Connect with us

Novetats discogràfiques

“Mar Adentro”, avançament del nou àlbum de Ela Rea

Publicat fa

el

“Mar Adentro” és el tema que obre “Somnia: Háblame debajo del agua”, el que serà primer llarga durada de Ela Rea després d’un EP, diversos senzills i un grapat de vídeos publicats als darrers dos d’anys i que han estat durant aquest temps com un secret de domini públic atresorat en els cercles més selectes.

Xapada d’introspecció i emocions, la música de Ela Rea fa servir beats electrònics, veus distorsionades i cant líric en un còctel carregat d’energia que reuneix influències urbanes, del new wave i de l’electrònica més experimental. El resultat: una explosió sincera i desesperada que Raquel Tort envolta en cadascuna de les seves aparicions amb un vestit extraordinari, acurada escenografia, fotografia i vídeo que anticipen la brillantor de les grans estrelles.

“Somnia: Háblame debajo del agua” és una mirada cap a dins, patida i turbulenta, de la qual l’avançament que Humo Internacional ens presenta actua com a introducció. “Mar Adentro” és una porta que obre el camí al disc, i que ens posa en alerta davant del que encara ha d’arribar; la introducció a un viatge en què l’aigua serveix com a mitjà conductor entre el subconscient i la realitat tangible.

L’àlbum parteix de records, aspiracions i fracassos, i es recolza en els somnis i l’aigua com a temes principals a tractar, proposant, a través de la introspecció i de l’expressió, un procés alquímic per trobar la llum enmig de la foscor i així assolir l’alliberament. La frase “mar adentro dentro de mí” és un mantra que es repeteix al llarg del tema, convidant a entrar en un somni profund ple d’aigües revoltes, a obrir-se i deixar-se portar per la força del mar, perquè resistir-se només pot empitjorar les coses.

Amb formació en dansa i producció musical, Raquel té una nodrida trajectòria en formacions de rock experimental, com a productora (Aroa Ay, Victòria Varth, La Pains) i dj. “Somnia: Háblame debajo del agua” estarà disponible a totes les plataformes a principis de 2023.

Novetats discogràfiques

El Ferrari de Cala Vento

Published

on

By

Cala Vento publica el tercer avançament del seu nou disc. Ferrari és una cançó total que uneix els tres pilars de la música: energia, emoció i missatge.

Són molts els punts de trobada entre la cultura automobilística i la cultura musical, atès que els vehicles motoritzats amb rodes han tingut i tenen un gran impacte a la nostra cultura popular. Al nostre imaginari col·lectiu els cotxes, els camions, les motos, adopten un simbolisme concret, una aura que dota d’una identitat singular tot allò relacionat amb ells. És precisament per això que Rosalia s’ha acostat a les motos, que Nina Personn de The Cardigans va pujar a un descapotable o que Los Inhumanos li van dedicar una cançó al Simca 1000.

Cala Vento també ha volgut dedicar un moment al món de l’automòbil, en concret a la marca Ferrari. Amb un simbolisme molt arrelat a la nostra mentalitat col·lectiva que uneix exclusivitat, luxe, èxit, velocitat, etc…, un Ferrari suposa tota una icona de la qual el Joan i l’Aleix han volgut apropiar-se en la seva nova cançó. Hi exploren les dificultats que tenim a l’hora d’enfrontar-nos a les nostres temptacions ia la figura de l’èxit.

Ferrari ha estat produïda per YOUTH (Killing Joke, The Fireman), productor de grups com The Verve, Pink Floyd, The Jesus And Mary Chain, Dido… Amb ell han treballat Ferrari, Equilibri i una altra cançó que encara ha de veure la llum. També va ser la persona darrere de Teletecho i El Acecho, el doble single que va publicar Cala Vento el 2021 al costat d’Amaral.

Al videoclip que l’acompanya, podem veure una representació dels set pecats capitals, segurament, algunes de les temptacions amb què ens creuem més sovint. Ha estat realitzat per la productora L’Upuntvuit amb l’equip següent: Direcció: Manel Serrat / Ajudant de direcció: Norbert Palazón / Producció: Atzar Vilanova / Direcció de fotografia: Martí Palazón / Operador de càmera: Albert Ramírez / Foquista: Bernat Compte / Elèctrics: Cristina Ramón, Jaume Segòvia / Direcció d’art: Sandra Prat / Foto fixa: Gin Torrado / Crèdits: Joan / Cala Vent: Aleix i Joan / Talent: Iñigo Saenz, Abril Martí, Cèlia Corvillo, Daura Mangara, Nansa Macalou, Aleix , Joan, Gin Torrado, Agraïments: Ramon Magriña, Ginesta, Sara Ferran, Montgrí.

Foto principal de @gin_tc

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.