Connect with us

Festival

Fetus estrena ‘La gran xefla’, himne de la festa que prepara pel 10-J al festival Ítaca

Publicat fa

el

Arriba a totes les plataformes “La gran xefla”, el nou single de Fetus
La cançó arriba per convertir-se en l’himne del gran esdeveniment que el grup prepara al Festival Ítaca, el proper 10 de juny a Corçà (el Baix Empordà), envoltats de molts amics.

Es tracta d’un tema completament nou que parteix de l’esperit més tabernari del grup empordanès però acaba entroncant amb la seva vena més política. Una tornada omnipresent (Peix al cove, cel rogent…) acaba desembocant en una declamació final que esdevé tota una declaració de principis:

Estripem banderes blanques i al bonisme fem el joc.
Ens diran que pinten bastos, que no és jorn de tabalots.
Que es desfermin les muntures i s’esquincin els vestits,
que avall han passat les ganes de fer combregar el molí.
Desterrant la bonhomia, direm quatre grans veritats: 
que és difícil bastir mites sense haver-los derrocat.

Al trio original del grup –Adrià Cortadellas (veu i guitarra), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria)-, s’afegeixen els habituals Guillem Caballero (teclats), Ricard Ros (whistles, sac de gemecs) i Carles Belda(acordió diatònic), a més de la col·laboració especial a la bateria de Lluís Català. Signa la producció com sempre Joan Colomo. La portada la signa Branca Studio.

Aquesta nova cançó serà l’himne central de l’esdeveniment que prepara el grup en el marc del festival Ítaca, i que tindrà lloc el dissabte 10 de juny a Corçà. Aquell dia desfilaran per l’escenari una colla de convidats especials que acompanyaran Fetus i les seves cançons. Hi seran Joan ColomoCala VentoMazoniSanjosexLes SalvatgesMartí Plaja (Komando Moriles) i la violinista Marta BarberoCarles Belda i el col·lectiu Glosa Girona seran els encarregats d’escalfar prèviament la vetllada, DJ Diego Armando la clourà i Manel Vidal exercirà de mestre de cerimònies.

Propers concerts,
09/06 Sant Pere de Ribes
10/06 Corçà “La gran xefla”
16/06 Capafonts
17/06 Calaf
05/07 Premià de Mar
07/07 Vic
09/07 Viladamat
15/07 Cantonigròs
19/07 Medinyà
20/07 Reus
22/07 Marata
27/07 La Seu d’Urgell
29/07 Navàs

Festival

Aloud Music celebra els 20 anys amb un cartell de luxe

Published

on

By

“Fa 10 anys vam decidir ajuntar alguns grups que ens agradaven per celebrar que complíem 10 anys. Va ser la versió rock de la festa d’aniversari que se’n va de les mans. D’allò va néixer un festival anomenat AMFest i ja aleshores, Toundra i Lisabö van encapçalar la història per a fortuna dels més de 1000 assistents que van omplir completament la Sala Apolo” ens comenta Sergio Picón, responsable d’Aloud Music.

Mentre l’AMFest creixia per la seva banda, Aloud Music va seguir endavant editant bona música, organitzant concerts, treballant amb projectes sempre difícils de classificar i amb directes incontestables. I així, amb una pandèmia pel mig, van arribar al 20è aniversari i van decidir, és clar, que tocava tornar a celebrar.

Repetir el cartell del 2013 era gairebé una obsessió i hi seran de nou 2 de les bandes més importants de la història de la música rock alternativa feta en aquest país. Som afortunats! Toundra & Mano Brabo (Premi Pulitzer de fotografia, precisament de l’any 2013) presentaran el seu projecte conjunt “Ukraína”, en un espectacle audiovisual que es podrà veure a Barcelona per primera i darrera vegada. Lisabö, per la seva banda, ressorgeixen per a l’ocasió i repassaran la seva trajectòria al seu hàbitat natural, el directe. Només hi ha banda que ens emocioni més que ells.

S’uneixen per a la festa 2 dels projectes més importants de la història d’Aloud. D’una banda, Viva Belgrado, que s’atreviran a versionar At the Drive-In!!!, poques dates abans de llançar el seu nou treball que, aquesta vegada, serà autoeditat. I com que a una celebració així no li pot faltar una gran volta (el 2013 van ser The Joe K-Plan), aquesta vegada seran (el:muêso) els qui, després de 7 anys d’absència, pugin a un escenari per delectar-nos amb la seva noise rock salvatge, desbocat i sempre divertit.

El toc internacional el signaran Monkey3, des de Suïssa, un dels millors exponents de l’stoner rock a tot Europa i que estan de gira pel continent amb Toundra.

Tot això, a més, a un preu gairebé ridícul en els temps que corren, 20€ (el 2013 va costar 15€!!!) i sent un esdeveniment, com sempre, autogestionat per Aloud Music. La cita serà el proper dissabte 11 de novembre a la Sala Paral·lel 62.

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.