Connect with us

Bolos

La banda argentina Fin del Mundo de gira per Europa

Publicat fa

el

La immensa majoria vam conèixer la banda gràcies a la mítica emissora KEXP de Seattle i la seva increïble sessió en directe, que ja acumula la barbaritat de més d’1 milió de reproduccions el primer any. No obstant això, la Fin del Mundo va començar una mica abans, a l’abril 2020, quan auto-van publicar el seu EP homònim. Posteriorment al juny del 2022 repetien jugada en mostrar al món un nou EP titulat “La ciudad que dejamos”. I va ser en aquell moment, amb la pandèmia ja enrere, quan tot va començar a agafar forma amb multitud de concerts al llarg de la seva Argentina natal i unes primeres escapades a Xile. El 2023 fitxen pel segell discogràfic independent andalús Spinda Records i posteriorment comencen a treballar amb l’agència de contractació brasilera Brain Productions, amb la idea que més i més gent es deixi portar i viatgi amb elles a la Patagònia sud, a la veritable fi del món com bé indicaven en una recent entrevista.

‘Todo va hacia el mar” estarà disponible a partir del divendres 3 de novembre en digital i en tot tipus de formats físics: des d’una casset rosa i una cuidada edició en compact disc, fins a una triple edició en vinil (com a part de les ‘The Noisy Series’ de Spinda Records limitada a 500 còpies en color negre, 300 en color transparent i 200 en color magenta – totes numerades a mà i que compten amb una preciosa il·lustració de l’il·lustrador Óscar Màlaga en què es combinen les portades dels seus dos EP anteriors.

I com no podia ser altrament, les Fin del Mundo creuaran el toll per primera vegada per presentar ‘Todo va hacia el mar” a Europa, en una gira que les portarà per França, Suïssa, Itàlia, Gibraltar i Espanya. A la península ibèrica gravaran una nova sessió en directe, aquesta vegada per a Los Conciertos de Radio 3; a més de visitar ciutats Gibraltar, Madrid, Oviedo, Barcelona o Màlaga, on compartiran escenari amb Viva Belgrado. També passaran per partida doble pel Monkey Week de Sevilla, que aquest any presenta un cartell d’infart en què destaquen bandes com Los Planetas, Za! i la Transmegacobla, La Paloma, Vera Fauna, Juárez o La Ciencia Simple, a més de companys de segell com Travo, The Silver Linings i Maragda.

Imatge principal x Sabrina Parel

TOUR EUROPA 2023 – ‘TODO VA HACIA EL MAR’

20 Nov | Madrid (SP) @ Los Conciertos de Radio 3 
21 Nov | Madrid (SP) @ Moby Dick Club (+ Veracrvz) 
22 Nov | Gibraltar (GI) @ Boyd’s (+ Cedar) 
23 Nov | Málaga (SP) @ La Trinchera (+ Viva Belgrado) 
24 Nov | Sevilla (SP) @ Monkey Week 
25 Nov | Sevilla (SP) @ Monkey Week 
27 Nov | Oviedo (SP) @ La Salvaje 
28 Nov | Bordeaux (FR) @ Café Pompier 
29 Nov | Arthez de Béarn (FR) @ Le Pingouin Alternatif 
01 Dec | Zürich (CH) @ Safari Bar 
02 Dec | Bologna (IT) @ Binario 69 
03 Dec | Verona (IT) @ Fin di Mondo 
04 Dec | Soliera (IT) @ Nowhere Club 
06 Dec | Lyon (FR) @ Le Trockson 
08 Dec | Montpellier (FR) @ The Secret Place 
09 Dec | Barcelona (SP) @ Sala Upload

Bolos

El concert de l’Ensorrada fa el salt al circuit peninsular amb Chulería, Joder! i Batec com a caps de cartell

Published

on

By

El Col·lectiu Ensorrada organitza el proper dissabte 1 de juny de 2024 la cinquena edició del concert de l’Ensorrada, el festival bianual que aquest col·lectiu cultural celebra a la seva localitat de Rosselló (Segrià). Tindrà lloc al frontó de l’antiga colònia tèxtil d’Alkanís a partir de les 19.00h i l’entrada és gratuïta.

En aquesta nova edició, el certamen presenta el seu cartell més ambiciós fins a la data, amb la presència, per primera vegada, d’una banda de fora del territori català: es tracta del grup Chulería, Joder!, provinents de Bilbao i que visitaran per primera vegada Catalunya de la mà de l’Ensorrada. La banda arriba presentant el seu primer treball La Urbe, el qual els ha permés embarcar-se en una gira per tota la Península Ibèrica i que l’1 de juny farà parada a Rosselló del Segrià. Els acompanyaran com a caps de cartell el grup Batec, que també presenten nou disc No és un simulacre. La banda, formada per músics del Vallès i de Ponent, va ser creada l’any 2015 i des de llavors s’han convertit en un referent de l’escena del punk rock català, amb gires arreu del país i Europa.

El frontó de l’antiga colònia d’Alkanís de Rosselló acollirà el concert l’1 de juny amb un cartell amb gran presència de grups de Ponent

Com és costum, l’Ensorrada també vol ser un escenari obert a les formacions de Ponent, per això també hi actuaran Gos Mullat, provinents d’Alcarràs i que es caracteritzen pel seu hardcore-punk i Pork Chop Boys, un duet de punk-folk acústic format a les Garrigues. L’1 de juny també serà el debut dels trempolins Los Ingenieros de la Universidad de Oklahoma, un duo stoner i hard rock, amb excomponents de Fracaso Escolar. Finalment, al cartell també hi haurà els locals The Strio i Fox System, aquests darrers, amb nova formació.

Chuleria!

L’entrada al concert és gratuïta i hi haurà servei de barra i menjar a preus populars. Els concerts començaran a les 19:00h i l’organització publicarà els horaris de les actuacions a les seves xarxes socials.

El Col·lectiu Ensorrada es va fundar l’any 2022 amb l’objectiu d’organitzar concerts i activitats contraculturals al municipi de Rosselló. Des de llavors, ha organitzat 5 concerts de l’Ensorrada –dos a l’any– i altres activitats com vermuts musicals o tallers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.