Connect with us

Imperdible

Programació especial per Sant Jordi a sala Sidecar

Publicat fa

el

Després de la marató de 40 hores de celebració del seu 40è aniversari, la sala anuncia la seva programació especial per a la diada de Sant Jordi.

La Sidecar no ha canviat aquests 40 anys. O, el que és el mateix, Sidecar no ha deixat de canviar aquests 40 anys. I aquest canvi és el motor principal.
La sala va començar sent des dels inicis una referència imprescindible de l’escena cultural barcelonina de principis dels 80; va saber mantenir-se a l’avantguarda incorporant el millor de les noves tendències sorgides als 90, va abraçar l’eclecticisme del canvi de segle i arriba al 2022 adaptada a la perfecció a l’esperit polivalent i rupturista de les darreres generacions.

12h DJ Eneida Fever!
13h Joan Colomo (acústic)
17h Invisible Harvey (acústic)
18h Dj Andrés Navinés
19h Myriam Swanson y Jordi Mena (acústic)
20h Ricky Gil (acústic)

Este no es el libro del Sidecar, de Roberto Tierz
Este no es el libro del Sidecar, ens mostra com era la Barcelona de finals dels 70 que sortia de les boires del franquisme, la ràpida evolució que es va donar a la següent dècada i la consolidació d’un model que arriba fins als nostres dies. Un recorregut pels 40 anys d’història d’una sala amb vocació transgressora, vist des del punt de vista de l’autor, fundador i director de Sidecar, des del 1982 fins a l’actualitat. Roberto Tierz ens explica les aventures i desventures d’un local emblemàtic de Barcelona, que ha estat i és un espai on diverses generacions han trobat un lloc on donar curs a la seva creativitat.

El llibre recull una barreja de moments feliços i altres de difícils de superar on paral·lelament es veu la transformació que ha viscut la indústria musical, Ciutat Vella, Barcelona i la seva gent. Mítics artistes internacionals com New York Dolls, Manu Chao, Nick Lowe, The National i altres no menys mítics artistes locals com Siniestro Total, Sidonie, Love of Lesbian, Vetusta Morla o Sisa… desfilen per les pàgines d’aquest llibre, amb les més íntimes anècdotes.

Roberto Tierz
Fill d’exiliats republicans, arriba a Barcelona l’any 1970. És músic (va ser membre de la primera etapa de Los Rebeldes), promotor cultural i dirigeix la Sala Sidecar de Barcelona de què va ser fundador. Durant la segona meitat dels anys 80 i part dels 90, Roberto Tierz, forma part de l’equip d’Off Managers, empresa fundada per Quim Blanco amb qui la codirigeix. Des de l’any 2000 fins al 2014 va presidir l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, entitat que és un dels motors de la recuperació i la dinamització de la zona. A més de diversos premis rebuts per la sala que dirigeix, entre d’altres Premi Altaveu, Premi ARC i Premi Time Out, el 2017 va rebre a títol personal la Medalla d’Honor de Barcelona, atorgada per l’Ajuntament de la ciutat.

Sobre l’editorial independent 66 RPM
“Ens mou la passió per la música. I el convenciment que aquesta no es troba únicament a les cançons. Hi ha música que es llegeix, música que s’escriu, música que es canta i música que s’hi narra. I nosaltres volem imprimir llibres que siguin música, que facin olor d’ella, que es complementin amb els discos que ens agraden, amb el record dels concerts que han deixat empremta al nostre subconscient.

Des de la modèstia d´una petita editorial, tenim la intenció de donar sortida a les obres d´escriptors que actuen com a músics. Potser perquè molts dels nostres autors ho són. I ens consta que el públic amb què volem connectar sap apreciar una bona melodia, la intensitat d’un riff de guitarra sincer, els detalls que aconsegueixen que una peça no sigui com les altres.

Treballem en equip. En petit equip. Llegim i rellegim els textos, seleccionem les fotografies, demanem consell als qui ens envolten. Intentem que els nostres llibres tinguin l’acabat que ens agrada trobar als llibres que comprem i col·leccionem. I esperem que us agradin tant com a nosaltres”.

Alfred Crespo & May González

Imperdible

El Dràstik torna i apuja la persiana el 8 de juny

Published

on

By

El Dràstik és la seu social de l’associació l’Arcada Koncerts a Granollers. Un espai autogestionat pels més de 1300 socis dels quals disposa l’entitat. El Dràstik portava precintat des del 15 de desembre passat per discrepàncies amb l’Ajuntament de Granollers pel límit acústic i l’aïllament del local. Després d’unes reformes, s’ha pogut complir amb la normativa vigent. Finalment, tornaran a obrir el pròxim dijous 8 de juny.

“Per fi, ja tenim el Dràstik desprecintat!!! Després d’uns mesos tancat per arreglar uns temes amb l’Ajuntament de Granollers, per fi aquest dijous 8 de juny tornem a apujar la persiana. No calen gaires paraules per expressar l’alegria que suposa aquest fet, només dir, que la força de més de 1.300 socis, la paciència i la perseverança, han fet que sigui una realitat” paraules textuals dels responsables de l’Arcada Koncerts i del Dràstik.

“El Dràstik és la seu social de l’Arcada Koncerts, un espai per reunir-nos, xerrar, debatre i organitzar-nos. De moment no es podran fer concerts, tota la música passarà per un limitador connectat amb l’Ajuntament i s’haurà de continuar tenint el respecte cap als veïns igual o més com el que ja teníem abans. Programarem activitats culturals, punxades, projeccions, fires del disc… tot un món que anirem informant al seu moment”.

De moment arranca el 8 de juny amb la projecció d’un documental de del productor de Saragossa Santi Ric, i el divendres 9 de juny amb la música del gran Unclu Garrot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.