Connect with us

Imperdible

El Pumarejo, clamor d’ajuda

Publicat fa

el

El Pumarejo és una associació cultural sense ànim de lucre situada a l’Hospitalet de Llobregat (BCN), sorgida al 2015, pretén engendrar art i incubar el teixit cultural emergent local i translocal. Un espai imprescindible per l’entramat cultural underground, un lloc on neixen coses, projectes, un escenari on es pot improvisar, presentar i mostrar el que et surti dels ovaris. Un projecte en lluita constant, no els agrada a les institucions ni conglomerats meinstream, un lloc on es fomenti el pensament lliure, els fa por. I principalment per aquest motiu, però també per molts d’altres. No volem que ens diguin el que hem de fer o pensar, per això, necessitem El Pumarejo.

Adjuntem comunicat: “Benvolgudes sòcies, després de sobreviure molts mesos sota la pressió de les circumstàncies en què hem aconseguit, contra tot pronòstic, seguir actives com a refugi cultural, ens hem vist empeses a crear una campanya de crowdfunding per sufragar els costos de les obres que ens veiem obligades a realitzar per poder tornar obrir les portes.

Si podeu fer-li una ullada a la campanya, on expliquem en detall la situació, i si decidiu col·laborar o compartir-la quedarem eternament agraïdes amb vosaltres. Sabem que són temps complicats per a totes i només el fet que estigueu llegint-nos ja significa molt per a nosaltres. Milions de gràcies per seguir al nostre costat.

Per poder seguir fent de refugi cultural autogestionat, no tenim altra alternativa que adaptar el local a aquest bizarro nou paradigma, el que implica una inversió financera important. Per això, i sumat a l’escassetat de recursos econòmics, ens veiem obligades un cop més a apel·lar a la vostra solidaritat i generositat a través d’aquesta campanya de recaptació de fons. El nostre objectiu és reunir el capital necessari per a realitzar les obres que ens permetin tornar a obrir les nostres portes el més aviat possible. Aquestes inclouen instal·lacions mínimes de major prioritat:

  • Ventilació = 7.000 €
  • Climatització = 3.250 €
  • Envans = 2.500 €
  • Senyalització = 900 €
  • Altres instal·lacions = 4.600 €

El nostre desig és mantenir el nostre compromís amb el complex entramat cultural / artístic durant molts anys més, perquè la nostra comunitat pugui seguir desenvolupant i compartint totes les seves expressions i creacions. Si hem arribat fins aquí, és realment gràcies a totes les sòcies, bandes i col·lectius vinculades amb el projecte i que han cregut en ell. És fàcil obviar però cada vegada que ho pensem veiem la glòria que ens manté a flotació i recordem per què vam començar aquesta aventura”.

Un cop vist el comunicat, costa ser optimista, però encara costa més ser pessimista. Ara més que mai hem d’estar units i lluitar per projectes com aquest. Tot el nostre suport i gasssssssssss! Amunt El Pumarejo!

Imperdible

El Dràstik torna i apuja la persiana el 8 de juny

Published

on

By

El Dràstik és la seu social de l’associació l’Arcada Koncerts a Granollers. Un espai autogestionat pels més de 1300 socis dels quals disposa l’entitat. El Dràstik portava precintat des del 15 de desembre passat per discrepàncies amb l’Ajuntament de Granollers pel límit acústic i l’aïllament del local. Després d’unes reformes, s’ha pogut complir amb la normativa vigent. Finalment, tornaran a obrir el pròxim dijous 8 de juny.

“Per fi, ja tenim el Dràstik desprecintat!!! Després d’uns mesos tancat per arreglar uns temes amb l’Ajuntament de Granollers, per fi aquest dijous 8 de juny tornem a apujar la persiana. No calen gaires paraules per expressar l’alegria que suposa aquest fet, només dir, que la força de més de 1.300 socis, la paciència i la perseverança, han fet que sigui una realitat” paraules textuals dels responsables de l’Arcada Koncerts i del Dràstik.

“El Dràstik és la seu social de l’Arcada Koncerts, un espai per reunir-nos, xerrar, debatre i organitzar-nos. De moment no es podran fer concerts, tota la música passarà per un limitador connectat amb l’Ajuntament i s’haurà de continuar tenint el respecte cap als veïns igual o més com el que ja teníem abans. Programarem activitats culturals, punxades, projeccions, fires del disc… tot un món que anirem informant al seu moment”.

De moment arranca el 8 de juny amb la projecció d’un documental de del productor de Saragossa Santi Ric, i el divendres 9 de juny amb la música del gran Unclu Garrot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.