Connect with us

Novetats discogràfiques

Nou disc de Heather a la vista

Publicat fa

el

Les coordenades situen el conjunt a Barcelona, ​​tot i que les referències musicals de Heather provenen del món anglosaxó. Aquesta amplitud de mires també es trasllada a una proposta musical difícil d’encaixonar en estancs gèneres musicals. El segon LP de Heather, “Old Cry, I Walk”, és un treball vibrant i expeditiu, un agradable passeig on tot transita pels marges de l’optimisme, la decepció, el desamor i l’eufòria. D’indubtable aroma noaranter, aporta interessants matisos per la seva robusta personalitat com a banda. Encapçalada per la cantant originària de Glasgow Heather Cameron, la formació la completen Andrea Grau als teclats, Alex Sardà i Germán López a la guitarra, Sergi Vilà al baix i Aitor Mohedano a la bateria.

El nou single “Revere It”
Després d’una intro experimental i emotiva, el noise pop de Revere It s’obre pas entre la boira amb guitarres distorsionades i la dosi justa d’èpica. De tornada poderosa i melodia pop, la lletra treu el cap a l’eternitat en què conviuran els dos protagonistes.

Els dos primers avançaments: “The Walker and the Wall” i “Avenge”
The Walker And The Wall és una immillorable carta de presentació Heather. I és que, a través d’ella, podem traçar múltiples connexions amb què explicar la proposta de la banda. En primer lloc, la veu de Heather Cameron, cristal·lina i en primer pla, mostra clarament el que és innegablement un dels principals encants de la seva proposta. Interpretació esglaiadora al servei d’un text colossal. Els dos primers versos són adaptacions de dos poemes de Salvador Espriu, una de les figures més reconegudes de la literatura catalana. Les coordenades, per tant, situen el grup a Barcelona, ​​encara que les seves referències musicals provinguin del món anglosaxó.

“Avenge” és una bona mostra de la faceta més expansiva de la banda. Aquest tret a burro, agitat i encertat, se situa per sota dels dos minuts de durada. Heather clama venjança per un amor fallit en crudíssim spoken word. La lletra, una adaptació amb aportacions pròpies de “Cuando te conocí” de Manolo Caracol, ens revela informació sobre les inquietuds d’un conjunt establert a Barcelona però les referències musicals del qual miren molt més enllà.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.