Connect with us

Novetats discogràfiques

The Van Pelt comparteix nova cançó “Punk House” i anuncia nou disc d’estudi “Artisans & Merchants”

Publicat fa

el

Després de vint-i-cinc anys d’espera, el grup de culte de Nova York The Van Pelt anuncia el 17 de març com a data de sortida per al proper disc, titulat “Artisans & Merchants”. El disc està distribuït conjuntament per Spartan Records als Estats Units i Canadà, Gringo al Regne Unit i La Castanya a Europa i resta del món.

L’àlbum ha estat gravat i masteritzat per Jeff Zeigler (The War On Drugs, Kurt Vile) als estudis Uniform Recording de Filadèlfia i inclou col·laboracions de Nate Kinsella de Cap’n Jazz i Ted Leo, entre d’altres.

Chris Leo, frontman del grup, parla sobre el primer avançament del disc:
“Quan es van desenterrar un munt de velles cintes de VHS, la banda les vam enviar a digitalitzar i van resultar ser de gires nord-americanes de mitjans dels 90. Les imatges són majoritàriament de banalitats del dia a dia: compres aleatòries en àrees de descans, carregar i descarregar la furgo, imatges d’autopistes que podrien ser als afores de qualsevol poble americà. No obstant això, hi ha una nostàlgia que és interessant. La cançó reflecteix aquest estat d’ànim tant al so com al text. Frases com “Floor és fillet amb resin en el lloc on es pot sleep / if have enough to drink you can pretén that it’s a sheet” (“El terra és ple de resina al lloc on dormiràs / si en tens prou per beure pots fingir que és un llençol”) fan que qualsevol músic rememori el costat més dur dels dies a la carretera, i tot i així, el subtext aquí és que l’esperit de tot això val la pena”.

The Van Pelt
“Artisans & Merchants” LP
Fecha d’edició: 17 de març de 2023

Les proves de so durant els concerts de reunió de The Van Pelt van revelar que aquesta banda té una veu que va ser silenciada prematurament per la seva incapacitat per veure clarament al mig del seu ascens.

Més de dues dècades després, The Van Pelt ha tornat per explorar el que va quedar enrere amb una nova col·lecció de cançons, “Artisans & Merchants”. Aquest no és pas un àlbum de reunió. Això és vindicació. Per als amants de The Van Pelt, escoltar “Artisans & Merchants” és com escoltar la veu d’un amic proper que no has vist en anys, un amic amb qui solies compartir cerveses infinites xerrant només per passar-ho bé tota la nit. Ara el teu amic és gran, ha canviat. D’alguna manera estàs preocupat per ell, sembla que podria estar a punt d’alguna cosa. D’altra banda, però, és el mateix de sempre, un fragment d’ànima massa única per ser alterada. És d’aquells que no estan familiaritzats amb The Van Pelt dels que hauríem d’estar veritablement gelosos. Aquest és un àlbum independent en si mateix, amb composicions vitals i inspiradores en si mateixes, independentment de la llarga història del grup. El clímax del single “Image of Health” potser descriu millor aquesta preciosa desesperació: “And you never felt more alive / Than when the priest came to read you your rites!” ( “I mai et vas sentir més viu / que quan el sacerdot va venir a llegir-te els teus ritus!”).

The Van Pelt han anunciat els primers concerts de la gira “Artisans & Merchants”,
– 16 de març: Leeds, Regne Unit @ Warf Chambers SOLD OUT
– 17 de març: Nottingham, Regne Unit @ The Old Cold Store
– 18 de març: London, Regne Unit @ The Garage
– 19 de març: Antwerp, Bèlgica @ Trix
– 23 d’abril: Brooklyn, Estats Units @ Saint Vitus

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.