Connect with us

Festival

Música i cultura alternativa per crear nous adeptes al fascinant món de la cultura underground en la 6a edició del Festival MiniBeat

Publicat fa

el

El pròxim 7 de maig arriba la 6a edició del Festival MiniBeat, organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts amb el suport de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El Festival MiniBeat és un espai ideal per gaudir en família i amics de la millor música alternativa del moment en horari diürn, de 10.30 a 19 h. Com cada any, el festival ret homenatge a un personatge/banda que han marcat la història de la música, The Cure, David Bowie, l’Elvis Presley i els Sex Pistols van ser els escollits a les anteriors edicions, i aquest any la protagonista serà la banda activista feminista soviètica Pussy Riot.

7 escenaris per gaudir de tot un dia dedicat a la música alternativa
Aquest any 2023 hi haurà un total hi haurà 7 escenaris distribuïts pel recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Gran part de les activitats es faran a l’exterior, com els concerts dels Azucarillo KingsFetusBiscuitLes SalvatgesSergi EstellaNinja PastoriRiver T SoundsystemSerpentNina MothLa BotzinaBRAVO!Cria CuervosFrancesc Garcia i el mexicà Illuminasty. La part electrònica d’aquesta edició anirà a l’escenari de la Tèrmica i l’escenari Escurçó Negre amb la participació de BalagoCatastrofe ClubRuGé (live)els belgues MIT, Plastic dj, Petrovick i DUM-DUM.

Activitats paral·leles
En la programació d’activitats paral·leles el MiniBeat, aquest també comptarà amb la col·laboració de l’escola Mimètic que pintarà i pentinarà als més petits; per segon any també vindrà l’escola de Granollers Grow Up, que realitzarà un taller de djs, tot un èxit la passada edició; AUSA, associació responsable dels bucks d’assaig de la Roca Umbert, farà un taller d’enregistrament molt interessant; la companyia de clown de Granollers Surti com surti presentarà un espectacle per als més petits; el col·lectiu A Parts Iguals farà els ja clàssics i emocionants tallers de circ i un taller de bombolles; Qui són les Pussy Riot?, a part de la banda especial d’aquest any, els més petits hauran de buscar uns passamuntanyes amagats per recinte; El Puzzle Gegant que tothom pot fer i desfer tantes vegades com es vulgui; L’Escola del Rock, un clàssic del MiniBeat tornarà a oferir un espai per iniciar-se en la pràctica d’un instrument; taller d’estampació d’una tote bag, a càrrec de la Cristina Morte. Aquest any com a novetat, es farà fira discogràfica organitzada per la Kinki Records i es crearà un nou espai anomenat Els Encants del MiniBeat, un espai per intercanviar joguines en desús. Com en edicions anteriors, el festival també comptarà amb barres i foodtrucks a preus populars. La programació s’anirà ampliant a mesura que s’acosti la data del Festival. La podeu trobar actualitzada a la web www.minibeat.cat.

L’Arcada Koncerts és una entitat amb una llarga trajectòria de 25 anys organitzant activitats culturals alternatives pel Vallès Oriental i part del territori català, amb l’objectiu de crear nous adeptes al fascinant món de la música i la cultura alternativa. Per organitzar el festival compta amb el suport de Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers) un espai de creació cultural de més de 22.000 m2 que té entre les seves línies de treball el suport a la difusió musical.   

Informació pràctica
7 de maig de 2023, de 10.30 a 19.00h
Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Av. Prat de la Riba, 77. Granollers (Barcelona)
Informació detallada i venda d’entrades a AQUÍ

Preu de les entrades
Nadons 2€ (fins als 2 anys)
Infants 7€ (a partir dels 2 anys fins als 11)
Adult 15€ (a partir dels 11 anys fins als 99)
Pack familiar 35 € (2 adults + 2 infants)

Festival

#4Raons Primavera, 4 col·lectius i un destí

Published

on

By

L’art no és una mercaderia. Per això han optat per experimentar i innovar una mica en la forma de programar. Habitualment els músics giren pel món amb el seu repertori i el vinculen a les persones que estan davant quan pugen a l’escenari. Al #4Raons proven de modificar les relacions amb els artistes. “Els convidem a venir i conèixer El Prat abans dels concerts per veure com això es veu reflectit a l’escenari. Volem que en aquell moment sonin i es sentin com si estiguessin tocant a casa”.

Enguany el #4Raons torna a mutar de cara (i ulls i orelles) i és que com en lloc de col·laborar amb bandes de música ho fem amb col·lectius (que porten bandes de música). Follia Ojalá Estë mi Bici son dos col·lectius de l’escena underground de Barcelona i rodalia que tenen en comú l’autogestió i una visió no-capitalista de la música.

Follia és PUNK i és CLÀSSICA, Follia és una trobada clàssica underground que, liderada per Mar Medinyà ha recorregut Catalunya qüestionant les lògiques dels recitals de la música més canònica. Això sí, cada intèrpret ha de portar el seu instrument. A més, la Mar és la creadora de L’orella furtiva, un pòdcast punki sobre clàssica per les oïdes més agosarades.

Ojalà Estë Mi Bici és PUNK i és AMOR, per la música tocada per qui li agrada fer-la. Aquesta bona gent fa més de 15 anys que organitzen concerts als antípodes del model mercantilista de la gran majoria de sales de concerts. La seva filosofia és la de cobrir les despeses de les artistes, sense mirar-se amb lupa ni el gènere ni la “fama” de les propostes, per a mantenir una escena viva i lliure d’agendes externes a les creadores. 

I què es courà en aquest #4Raons de primavera?

Follia, juntament amb el col·lectiu Free’t i els alumnes de l’Escola d’Arts en Viu, faran un taller de soundpainting, un procés de composició multidisciplinària en viu i en directe on ningú sap exactament què acabarà succeint. Els seus aprenentatges sobre improvisació culminaran la nit del #4Raons amb una sessió de soundpainting oberta a tothom qui vulgui llençar-se a participar.

Entre instruments de vent i de corda, Ojalá Estë Mi Bici ha convidat quatre grups a sumar-se a la vetllada: Have fun (Màlaga), Rat Penat (Montreal), Los Nitxos (Vitoria) i Charnego (Madrid), que mostraran l’essència d’aquest col·lectiu.  

Abans que comenci el soroll, “ens trobarem a la terrassa del Bar de La Capsa per parlar de música i autogestió amb OËMB i el CSA Las Vegas de Màlaga”. No sense abans haver-nos trobat amb músiques i músics del Prat amb projectes propis que estan a punt de començar a sonar als escenaris per xerrar sobre circuits musicals alternatius.

I per si no n’hi hagués prou, Javugo tancarà la nit amb una mica de patxangueo.

Tot aquest procés el podreu seguir gràcies als dibuixos de la Joana i la Jana, que ens acompanyaran per relatar aquesta edició. I no ens oblidem del cartellàs que ens ha dibuixat en Ferran Roig.

Xerrada (gratuiïta): 19:00h
Concerts: 21:00h >> ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.