Connect with us

Novetats discogràfiques

Guineu, publica els seu segon disc “Una Sacsejada”

Publicat fa

el

“Una sacsejada” és el nou disc de la barcelonina Guineu: un viatge cap al caos intern i els dubtes que l’envolten. És un passeig per un grapat de situacions emocionalment complicades; un camí amb el cor ferit que vol abraçar els moments més incòmodes, acceptant-los i reconiliant-s’hi.

És una realitat que no ens agrada compartir, un “hey, no estic bé, perquè em faig gran i em passen coses, perquè ningú ens havia ensenyat a gestionar aquest tipus de tristesa”.

“Una sacsejada” són 10 cançons que pesen però t’acompanyen i et conviden a ballar amb aquest sentiment de merda… encara que sigui per fer-ho una mica més lleugeret.

En moments de profunda incertesa com els que ens ha tocat viure, la gent tendeix a invertir en valors segurs: no és moment de comprar bitcoins ni embolicar-te amb una hipoteca de tipus variable. Doncs bé, si el que voleu és fer una aposta segura, les 10 cançons noves de Guineu són l’actiu que estàveu buscant. L’Aida és una font d’energia renovable que no para de brollar melodies eternes i textos que et toquen la fibra; i que, en poc més de dos anys, ha generat una llista veritablement extensa de cançons rodones.

“Una sacsejada” és la història d’una certesa gran i aquesta és, precisament, la incertesa. Perquè la vida et sacseja i si no et sacseja és que no estàs del tot viut. No hi ha coach que valgui, ni manual d’autoajuda que ens alliberi de passar per moments difícils i escenaris desconcertants. Aquest procés queda plasmat de manera concisa als 10 talls del disc, en què ens demostra una gran capacitat per sintetitzar emocions complexes en versos molt curts. Com si fos un haiku emo del segle XXI on no sobra ni una paraula, Aida s’obre en canal per mostrar-nos les vicissituds de la seva, nostra, existència.

Resulta fascinant també la síntesi al terreny musical. Melodies precises, sense floritures ni una nota de més que et deixen una marca com la de l’acer al vermell viu a la teva pell. Sense deixar del tot el so guitarrer dels 90, aquest cop Guineu s’enganxa un viatge més llarg per sonoritats de la música popular contemporània i tendeix ponts entre el synth pop dels 80 i les últimes tendències de la música global: un embull d’influències on la paraula POP s’escriu en majúscules.

En un mercat extremadament volàtil, “una sacsejada” és sens dubte l’empresa emergent amb el futur més prometedor: inverteixin a Guineu!!!

Joan Colomo – Desembre de 2022, Vila de Gràcia

Novetats discogràfiques

BALA anuncien el nou àlbum “BESTA” amb el single “Equivocarme” juntament a Dani Miller (Surfbort), Ana Curra i Laurispunkis

Published

on

By

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

BALA van avançar el novembre passat “Prisas”, un single que les portava de tornada amb nova música des del 2021 i el vídeo del qual ja acumula més de 65.000 visites.

Ara anuncien el seu esperat nou àlbum “Besta” que es publicarà el 26 d’abril a través de [PIAS]. “Besta” va ser gravat durant l’estiu de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejat per Santi García i masteritzat per Víctor García.

“És un àlbum ple de referències a estils i diferents sons que gira al voltant de temes tan candents com la precarietat laboral, el consumisme, els problemes mediambientals, la defensa dels animals o la importància de les xarxes de cura (i autocura)”.

La mateixa banda defineix aquest nou treball com un manifest de 12 cançons que pretén denunciar i fer llum a parts iguals enmig d’una època convulsa, marcada per “la polarització i els ansiolítics”.

Per llançar la notícia de l’anunci de l’àlbum, BALA han avançat un nou single titulat “Equivocarme” on compten amb la col·laboració de Dani Miller (Surfbort), de la llegendària Ana Curra, i de Laurispunkis (GRIMA). “El tema representa força bé l’essència de BALA. Un tema curt i intens que parla de consells no demanats i de la necessitat de posar límits. Volem escoltar allò que tenim a dins, deixar-nos portar pel que sentim, equivocar-nos i tornar a començar. O no…” expliquen BALA. “Les col·laboracions pretenen retre homenatge a totes elles, i continuar nodrint la comunitat d’aliances sorores i sonores.”

“Besta” estarà disponible en format digital / CD y LP desde el 26 d’abril de 2024 a través de [PIAS]. Pre-guarda o fes el teu pre-order aquí.

Pròxims concerts,
3 d’abril – Praza de Santa Maria – Lugo
26 d’abril – Sound Isidro (Copérnico) – Madrid
4 de maig – Vulcano Fest – Tenerife
15 de juny – Basqueiral Festival – Santa Maria de Lamas (Portugal)
29 de juny – VdB Rock Festival – Venta de Baños (Palencia)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.