Connect with us

Imperdible

El Pumarejo, refugi cultural i referència de l’escena alternativa, necessita la teva ajuda

Publicat fa

el

Com ja sabem tots, estar fora dels marges comercials és molt complicat, estem sols. La indústria i administracions només miren pels seus interessos i només fan que posar pals a ales rodes a projectes autogestionats, independents i brutalment interessants. El Pumarejo és un cas a destacar dins de tota la merda burrocràtica que sotmeten les administracions a col·lectius i associacions amats de la cultura del subsol, la música i el directe. Adjuntem comunicat on queda tot més clar:

Després d’un llarg període de temps lluitant per aconseguir una llicència que semblava inabastable (gairebé 4 anys ja des que vam obrir la nau), podem començar a anunciar que estem entrant al tram final d’aquesta odissea. Com a associació sense ànim de lucre, estem molt orgullosos de la nostra independència i capacitat per resoldre tot el que se’ns ha posat per endavant fins ara.

Tot i això, tot té un cost i en aquest darrer any i mig portem més de 75.000€ invertits en adaptacions necessàries per acabar d’adequar l’espai a les exigències dels poders existents, (teulada nova, banys, portes, ventilació…) el que ha suposat un gran cop econòmic, però també anímic.

A dia d’avui, no estem generant prou diners per cobrir totes les despeses associades amb aquest quest del sant grial administratiu, per la qual cosa no ens queda més opció que anar de nou a vosaltres a través d’aquesta campanya.

Hem decidit apartar-nos del farragós sistema de tiers que adoptem a la nostra darrera campanya, durant la crisi del covid. Aquesta vegada, si decideixes donar, l’únic que et podem prometre és que farem tot el possible per llençar el projecte palant i que tots els donants estaran convidats a una festa especial per celebrar l’obtenció de la llicència amb magnificència.

Amb una mà sobre el cor i l’altra estirada i cap amunt, com de rebre monedes, us convidem a invertir, en la mesura que desitgeu, en el futur del Pumarejo i la seva missió de continuar sent el refugi cultural que tant necessita el ja castigat ecosistema cultural local i intralocal.

Tota ajuda serà eternament agraïda i quedarà tallada sobre el marbre dels pilars que sostenen aquest fràgil temple anomenat cultura lliure. Que no s’enfonsi el vaixell!

Infinites gràcies.

Col·labora >>>> GOFUNDME

Imperdible

Programació especial per Sant Jordi a sala Sidecar

Published

on

By

Després de la marató de 40 hores de celebració del seu 40è aniversari, la sala anuncia la seva programació especial per a la diada de Sant Jordi.

La Sidecar no ha canviat aquests 40 anys. O, el que és el mateix, Sidecar no ha deixat de canviar aquests 40 anys. I aquest canvi és el motor principal.
La sala va començar sent des dels inicis una referència imprescindible de l’escena cultural barcelonina de principis dels 80; va saber mantenir-se a l’avantguarda incorporant el millor de les noves tendències sorgides als 90, va abraçar l’eclecticisme del canvi de segle i arriba al 2022 adaptada a la perfecció a l’esperit polivalent i rupturista de les darreres generacions.

12h DJ Eneida Fever!
13h Joan Colomo (acústic)
17h Invisible Harvey (acústic)
18h Dj Andrés Navinés
19h Myriam Swanson y Jordi Mena (acústic)
20h Ricky Gil (acústic)

Este no es el libro del Sidecar, de Roberto Tierz
Este no es el libro del Sidecar, ens mostra com era la Barcelona de finals dels 70 que sortia de les boires del franquisme, la ràpida evolució que es va donar a la següent dècada i la consolidació d’un model que arriba fins als nostres dies. Un recorregut pels 40 anys d’història d’una sala amb vocació transgressora, vist des del punt de vista de l’autor, fundador i director de Sidecar, des del 1982 fins a l’actualitat. Roberto Tierz ens explica les aventures i desventures d’un local emblemàtic de Barcelona, que ha estat i és un espai on diverses generacions han trobat un lloc on donar curs a la seva creativitat.

El llibre recull una barreja de moments feliços i altres de difícils de superar on paral·lelament es veu la transformació que ha viscut la indústria musical, Ciutat Vella, Barcelona i la seva gent. Mítics artistes internacionals com New York Dolls, Manu Chao, Nick Lowe, The National i altres no menys mítics artistes locals com Siniestro Total, Sidonie, Love of Lesbian, Vetusta Morla o Sisa… desfilen per les pàgines d’aquest llibre, amb les més íntimes anècdotes.

Roberto Tierz
Fill d’exiliats republicans, arriba a Barcelona l’any 1970. És músic (va ser membre de la primera etapa de Los Rebeldes), promotor cultural i dirigeix la Sala Sidecar de Barcelona de què va ser fundador. Durant la segona meitat dels anys 80 i part dels 90, Roberto Tierz, forma part de l’equip d’Off Managers, empresa fundada per Quim Blanco amb qui la codirigeix. Des de l’any 2000 fins al 2014 va presidir l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, entitat que és un dels motors de la recuperació i la dinamització de la zona. A més de diversos premis rebuts per la sala que dirigeix, entre d’altres Premi Altaveu, Premi ARC i Premi Time Out, el 2017 va rebre a títol personal la Medalla d’Honor de Barcelona, atorgada per l’Ajuntament de la ciutat.

Sobre l’editorial independent 66 RPM
“Ens mou la passió per la música. I el convenciment que aquesta no es troba únicament a les cançons. Hi ha música que es llegeix, música que s’escriu, música que es canta i música que s’hi narra. I nosaltres volem imprimir llibres que siguin música, que facin olor d’ella, que es complementin amb els discos que ens agraden, amb el record dels concerts que han deixat empremta al nostre subconscient.

Des de la modèstia d´una petita editorial, tenim la intenció de donar sortida a les obres d´escriptors que actuen com a músics. Potser perquè molts dels nostres autors ho són. I ens consta que el públic amb què volem connectar sap apreciar una bona melodia, la intensitat d’un riff de guitarra sincer, els detalls que aconsegueixen que una peça no sigui com les altres.

Treballem en equip. En petit equip. Llegim i rellegim els textos, seleccionem les fotografies, demanem consell als qui ens envolten. Intentem que els nostres llibres tinguin l’acabat que ens agrada trobar als llibres que comprem i col·leccionem. I esperem que us agradin tant com a nosaltres”.

Alfred Crespo & May González

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.