Connect with us

Novetats discogràfiques

Ela Rea ens presenta el seu LP de debut, electrònica d’avantguarda

Publicat fa

el

Hi ha artistes que vénen precedits d’etiquetes que resulten una llosa per a allò que, en un altre context, serien grans talents a seguir. L’obra de Raquel Tort, nom civil de Ela Rea, és l’exemple viu de com una nova generació d’artistes dilueix etiquetes i prejudicis a base de palades de talent i ambició. Perquè si hi ha una paraula que pugui ser associada a aquest àlbum debut, titulat “Somnia: Hablame bajo el agua”, aquesta és inclassificable.

Podríem intentar cercar la música de Ela Rea dient que en àlbum hi ha moments de l’àlbum que s’aproximen a l’electrònica postmoderna de Lingua Ignota i Arca, que els passatges més malenconiós apunten cap a Eartheater i Oklou, que és capaç de citar el hard trance belga dels 90 o als clàssics sinistres dels 80 sense deixar de sonar rabiosament contemporània, que no té por de fer fallida els ritmes cap al gosseig desconstruït sense perdre la vocació pop. I tot i així tot aquest esforç descriptiu haurà estat en va, perquè “Somnia: Hablame bajo el agua” és, per damunt de tot, un tour de force de personalitat artística, un viatge a les entranyes d’una ment creativa inquieta.

Ela Rea, com una feiticeira sonora, llança els seus conjurs ancestrals alternant idiomes, traslladant la iconografia medieval a l’era digital, explorant les idees creuades de l’alquímic i el romàntic. El seu personalíssim univers ens envolta al llarg de l’àlbum, jugant amb allò eteri i terrenal, amb la naturalesa i la sexualitat, amb la finalitat de la innocència i l’arribada del neguit i els disgustos.

“Somnia: Hablame bajo el agua” ha estat concebut i produït per Ela Rea després de la publicació de l’EP “Síntesi” i la seva experiència com a DJ o productora per a artistes com Las Pains o Aroa Ay. Aquest àlbum suposa el seu debut en format llarg per a Humo Internacional, i està disponible en una edició limitada en casset.

Ela Rea estarà presentant “Somnia: Hablame bajo el agua” a Barcelona a la sala Vol al costat de Cruhda el 10 de març, primeres entrades a un preu especial!

Novetats discogràfiques

COMIC SANS tornen amb “La venganza de los Sith”, un nou single sobre el costat fosc de l’èxit

Published

on

By

L’èxit no sempre és un camí de roses: de vegades requereix esforços i sacrificis extra dels quals ningú et parla amb glamur. Té també un costat fosc. Si no, que ho diguin a Comic Sans. El jove quartet donostiarra ha experimentat a les seves carns les exigències de la notorietat musical, passant-se l’últim any, des de la sortida del seu aplaudit àlbum “Éramos felices y no lo sabíamos”, de concert en concert per tot el país. Gairebé cada cap de setmana una ciutat nova, a centenars de quilòmetres de casa, després de llargues rutes d’hores i hores de conducció… i de vegades a un de sol li ve de gust quedar-se al sofà dels amics que l’acullen veient “La venganza de los Sith”.

Una peça de pop-punk xop a la nostàlgia naïf habitual de la banda, amb la qual reflexionen sobre el costat més sacrificat de l’èxit

I així és precisament com es diu el single de tornada de Comic Sans: “La venganza de los Sith”, la metàfora musical perfecta del que acabem d’explicar. Un tall més proper al pop-punk que a l’habitual midwest emo que practica la banda i que tan reeixidament ha aconseguit cultivar al nostre país, en un terreny ja abonat per artistes com Yawners o Cala Vento. Un pop, això sí, xopat de la nostàlgia naïf que caracteritza Comic Sans, amb una tornada altament coreable que farà les delícies dels que assisteixin als seus directes.

Tot just un any després d’establir-se definitivament a l’epicentre del cultiu de Midwest emo al nostre país amb “Éramos felices y no lo sabíamos”, Comic Sans obren una nova etapa musical de la qual aviat coneixerem més detalls. Make emo great again!

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.