Connect with us

Novetats discogràfiques

Los Valientes presenten nou single “Tal i com és”, amb els Power Burkas

Publicat fa

el

Los Valientes publiquen “Tal i com és”, segon avançament del que serà el seu nou treball (un EP que sortirà els propers mesos). “Tal i com és” ja està disponible a totes les plataformes seguint aquest enllaç.

Els de Manresa segueixen fidels al so punk rock que els caracteritza, i per a aquesta ocasió han volgut comptar amb Power Burkas, un dels grups de referència de referència a l’escena punk nacional. Junts reflexionen sobre l’angoixa vital i la pressió social d’haver de mantenir positiu davant un futur problemàtic. Per oblidar o aparcar tot això, cal recórrer a altres formes de desfogar: amistat, pogos i el crit punk d’una generació que se sent perduda és la fórmula particular de la banda per enfrontar-se a l’avorriment social.

De nou ens trobem davant d’una cançó urgent i enèrgica que serveix de catarsi a la frustració a cop de guitarras, amb una lletra irònica i satírica composta íntegrament en català: “No entenc per què et dic pessimista si l’unic que fas és veure la vida tal com és, no entenc per què no et dic realista si l’unic que fas és viure la vida tal com és”.

“Tal i com és” està gravada, produïda i barrejada per Borja Pérez a Cal Pau, i masteritzat per Victor García a Ultramarinos Mastering.

“Tal i com és” es presenta amb un vídeo dirigit per Alex Piquet i produït per Sotaterra Estudi. Gravat com una cinta domèstica, i realçant la felicitat i la naturalitat d’una festa, ha estat barrejat amb fotografies d’una nit amb Power Burkas. Los Valientes s’envolten d’amics i bars de la seva ciutat natal, on han passat grans nits, tal com es plasma en una de les frases claus de la cançó “Després d’un bon anís, no trobaràs ningú tan feliç”.

Foto: Paula Tudela

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.