Connect with us

Bolos

L’artista mallorquina Maria Jaume estrena dos vídeos en viu de la gira “Voltes i voltes”

Publicat fa

el

Maria Jaume anuncia les primeres dates de concerts per 2023. La primera cita serà a Cardedeu (28/1) on participarà en la nit mallorquina del festival Tastautors al costat de Lluís Cabot i Maria Hein. 

Tot seguit presentarà amb la banda el nou disc “Voltes i voltes” Madrid (9/2, sala Vesta) i València (11/2, Sala 16 Toneladas), tots dos concerts en el marc d’Artistas en Ruta. La gira seguirà a Tàrrega (12/2, Teatre Ateneu, dins elBarnasants), Orpesa (4/3, Espai de Cultura), Saragossa (5/3, La Lata de Bombillas), Terrassa (16/4, Nova Jazz Cava), Cornellà de Llobregat (22/4, Sala Ramon Romagosa) i Olot (28/4, Sala Torín).

L’artista mallorquina estrena dos nous videos en directe, “Més minuts que paraules” i “Magnetic Fields”, enregistrats a Girona el novembre de 2022 per Poca Broma Produccions.

Proper i sincer, cru i transparent, l’univers musical de Maria Jaume estén un pont entre les grans cantautores de l’indie contemporani i la fecunda escena mallorquina actual. Després de l’excel·lent acollida del seu àlbum de debut “Fins a maig no revisc”, ara torna amb “Voltes i voltes”, produït per Lluís Cabot (Da Souza), on fuig de la malenconia i afronta el pas cap a una sonoritat més pop.

PRIMERS CONCERTS 2023
28/1 Cardedeu · Tastautors
9/2 Madrid · Sala Vesta (AER)
11/2 València · Sala 16 Toneladas (AER)
12/2 Tàrrega · Teatre Ateneu (Barnasants)
4/3 Orpesa · Espai de Cultura
5/3 Saragossa ·  La Lata de Bombillas (AER)
16/4 Terrassa · Nova Jazz Cava
22/4 Cornellà de Llobregat · Sala Ramon Romagosa
28/4 Olot · Sala Torín

Bolos

Wud presenten “Meant to Collide”, el seu nou disc, a Barcelona el proper dijous 8 de juny

Published

on

By

Col·lisionar i col·lapsar són verbs que qualsevol de nosaltres, en el seu sa judici, intenta evitar tant sí com no per viure en calma. Tret que tinguis la teva trajectòria ben clara; llevat que tinguis els sentiments molt ben posats. Tret que siguis wud. Perquè l’ara trio de mathrock procedent de Torelló no té por del xoc, de trencar-ho tot en mil trossos per després curar-se reconstruint-ne els fragments. Aquí el leitmotiv de “Meant to Collide”, el seu nou disc, publicat a BCore el 21 d’abril passat. I és precisament surfejant aquest magma emocional on wud treuen pit, donant-li un nou sentit a la paraula “valor”: el que cal per col·lisionar, col·lapsar, demanar ajuda i començar la reconstrucció gairebé des de zero.

El segon àlbum del grup arriba tres anys després del debut “Okeanos” (2019), tres també són els components nuclears que el formen actualment (i no els cinc d’abans) i, una altra vegada, tres són les lletres amb les quals queda el nom de la banda (wud), que abans feia referència a la fusta (Wood). Sembla que en tres anys hagin canviat moltes coses i és així, el grup ha crescut alhora que s’ha reduït i aquest nou disc així ho testifica. Les vuit cançons concentren de manera més concisa l’ànima del projecte. Encara que el que els continua xiflant és l’atreviment estructurat del math-rock, volen que el treball tingui el punk-rock i el pop constantment a l’horitzó, cosa que fa que el còmput sigui més digerible per a tota mena d’orelles que els agradi la música de guitarres afilades.

wud (wood 2016/2022) neix el 2016 en format trio amb Marc Fernández, Aleix Vilarrasa i Pol Villegas. Al setembre del mateix any graven la seva primera maqueta a Planta Records de la mà de David García. El grup incorpora Arnau Pallarols als teclats i Raimon Costa com a segon guitarrista abans de gravar el seu primer disc, Okeanos (2017), editat pel segell BCore, sota la producció del músic i productor barceloní Eric Fuentes als estudis Lluerna A/ V Durant 2020 i 2022 graven de nou com a trio (sense Arnau i Pol) el seu segon àlbum, Meant to Collide, editat per BCore (BCN) i Stiff Slack (Japó). Actualment es presenten en directe com a quartet, amb l’ajuda de Martí Riera al baix.

wud
Dijous 8 de juny, 21:30h
Heliogábal, Barcelona
Entrades aquí > https://link.dice.fm/Gf0a77cec060

Imatge principal x Sílvia Parés

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.