Connect with us

Novetats discogràfiques

Humo Int. ens presenta el debut de Ultramega, la nova sensació sorgida de Barcelona

Publicat fa

el

Ultramega, quant us trobem a faltar abans de saber que existíeu. Que no fa tant que existiu, menys d’un any potser, però han estat llargs els anys de travessia pel desert des dels vostres projectes anteriors i fins que heu arribat a les nostres vides, a mantenir viva la flama de l’esperança. Sí, perquè qui vol viure una vida en què tothom fa el que toca.

Achicharrants, excèntrics, maniacs, Ultramega ens porten 12 minuts d’autèntics antièxits en un debut que ens torna un món en què Arab On Radar, Charles Bronson o Men’s Recovery Project segueixen regnant, i tot està bé de sobte. Ja no cal amagar-se, el nostre dia ha arribat. Renegar és de covards, i l’oblit el recurs de qui no vol avançar.

Sortits d’una ciutat molt poc donada a NO seguir les tendències, potser el més estrambòtic de Ultramega sigui que hagin sortit de Barcelona i no pas d’una vila de províncies a més de 300 km de qualsevol nucli urbà amb seu del Banc d’Espanya. Sí, són una mica arties, però Ultramega parlen de polles i cons, de semen i de novel·les de cavalleries del segle XV, i canten en un bellíssim català prosòdic.

Amb una alineació all-stars, Oriol Roca (Una Bèstia Incontrolable, Barcelona, Glam, etc), Dani Muerte (Una Bèstia Incontrolable, Über, Glam, etc), Denis (Zephyr Lake, etc) i Hug (Egosex, etc), són quatre senyors que ja han vist i viscut i totes aquestes coses. I si alguna cosa podria sembrar una sospita sobre la joventut és la facilitat amb què es berenen noves collites fent el que els dóna la reial santa gana, com a Humo Internacional els agrada.

El debut de “Ultramega” està ja disponible a totes les plataformes, i en una edició limitada en casset per a qui s’espavili. Estaran presentant-lo aquest cap de setmana al Nou Renou a Mallorca, i el dissabte 20 al Gutter Fest, tota la crema.

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.