dates imprescindibles, el 15 de març a Villava, el 16 de març a Madrid i el 17 a Barcelona.

RAZZ 2
OBERTURA DE PORTES: 17:30 H
TAQUILLA: 40 €
ANTICIPADES: 35 € + despeses de distribució
PUNTS DE VENDA: www.madnesslive.es

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.